Grei første dag på jobb etter ferien

Det er alltid kjipt å starte å jobbe igjen etter at man har hatt ferie. Det er opplest og vedtatt og erfart gjentatte ganger. Så det er liksom ikke noe å diskutere. Men det varierer kanskje litt hvor kjipt det faktisk er å begynne å jobbe igjen. Nå har jeg hatt 3,5 uke ferie og har også vært på en tur til Fuengirola som ligger like i nærheten av Malaga ut mot middelhavet i Spania. Jeg har vært nede og fått en liten prøvesmak på våren og sommeren med 14-20 varmegrader. Det er noe annet enn hva jeg kan si om temperaturen jeg kom hjem til på Moss lufthavn Rygge den kvelden. Men det har i grunn blitt ganske mildt i ettertid da, det har som regel vært 1-3 varmegrader hver dag, hvis sola står på i tillegg har det vært enda varmere. Men i kombinasjon med kuldegrader om natta gjør det mildt sagt føret spennende om dagen. Ikke på veiene egentlig, de er mer eller mindre bare, men som fotgjenger kan det være en utfordring!

Første problem når man skal tilbake til hverdagen igjen er at man må snu døgnet tilbake til normalen igjen. For mitt vedkommende vil det si å gå og legge seg kl 22.00 om kvelden istedenfor en gang mellom kl 02.00 og 03.00. Man burde jo for å gjøre overgangen så lett som mulig ha gjort denne overgangen over flere dager, men hvem får vel til det? Jeg var forøvrig også på innflyttingsfest hos en god venn av meg på fredag, så der ble det jo mildt sagt seint. Jeg var vel hjemme etter å ha gått hjem nærmere kl 04.30 om morgenen. Gåturen i seg selv var ikke veldig lang da, vi snakker vel om 15-20 minutter tenker jeg! Heldigvis var det nedoverbakke på vei hjem. Må innrømme at jeg sleit opp den bakken på vei til innflyttingsfesten. Men nok om det, men vil gjerne nevne at det var en veldig hyggelig fest og jeg koste meg masse! Med hyggelig selskap, god mat og godt drikke selvfølgelig!

Det tok derfor en god stund før jeg våget meg ut med bilen på lørdag, for å være på den sikre siden. Etter fredagens «strabaser» valgte jeg å ta det helt med ro på lørdag og søndag. Det ble til at jeg så noen filmer, jeg er jo veldig glad i å se film! Og med film hører det selvfølgelig med litt snacks! Noe av det siste jeg gjorde før jeg skulle legge meg kl 22.00 søndag kveld var å klippe meg, ta en dusj og barbere meg, for å være klar for en ny arbeidsuke! Jeg var faktisk i seng litt over kl 22.00, ganske imponerende egentlig. Men jeg burde nok heller ha ventet en time eller to for å bli skikkelig trøtt først. For jeg hadde store problemer med å sovne. Det vil si, jeg tror faktisk at jeg sovnet litt den første timen, men problemet er at jeg våknet igjen. Og da var det jo gjort, da fikk jeg ihvertfall ikke sovet. Men litt søvn fikk jeg meg da i det minste.

Arbeidsdagen startet dog litt «bakpå» når jeg hadde problemer med å få lufttrykk på framdøra på buss #152. Jeg prøvde å vri opp de to kranene jeg kjente til, det vil si den som er til venstre for sjåføren og den over selve døra. Men det var ikke snakk om å få noe «liv» i døra. Bakdøra derimot fungerte utmerket. Jeg sjekket derfor om det kanskje fantes en egen kran i front på bussen, det er nemlig noen busser som har det. Men neida, ikke noe kran der heller. Så da var det bare å kjøre bussen bort til en av portene og spørre en mekaniker. Uten å utdype dette til kjedelige detaljer, så gikk det etterhvert opp et lys for en av oss. De nyere bussene har ofte en egen kran ute til venstre for selve døra. Den var det jo en eller annen som hadde vridd på. Vanligvis er disse skjult bak et plastdeksel, men her hadde dette tydeligvis blitt knust. Litt flaut må jeg innrømme at det var å ikke komme på dette selv. Men sånn er det når man så og si bare kjører gamle busser, og jeg har heller aldri opplevd at noen har vridd om nødutgang-krana på utsiden av bussen før.

Men forsinkelsen jeg dro på meg pga dette hadde jeg faktisk med meg på de tre første turene i dag. Så det ble dårlig med pauser mellom turene de første 2,5 timene i dag. Men på fjerde tur var jeg i rute og resten av dagen har gått etter ruteheftet, ihvertfall mer eller mindre. Noen minutter her og der må man regne med underveis. Det var ingen endringer i forhold til hvilke busser jeg skulle benytte på skiftet idag, så jeg startet dagen med buss #152, overtok buss #177 kl 12.10 og kjørte siste del av skiftet som bare er skolekjøring med buss #94 fra kl 13.35. Jeg fikk ikke tatt noe bilde av den første bussen i dag, da jeg var mer enn opptatt med å kjøre turene mine, og den ene turen jeg hadde innom bussterminalen ville jeg tilbringe inne på sjåførrommet. Men jeg fikk tatt noen få bilder av buss #177 og #94. Buss #94 er forøvrig den eldste bussen BorgBuss avdeling Fredrikstad har for tiden, og den ble første gang registrert i 1990. Jeg aner ikke hvor langt denne bussen har gått, siden speedometeret har blitt byttet ut, men jeg ville tippe på et sted mellom 1,5 og 2 millioner kilometer.

Jeg satser på at det blir lettere å sovne i kveld og at morgendagen blir med litt mindre forsinkelser! Jeg lærte uten tvil noe nytt i dag, så jeg går nok ikke på den samme «blemma» en gang til!

  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/03/07/grei-forste-dag-pa-jobb-etter-ferien/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.