En rolig lørdag på jobb

I dag har jeg vært på jobb på en lørdag for første gang på omkring et år. Det er en av de store fordelene jeg har med å kjøre deltskift hver eneste dag, nettopp å slippe å jobbe på lørdager! Og det må jeg si er utrolig digg! Men om sommeren må jeg som vanlig kjøre på andre skiftplaner, og da varierer det litt fra år til år hva jeg endre opp med. I år har jeg endt opp med å få 3 av 6 lørdager, noe som er mer enn hva jeg har vært vant til på veldig veldig lenge. Men heller det enn å slippe å kjøre Glommaringen i flere uker eller? Det var uansett ikke noe problem å komme seg opp i morges, og av en eller annen grunn hadde jeg ikke noe «lørdagsfølelse» i dag uansett. Det er sikkert fordi jeg har vært forberedt på å jobbe lørdag denne uka hele uka, så da har jeg liksom ikke tatt helga etter endt skift på fredag som er normalen.

Og det er såpass lenge siden jeg har kjørt på en lørdag morgen og formiddag at jeg hadde helt glemt hvor stille og rolig det er på bussen de første timene! På de tre første turene mine hadde jeg bare med meg fire passasjerer, ihvertfall frem til jeg kom til Hurrød skole på vei tilbake fra Vikerkilen på tredje tur! Da rant det inn fem passasjerer på en holdeplass og man følte plutselig at det var «rush hour» med en gang. Men det er jo tross alt greit å ha litt å pusle med når man er på jobb også. Det blir ganske kjedelig i lengden hvis man bare kjører rundt alene med tom buss også! Da skal jeg love dere at tiden går saaakte!

I dag har jeg startet dagen med å tomkjøre ut til Femdal for å kjøre via Alshus til Fredrikstad, så har jeg kjørt tre ganger til Vikerkilen før jeg tok lunsj på jernbanen. Etter lunsj ble det en tur til Veum, en tur til Skjærviken og så en tur til Begby-Moen. Veum-turen var også over pari stille og rolig, såpass stille og rolig at jeg stod oppe ved gamle Veum sykehus og ventet i fem minutter før jeg kunne kjøre videre! Så og si alle turene mine har gått uten noe nevneverdig pause imellom, før jeg var ferdig med Skjærviken og skulle til Begby-Moen. Da hadde jeg plutselig 35 minutters (betalt) pause. Den hadde jeg garantert satt mer pris på litt tidligere på dagen, enn akkurat før siste tur. Da ønsker man å komme seg hjem så fort som mulig, ikke sant?

Ellers har det ikke skjedd stort idag. Turene har gått sin vante gang uten så veldig mange passasjerer. Etter jobb valgte jeg å ta en tur til Nordby i Sverige for å handle litt småting. Kanskje ikke det beste tidspunktet med tanke på at det var lørdag og fellesferie, men klok av skade fra forrige uke valgte jeg å kjøre gamlebrua til Sverige denne gangen. Men det viste set å være helt unødvendig, for arbeidet rett før den nye Svinesundbrua var de tydeligvis mer eller mindre ferdig med. Men etter trafikken å dømme på den gamle brua, ville det kanskje være smart å ta den nye brua tilbake. Det var kø over nesten hele den gamle brua for å komme inn i gamlelandet. Køavviklingen har ikke helt den samme kapasiteten i bomstasjonen på den gamle brua som på den nye.

På selve kjøpesenteret på Nordby var det en haug med folk, biler i bøtter og spann, men jeg klarte tilfeldigvis å få meg en parkeringsplass på «første rad» ved inngangen til MaxiMat. Men herrejemini så mye folk inne på senteret! Det var litt større utfordring å komme seg frem mellom butikkhyllene enn hva jeg er vant til til daglig. Og jeg er ikke den som går rundt og titter på alt for å finne ut hva jeg skal kjøpe, jeg er ganske målrettet og vet hva jeg skal ha. Det enkleste var å sette fra seg vogna og gå og hente det man skulle ha, spesielt i ferskvareavdelingen inne på MaxiMat. Men siden nesten alle kassene var åpne, var det ikke noe særlig med kø å regne i kassene. På vei over den nye Svinesundbrua skulle man nesten tro at det var tollkontroll med tanke på hvor mye kø det var, men det var det faktisk ikke. Og da kan man egentlig lure på hvorfor i granskauen det går så sakte og blir så mye kø? Og denne fortsatte til langt inn på norsk side, selv om farten økte selvfølgelig, men det var køkjøring som gikk litt i røkk og napp. Når til og med bobilene legger seg i venstre fil for å komme litt fortere frem, går det jaggu ikke fort i høyre fil.

Men nå skal jeg nyte det som er igjen av helga!

        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/07/18/en-rolig-lordag-pa-jobb/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.