En rolig lørdag i bussen

Etter å ha kjørt bare Glommaringen fire dager denne uka og det samme skiftet med Glommaringen tre dager på rad, var det en fryd å kjøre noe annet i dag. Opprinnelig hadde jeg fått et skift som startet ca 12.30 og var ferdig ca kl 20.30 i kveld, men jeg fikk byttet til meg et skift som startet 7.40 og var ferdig kl 14.45 isteden. Da er det jo ganske mye igjen av lørdagen når man er ferdig på jobb! I dag har jeg enkelt og greit kjørt en tur til Begby-Moen og fire turer med Øyenkilen-Vikane. Første tur var riktignok ikke en hel runde, men tomkjøring til Rødstoppen og kjøre inn til Fredrikstad.

På vei til byen skal egentlig denne avgangen gå til jernbanen, men for å få ting til å gå opp, startet man på en Begby-Moen tur kl 8.25 og kjører oppom jernbanen hvis man har passasjerer som skal dit fra forrige tur. Resten av dagen bestod enkelt og greit av tre turer til Vikane, de to første til Gressvik-Vikane og den siste til Øyenkilen-Vikane. Den eneste forskjellen er at når man kjører Gressvik-Vikane kjører man rett ut til Fjeldbergtoppen og kjører innom Slevik skole og Øyenkilen på vei tilbake, istedenfor på vei ut som man gjør på Øyenkilen-Vikane. Med unntak av den siste turen, gikk alle de andre turene mer eller mindre i rute i dag. Den siste turen var jeg litt forsinket på hele veien, men det er ganske normalt. For på den siste turen kom det også ganske mange flere passasjerer også.

Det er ikke så rart at det ikke er så mange passasjerer som skal være med når man kjører første tur fra Rødstoppen kl 8.10 inn til byen. Været var jo også litt utrygt i dag, og det kom en del regn på et tidspunkt også, men det roet seg litt ned etterhvert. Men Glommafestivalen i Fredrikstad fikk nok ikke det helt optimale været i dag. Men det var tydeligvis en del som trosset været og tok bussen til byen for å se på livet allikevel. Og det var tydelig en del av passasjerene i dag som ikke tar bussen så ofte, da de ikke visste at prisen for en enkeltbillett hadde gått opp til 35 kroner og ikke minst at man kunne betale med kort på bussen. På tirsdag er det nøyaktig ett år siden vi fikk kortterminaler og muligheten til å betale med kort på bussen!

Hadde forresten en liten prat med to av passasjerene mine i dag, på vei ut til Vikane så ser man et skilt hvor det står «Vikene» med e og ikke a. Mens veien heter Vikaneveien, bussruta heter Gressvik/Øyenkilen-Vikane og jeg har vel egentlig aldri hørt folk si og skrive noe annet enn Vikane. Jeg lurte derfor på hvor dette kom ifra. Hu første som hadde hytte eller noe der ute var ikke sikker, for hu også mente at det het Vikane. Men fleipet med at det måtte være noen av disse Oslofolka som hadde funnet på dette, eller kanskje en særping. Men når jeg kom til Fjeldbergtoppen kom det en passasjer frem til meg og kunne fortelle at det har fra gammalt av het Vikene der ute. Det het Vikene på 60-tallet ihvertfall, men hu var litt usikker på når Vikane kom inn i bildet. Det skulle ikke forundre meg at det het Vikene, men at folkalbefolkningen har uttalt dette som Vikane og at det derfor har blitt til Vikane rett og slett. Det er ihvertfall helt feil for oss her nede å si Vikene med e. Det heter selvfølgelig Vikane! Men jeg ser at yr.no opererer med Vikene, men at f.eks Jokerbutikken bruker Vikane. Man får ikke bestemt seg for hva man skal bruke tydeligvis.

                              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/06/28/en-rolig-lordag-i-bussen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.