Lang lørdag, Veum neste uke også

Jeg har hele denne uka kjørt på Veum-planen, og har også fått tildelt en hel tjenesteuke på Veum-planen neste uke. Men i motsetning til i hovedsak 13-19:30 jobbing denne uka blir det i hovedsak 6-15 jobbing neste uke. Mandag blir en kort dag og torsdag blir en ekstra lang dag med ett delt skift. I utgangspunktet har jeg fri både lørdag og søndag, men vi får se om jeg blir spurt om jobbing også på lørdag utover i uka. I går ble det kanskje litt i overkant med jobbing. Jeg jobbet fra 8:08-15:15 men ble først spurt om jeg hadde anledning til å kjøre ett skift til lørdag kveld. Dette startet kl 17:30 og var ferdig kl 4:05 natt til søndag. Rett før jeg skulle bli avløst på det første skiftet ringer vakta og var rimelig fortvilet. Vedkommende som skulle avløse meg var syk og han hadde ikke klart å få tak i en avløser enda. Jeg sier meg derfor villig til å kjøre videre til han klarer å få tak i en ny sjåfør. Det ble bare en time ekstra før ny sjåfør var på plass.

Men det ble ikke rare pausen på meg før jeg måtte på jobb igjen. Men jeg fikk slappet av og spist litt. Det er viktig uansett hvor lenge man jobber, men når det blir såpass mange timer er det viktig å både spise, drikke og bevege på seg i ny og ne. Det vil i praksis for oss bussjåfører si å komme seg opp av førersetet og gå en tur ut av bussen. Helt i starten når jeg jobbet som bussjåfør satt jeg ofte i bussen og ventet til neste avgang, uansett om det var 5 eller 15 minutter til neste avgang. Men så fort det er 10 minutter eller mer benytter jeg anledningen til å gå en tur ut av bussen. Både for å ta en tur på toalettet og være litt sosial med de andre sjåførene på bussterminalen. Når man har såpass mange gode kollegaer er det hyggelig å omgås med dem også! Som bussjåfør er man jo stort sett alene på jobb (i bussen), derfor er det viktig å komme seg litt ut av bussen nå og da! Begge skiftene på lørdag ble forøvrig kjørt med Mercedes-bussen med internnummer #352. Det vil si at alle skift med unntak av onsdagen ble kjørt med denne typen buss, #351 alle dager unntatt lørdag. Lørdagen ble som dere skjønner lang og det var usannsynlig deilig å komme seg i seng søndag morgen! I dag tok det sin tid før jeg kom meg ut av senga (etter normal målestokk) og siden jeg skal på jobb igjen kl 6 i morgen er det ikke lenge til jeg kryper til sengs igjen. I dag har jeg naturlig nok hatt fri. Når man går av jobb såpass sent (natt til) søndag og skal jobbe mandag morgen, er det ikke noe tid igjen til annet enn å slappe av på søndag! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/18/lang-lordag-veum-neste-uke-ogsa/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.