To uker på Veum, Skjærhalden neste uke

Denne uken har jeg samme skift på tirsdag, onsdag og fredag. Mandag hadde jeg ett kort skift og i dag torsdag har jeg hatt ett langt skift. Alle dager unntatt i dag har jeg kjørt Gressvik-Åle, Oredalen-Veum, Øyenkilen-Vikane og Gressvik-Vikerkilen rutene. I dag startet jeg dagen med skolekjøring og etter 2 timers opphold bestod resten av dagen av kjøring på Gluppe-Kongsten og Oredalen-Kongsten. I motsetning til de tradisjonelle Veum-skiftene som er ganske hektiske og det er i grunn noe å henge fingrene i hele tiden, så har dagens skift vært ett ganske rolig sådan. Både Gluppe-Kongsten og Oredalen-Kongsten er ruter som vi har ganske god tid på, og det er en buss som kjører disse rutene hele dagen. Det er selvfølgelig sjåførbytte i løpet av dagen.

Vanligvis er det gassbuss med internnummer #154 som går fast på Gluppe-Kongsten (og Oredalen-Veum fra kl 18), men i dag kjørte jeg en eldre Mercedes-buss med internnummer #392 som jeg ikke har kjørt siden den første uka i ny jobb hos Borg Buss. Siden sist jeg kjørte denne bussen har den blitt hellakkert i Borg Buss sine nye farger, og fremstår nå som en buss som hører hjemme hos oss! Før den ble lakkert hadde den fortsatt fargene til Østfold Bilruter, i rødt og blått. Av de Mercedes-bussene vi har fått overført fra Sarpsborg-avdelingen av Borg Buss, må dette være den bussen som går penest og som girer mykest. Det er også den bussen som har gått færrest km, omlag 580.000 km.

På Oredalen-Kongsten-ruta gikk det også en «erstatningsbuss» i dag. Vanligvis går bussen med internnummer #112 på denne ruta, men i dag var #116 i bruk. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror ikke jeg har kjørt akkurat denne bussen tidligere. Den er dog helt lik flere andre busser jeg har kjørt mange ganger, deriblant #117 som jeg kjørte på skolekjøringa i morges. I oppholdet mellom skolekjøringa og ordinær rutekjøring, benyttet jeg anledningen til å stikke en tur innom Borg Buss og sjekke om det var behov for sjåfører på lørdag, siden jeg i utgangspunktet har fri både lørdag og søndag. Jeg har nå derfor også fått kjøring på lørdag, ett Lisleby-skift med diverse ruter før jeg skal kjøre 3 runder på Glommaringen.

Jeg har i dag også fått ukeplanen for neste uke, og nå skal jeg kjøre på Hvaler Diverse-planen igjen, det vil si 13 turer til Skjærhalden neste uke! I tillegg er det ganske behagelige arbeidstider, 4 av dagene starter jeg kl 9:50 og er ferdig kl 17:25. Torsdagen starter jeg kl 6:40 og er ferdig kl 17:35. Dette er ett delt skift og har ett opphold på 4 timer og 25 minutter. Da er det om å gjøre å prøve å fylle denne tiden med noe, ellers kan det bli ganske lenge å vente. Ikke misforstå, jeg trives veldig godt uansett hva slags kjøring jeg får, men det er ikke til å stikke under en stol at jeg smiler ekstra bredt når jeg får kjøring på Skjærhalden- eller Hvaler Diverse-planen! 😉 Nå har jeg ikke skrevet noe bussrelatert siden søndag, så denne gangen er det ekstra mange bilder.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/22/to-uker-pa-veum-skjaerhalden-neste-uke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.