Onsøy vest denne uka, Skjærhalden neste

Denne uka har jeg som sagt kjørt Onsøy vest, det vil si til Engelsviken – Skjæløy og Saltnes – Tomb. På dagtid kjører man enten til Engelsviken – Skjæløy eller Saltnes – Tomb, men på slutten av kvelden kjøres det bare en buss ut i dette distriktet, og denne bussen går derfor innom alt. Når man kjører fra Fredrikstad skal man først rett til Engelsviken, så innom Skjæløy før man kjører til Tomb. Fra Tomb kjører man innom Skjæløy og Engelsviken på vei tilbake før man setter nesa mot Fredrikstad igjen. Denne turen «innom alt» tar nesten 2 timer. Siste tur for kvelden som har avgang fra jernbanen kl 22:45 går bare innom Engelsviken og Skjæløy på vei ut til Tomb. På vei tilbake kjører man bare over Manstad og rett til Fredrikstad, med unntak av på fredag. Hvordan denne ruta kjøres i helga har jeg ikke sjekket.

Iløpet av denne uka har jeg både kjørt dag- og kveldskift, og man starter enten grytidlig eller i 15-tiden. Det tidligste skiftet jeg kjørte denne uka startet kl 05:00, og man er da den første som tar ut en buss fra garasjen. Kveldsskiftet avsluttes kl 00:10 om kvelden. Jeg har denne uka også kjørt Torsnes-ruta for første gang, og dette må være den ruta med dårligst merkede stoppsteder som Borg Buss kjører. Her er det postkasser og bjørketrær som gjelder! Litt forvirrende hvis man ikke kjører ruta alt for ofte, vil jeg tro. Neste uke skal jeg kjøre ett tidlig Moum-skift (starter kl 05:25) hver dag og skal faktisk kjøre første avgang med Torsnes-ruta hver dag. Men denne avgangen går «gal vei» i forhold til hva jeg har kjørt denne uka. Men det skal vel gå bra det også! 🙂

Såvidt jeg har oversikt, er det i grunn bare Skjærhalden-planen jeg har igjen å læres opp på, med unntak av Mini(buss) da. Hvis man synes at de siste turene «innom alt» på Onsøy syd er lange, så tipper jeg at en full runde til Skjærhalden er litt av en lagntur å regne. Jeg vet ikke når jeg skal kjøre Skjærhalden, men det dukker nok opp før jeg vet ordet av det, tenker jeg. Jeg har ikke sett skiftplanen enda, men regner med at kjøring til Vesterøy også hører med på denne planen. Jeg for min del synes det er kjempebra at Borg Buss lærer meg opp på alle de planene de har, for da er det både lettere for Borg Buss å «løse flokene» og ikke minst større sjangse for at jeg kommer til å ha mer enn nok å gjøre fremover! En annen positiv side er selvfølgelig at man får veldig stor variasjon i kjøringa! Både når det gjelder ruter og ikke minst busser. En veldig stor fordel som jeg la merke til Veum og Onsøy syd/vest var at de skifter veldig sjeldent buss, og spesielt på Onsøy vest kjører de mye nye busser. Denne uka har jeg i hovedsak kjørt en ett år gammel Volvo 8700LE med internnummer #160 og en litt eldre Volvo med internnummer #157. Må si jeg er mektig imponert over hvor tight og fin og lite knirkete sistnevnte buss er etter å ha tilbakelagt over 700.000 km!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/11/26/onsoy-vest-denne-uka-skjaerhalden-neste/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.