Kan du holde tiden neste gang?

Man skal høre mye før øra faller av. I dag fikk jeg streng beskjed om å holde tidene mine neste gang. Jeg var på runden rundt Vesterøy fra Bratte Bakke kl 13.00, Utgårdskilen kl 13.20 og Papperhavn kl 13.30. Det var flere passasjerer på vei fra Utgårdskilen til Papperhavn til Hauge/Åttekanten enn det pleier å være, i tillegg er det jo vinterveier på Vesterøy. I tillegg har det vært såpass mildt i dag at snøen har begynt å «løsne» det vil si at bussen danser litt rundt på de værste stedene, og man må ta det litt roligere. Derfor var jeg ikke på Åttekanten skole før ca kl 13.40 i dag. I ruteheftet står det sikkert kl 13.35, men det er tross alt i Hauge-krysset og ikke på Åttekanten. Selv om det er veldig mange som tror at mellomtiden er på Åttekanten. Men uansett så var dette ganske normalt, selv på sommerføre vil man ikke klare å kjøre fra Papperhavn til Åttekanten på 5 minutter.

Jeg ble derfor veldig paff over beskjeden og titta på klokka og så vel mer eller mindre undrende på personen som kom med dette utspillet. Det er forøvrig en av mine «kjenninger» som jeg har hatt diverse problemer med mens jeg har vært bussjåfør. Jeg tar derfor ikke det som kommer fra vedkommende veldig høytidelig. Men nå må jeg innrømme at jeg ble litt irritert. Jeg spurte om han hadde tatt en titt på veiene, og at det er på vei til å tine opp. Og hva skjer da? Jo, det blir vanskeligere kjøreforhold. På vei til Bukta (Papper) måtte jeg knote litt ekstra igjennom S-svingen før Hvalsundbrua fordi det hadde parkert to rørlegger «pungrotter» som gjorde det trangere enn vanlig. Det resulterte i at jeg dro bakhjulet på venstre side ut i litt løssnø og spant meg igjennom svingene. Når jeg snudde i Bukta var jeg 1 minutt etter skjema (mellomtiden er kl 13.45) og når jeg ankom Bratte Bakke var klokka 13.55. Jeg annonserte at det var 5 minutter til neste buss kom.

Som takk for sist jagde jeg ut hele gjengen slik at de kunne stå ute og vente på bussen i dag. Vanligvis hadde jeg stått til alle forlot bussen på egenhånd, som regel skjer det med en gang på denne turen, siden jeg skal tilbake til Åttekanten for å kjøre skolekjøring. Men i dag var det noen som var litt interessert i å sitte i den varme bussen så lenge. Men de fikk raskt beskjed om at jeg skulle tilbake til Åttekanten for skolekjøring. Neste gang har kanskje vedkommende vett på å la være å komme med slikt tullball? Joda, jeg vet at jeg ikke skal irritere meg over sånt tull, men det har kanskje noe med «historikken» til vedkommende å gjøre også. Jeg har vel mildt sagt både han og kompisen litt langt oppi vrangstrupen fra før av. Men så fort jeg hadde tømt bussen og kjørt videre hjalp det. Måtte fortelle om dette tullet til mine to kollegaer på Vesterøy selvfølgelig. De syntes det var en helt utrolig kommentar å komme med, men skjønte fort hvordan det hang sammen når de fikk vite hvem som hadde kommet med uttalelsen. Så fikk vi noe å le av i dag også.

På den siste skoleturen min i dag fikk jeg også mulighet til å dra litt på smilebåndet. Vi står ganske lenge og får på skoleelever på Hvaler ungdomsskole på Rød, Asmaløy og de flyr inn og ut som noen huggærne høner enkelte av dem. I dag var det igjen noen som hadde «glemt» klokka og kom løpende når jeg hadde lukket døra og var på vei fra skolen. Selv om jeg i dag hadde valgt å stenge døra et par minutter før jeg skulle kjøre, var det tydeligvis ikke hint godt nok. Litt gøy må jeg innrømme at det er, men jeg er ikke så full av faen at jeg kjører fra dem. Det er jo litt kjipt på tanke på at de mest sannsynlig har vært innom bussen og lagt fra seg ryggsekk og det hele allerede. Men det er jo ikke mitt ansvar at de befinner seg I bussen når bussen skal gå kl 15.00. Men såvidt meg bekjent kom alle med i dag også, selv om et par av dem måtte løpe etter bussen noen meter.

Jeg har selvfølgelig også i dag tatt noen bilder nede på Spjær. Lysforholdene og bildene blir så forskjellig fra gang til gang, så det ser ikke ut til at jeg går lei av å ta bilder der nede. Isen har begynt å smelte i Spjærkilen, så jeg var litt skeptisk til å gå på isen i dag, det er sikkert trygt enda, men jeg tok ærlig talt ikke sjansen. Derfor måtte jeg «vasse» i litt snø i dag for å komme meg bort til en av de faste stedene jeg tar bilder fra. Derfor noen bilder av sko i snøen!

Riktig god helg alle sammen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/01/15/kan-du-holde-tiden-neste-gang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.