Windows 7 kommer allerede neste år

Det har versert mye rykter rundt når neste Windows, kalt Windows 7, vil komme. Det er under en måned siden Microsoft bekreftet at Windows 7 vil komme i 2010. Men det var før Bill Gates entret scenen fredag i forrige uke i Miami i USA. – En gang neste år har vi en ny versjon klar, sa Bill Gates. Utover dette er det lite detaljer vi har fått om hva Windows 7 vil inneholde. Men siden lanseringen av Windows 7 har blitt fremskyndet med ett års tid, tyder ting på at Windows 7 ikke vil være den store oppgraderingen som mange håpet på. Det eneste vi vet forløpig er at Windows 7 vil i likhet med Windows Vista bli lansert i 32- og 64 bits utgaver og utgaver for både privatpersoner og bedrifter.

Forrige uke ble det forøvrig klart at Windows XP får leve i to år til. Microsoft har med andre ord ombestemt seg igjen. 1 juli i år skulle det etter planen ikke være mulig å kjøpe Windows XP lengre. Microsoft har utsatt utfasingen på ubestemt tid. Det er nok fordi mange maskiner fortsatt ikke er særlig kompatible med Vista og fordi veldig mange sluttbrukere foretrekker XP fremfor Vista. Windows Vista var nok aldri den suksessen som Microsoft håpet på. Jeg for min del skifter ikke operativsystem med mindre jeg kjøper ny pc. Det blir nok en stund til neste gang. Med mindre jeg skal kjøpe meg en bærbar pc. Mer på digi.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/07/windows-7-kommer-allerede-neste-ar/

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • John7 april, 2008 kl 13:34

  Ingenting er jo sikkert enda da… Gates sa «Sometime in the next year or so we will have a new version.» ifølge News.com. Det kan jo bety hva som helst. Alt fra beta-utgaver klare til testing i 2009, til at de håper på å få til noe som er klar for release i løpet av så kort tid, men lover ingenting… Who knows?

 1. Vista er noe dritt. Jeg har for vane å hoppe over enkelte windowsversjoner (2000) og det kommer jeg definitivt til å gjøre denne gangen.

  • kak8 april, 2008 kl 10:31
   Forfatter

  Jeg har kjørt Windows Vista Home Premium i snart ett år, og har ikke hatt noen problemer. Ikke før eller etter installasjonen av Service Pack 1. Det eneste operativsystemet fra Microsoft jeg hittil har hoppet over var Windows ME, med god grunn. Jeg kjørte forøvrig Windows 2000 mye lengre enn jeg kjørte Windows XP.

  Men jeg er ikke den som hiver meg over nye operativsystemer med en gang de kommer. Jeg skifter som regel bare operativsystem når jeg skifter pc. Det eneste operativsystemet jeg har kjøpt utenom en pc er OS/2 Warp 3 en gang i tiden!

  • kak8 april, 2008 kl 22:43
   Forfatter

  Microsoft har i dag gått ut og tilbakevist Bill Gates sine uttalelser om at Windows 7 kommer i 2009 på fredag. Microsoft kan nå fortelle at det er en test-versjon av Windows 7 som vil komme i 2009. Den endelige Windows 7 vil komme i 2010 som tidligere uttalt. Mer på itavisen.no!

  • John9 april, 2008 kl 14:00

  Liek I said? =p

  Vista er forøvrig et knallbra OS etter min mening. Jeg har heller ikke hatt ett eneste problem med Vista, men jeg har enda ikke installert SP1. Har kjørt Vista siden før release i Norge…

  • kak9 april, 2008 kl 18:36
   Forfatter

  Alle it-medier i Norge konkluderte etter fredagens Bill Gates-tale at Windows 7 ville komme i 2009. Om det var en «slurvete» tale fra Bill Gates sin side og/eller om det var mediene som tolket det feil, ser jeg ingen grunn til å gå grundigere inn i. Jeg bare heiv meg på det alle andre skrev! 🙂

  Jeg har kjørt Windows Vista siden juni i fjor og har ikke hatt noen problemer før eller etter Service Pack 1. Jeg installerte SP1 dagen etter at den ble lansert.

  • John9 april, 2008 kl 23:32

  Jeg velger å skylde på media som alltid skal ta alt så bokstavelig og alltid skal sette alt på spissen.
  Jeg skrev om akkurat det samme selv, om dog litt mer nøytralt slik Engadget og News.com også gjorde (ettersom det var der jeg leste om det).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.