Aktivere Windows

Driver og re-installerer en av våre PC’er idag, etter at WGA (Windows Genuine Advantage) begynte å bli en smule plagsom i mars, og at det var på tide å få den opp og gå med en gyldig lisens (som fulgte med pc’en når den ble kjøpt for ett år siden) slik at alle oppdateringer blir lastet ned uten masse pes og tull. (Min PC ble satt opp på nytt med Windows XP Home Engelsk i mars, denne lisensen fulgte med pc’en når jeg kjøpte den i november 2001) I den sammenheng kåla jeg en smule med å lese av lisensnøkkelen av den bitte lille klistrelappen som Dell hadde klistret på PC’en.. rota med 8 og B og det ble en del tull frem og tilbake, også fordi jeg ikke husket 100% sikker sikkert om lisensen var til norsk eller engelsk Windows XP Home. Men etter mye om og men fikk man tastet inn korrekt lisensnøkkel… og det viste seg å være norsk Windows XP Home.

Når jeg derimot var ferdig med installasjonen og skulle kjøre Microsoft Update, stoppet det opp med at Windows måtte aktiviseres (innen 30 dager). Når jeg prøvde å aktivisere Windows, fikk jeg beskjed om at lisensnøkkelen var FEIL. Derfor var det ikke annen utvei enn å ringe Microsoft. Jeg ringte ett norsk telefonnummer, ble behandlet av ett automatisk telefonsystem og ble bedt om å taste inn en installasjons-id på 54 siffer (9 x 6 tall). Når alle disse tallene var tastet inn på telefonen, fikk jeg beskjed om at koden var ugyldig og ble fortalt at jeg ble sendt til første ledige kundebehandler.

Etter litt venting og x antall beklagelser for ventetiden var det plutselig en dame som pratet til meg på engelsk. Vedkommende forklarte at de ikke hadde noen norskpråklige kundebehandlere tilgjengelig og lurte på om det var greit for meg å prate på engelsk. Og det var det, hvilket valg hadde jeg? 🙂

Etter å ha tastet inn deler av installasjons-id’en og hele lisensnøkkelen, fikk jeg opplest en bekreftelseskode som jeg måtte taste inn på PC’en. Når dette var gjort, var det bare å trykke på «Neste» og «Fullfør». Så var alt i boks. Jeg takket den engelsktalende damen fra Microsoft for hjelpen og var fornøyd! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/28/aktivere-windows/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.