Windows Live Writer

Det begynner å bli en stund siden jeg startet opp min egen blogg på kak.net, nærmere bestemt 27. april 2006. Den ble da startet opp som en av flere blogger på prat.kak.net, men allerede den 23. mai samme år var den flyttet til eget subdomene på blog.kak.net. Nå var også bloggen satt opp og konfigurert med WordPress. Siden den tid har jeg brukt den innebygde editoren i WordPress. Underveis har det vært noen problemer med denne editoren, men det har senere vist seg å være forårsaket av en plug-in jeg har benyttet. Selv om mange andre bruker av WordPress, ihvertfall ifølge supportforumet dems, har hatt problemer med den innebygde wysiwyg (what you see is what you get) editoren. Hvis man ser bort fra de problemene jeg har hatt som har vært forårsaket av en plug-in jeg ikke hadde oppdatert da.

Når jeg hadde disse problemene var jeg på utkikk etter en ekstern editor av noe slag, og snublet derfor over Windows Live Writer. Jeg installerte programmet, testet det litt, men likte i grunn ikke det jeg så. Jeg avinstallerte derfor programmet like fort igjen. Men jeg ga nok ikke programmet en ærlig sjanse den gangen. I sammenheng med at jeg installerte WLM (Windows Live Messenger) versjon 8.5 i går, ble jeg også spurt om å installere x antall andre programmer i Windows Live-familien. Deriblant Windows Live Writer. Jeg ga derfor Windows Live Writer en ny sjanse og har siden i går skrevet, publisert og redigert 2 innlegg på blog.kak.net. Dette innlegget er det tredje innlegget som har blitt skrevet med Windows Live Writer.

Jeg har ikke testet så mye av de mer avanserte funksjonene i Windows Live Writer enda, men må si at jeg denne gangen liker det jeg ser. Hele innlegget skrives offline i Windows Live Writer, og man har først «kontakt» med blog.kak.net ved publisering Når man er ferdig med å skrive innlegget, legge inn bilder, linker o.l., er det bare å trykke på «Publish»-knappen og vips er innlegget publisert. Man kan også hente opp innlegg og redigere dem i Windows Live Writer hvis man ønsker å endre på noe. Men dette gjelder kun de innleggene som man i første omgang har skrevet og publisert med Windows Live Writer. De 409 innleggene jeg har publisert før jeg begynte å bruke Windows Live Writer må redigeres med den interne editoren. Det er dog mulig at det er en funksjon jeg har gått glipp av.

Den største fordelen med å bruke Windows Live Writer fremfor den innebygde editoren i WordPress er at man skriver innlegget offline og er ikke avhengig av internettilgang. For ikke å snakke om at programvaren har mye raskere responstid enn hva man får via internett. Når man legger til bilder i innleggene kan man velge om man skal legge til ett bilde man har liggende på harddisken, eller om man skal legge til ett bilde som allerede ligger på internett. Hvis man velger å legge til ett bilde på harddisken, vil dette bli lastet opp til webserveren. Jeg har dog ikke testet ut dette, da jeg fortsatt ikke er interessert i å la alt for mye gjøres automatisk! Windows Live Writer er forøvrig kompatibel med en rekke forskjellig bloggtjenester og -programvare. Anbefales! 🙂

EDIT: Jeg har nå funnet ut at man har tilgang til alle publiserte innlegg og sider via Windows Live Writer!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/09/windows-live-writer/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.