OrangeCD Catalog

Jeg har i lang tid brukt DVD Profiler til å holde oversikt over DVD-filmene mine. Jeg har den senere tid også vært på utkikk etter et program for å gjøre det samme med mine cd-plater. Til den oppgaven finnes det i grunn en mengde programmer, men det er noen få som oftest blir anbefalt hvis man er på utkikk etter slikt program. Ulempen med alle de jeg har vært borti, er at de er shareware alle sammen. Eller, det vil si: Fordelen er at man kan prøve ut programmet før man betaler for det, ulempen er at man faktisk må betale for programmet for å bruke det utover prøveperioden. Som oftest er 14 eller 30 dager.

OrangeCD Catalog som er programmet jeg syntes passet meg best har en prøveperiode på 30 dager. Til sammenligning kunne man bare prøve ut Music Label i 14 dager før man måtte betale for en lisens. I tillegg var Music Label mye dyrere enn hva OrangeCD Catalog koster. For Music Label må man ut med 49,95 dollar. OrangeCD Catalog koster bare 34,95 dollar. Med dagens dollarkurs blir det omlag 190 norske kroner. Det er så absolutt ett beløp jeg kan leve med for ett program som gjør jobben!

OrangeCD Catalog virker ved første øyekast ett enklere program enn f.eks Music Label, men det har nok mye med å gjøre at OrangeCD Catalog er litt mer strippet for unødvendig tant og fjas i forhold til Music Label. Jeg synes også at programmet virker lettere å bruke. Å legge til cd’er i OrangeCD Catalog er forøvrig enkelt som bare det. Man kan også velge å gjøre det på forskjellige måter. Den aller enkleste er nok å scanne cd-rom’en på pc’en. Da er det bare å legge cd’en i cd-rom’en og la OrangeCD Catalog gjøre resten. OrangeCD Catalog leser av disc-id’en, finner den i databasen til freedb.org og laster ned profilen med cover og det hele. Vips er cd’en din lagt til i din oversikt.

I tillegg har man mulighet til å foreta direkte søk på freedb.org på artist/gruppe, albumtittel og søkeord. Man har også mulighet til å søke mot katalogen til Amazon, både på artist/gruppe, albumtittel og EAN-koden bak på cd’en. Det skal med andre ord ganske mye til for at du ikke skal finne cd’en med en av disse metodene. Etter å ha testet litt er å scanne cd-rom’en den mest effektive og ikke minst den som gir deg mest informasjon om cd’ene. Hvis du velger å søke mot Amazon vil det ikke registreres hvor lange sangene og hele cd’en er i din oversikt. Men jeg merket ganske fort at mye av min norske musikk ikke lå inne med covere. Disse kan du velge å la ligge uten cover, eller du kan scanne coverne på egenhånd. Jeg vil selvfølgelig ha alle mine cd’er liggende med covere, og har derfor hatt litt av en jobb med å scanne coverne.

Forløpig har jeg bare fått lagt inn 107 album. Jeg har i grunn aldri telt over hvor mange album jeg egentlig har, men jeg er langt ifra ferdig. Tipper at dette er omlag 1/4 av alle mine album. Det er derfor en ganske lang vei å gå for å bli ferdig. Men hvis man tar noen album nå og da, så kommer man nok i mål til slutt. Det går dog utrolig mye fortere når man slipper å scanne coverne. I tillegg til den oversikten man får lokalt på sin egen datamaskin, har man også mulighet til å legge ut sin samling på mygenres.com. Det gjøres veldig enkelt med ett museklikk i OrangeCD Catalog. Min mygenres.com-oversikt finner dere her!

Siden jeg allerede har brukt såpass mye tid på å både legge inn albumene og scanne covere, er det nok rimelig mye som skal til for at jeg ikke betaler 34,95 dollar for dette programmet. Det hadde nesten vært for galt å gjøre hele jobben for kun å kunne bruke programmet i 30 dager. Forløpig er jeg på min 6. prøvedag! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/09/orangecd-catalog/

3 kommentarer

  • Thomas Rino10 november, 2007 kl 13:13

  Høres ut som et flott program. Tror faktisk jeg skal prøve det også! 🙂

  • Bjørn Holtet11 november, 2007 kl 01:56

  Prøvde OrangeCD Catalog etter og ha lest om det i bloggen din og er veldig fornøyd med programmet

  • kak1 desember, 2007 kl 19:42
   Forfatter

  Morsomt å se at andre har fulgt min anbefaling og i tillegg blitt fornøyde med produktet! 🙂

  Jeg kjøpte forøvrig en lisens på OrangeCD Catalog den 11. november og trives i grunn veldig godt med programmet! Det er dog en stor jobb å få lagt inn hele cd-samlingen, jeg har kommet til 240 album hittil. Når jeg skrev innlegget ovenfor hadde jeg lagt inn 107 album, så det går stadig fremover! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.