Torsnes på Kjølshunn?

Det var i forrige uke jeg oppdaget dette skiltet, og må innrømme at jeg trodde det var ett falskt skilt og en spøk av noe slag. Men det står altså der enda. På vei til Kjølshunn, midt mellom Borge skole og Kjølshunn har det kommet opp ett Torsnes-skilt. Jeg har aldri trodd at det het Torsnes allerede der ute? Og som om ikke det var nok, jeg kan heller ikke huske at det står noen Torsnes-skilt på vei ut til Torsnes, altså riksvei 107 der man vanligvis kjører til Torsnes. Men, nå har jeg jo ikke vært i Torsnes den siste uka, så det kan jo hende at det har dukket opp ett skilt eller tre der ute også. I tillegg til at jeg syntes det var utrolig merkelig ta det het Torsnes allerede ute på Kjølshunn, syntes jeg også at skiltet så merkelig ut. Men disse skiltene ser kanskje slik ut? Er kanskje bare jeg som ikke har studert dem så fryktelig nøye tidligere?

Men det er kanskje noen med mer lokalkunnskap i Borge enn det jeg har? På vei fra Borge skole til Kjølshunn, begynner Torsnes allerede ved de S-svingene og ved det siste huset på høyre side? Jeg snakket med en kollega av meg om dette i en av «pausene» mine i dag, og han mente at det stemte. Men jeg synes det virker utrolig merkelig. Hvis noen går på Skjærviken-bussen og sier at de skal til Torsnes, så kommer jeg garantert til å si at de har gått på feil buss. Men nå er det vel svært få som omtaler Kjølshunn og utover som Torsnes også da. Jeg vet jo at man etterhvert kommer til Torsnes hvis man følger denne veien videre til Grimstad og videre mot Torsnes kirke. Skjærviken-bussen svinger jo av til høyre i krysset der Grimstad-skiltet står.

Ellers har det som jeg allrede har skrevet på Twitter vært en ganske stille og rolig mandag på jobb. Med unntak av at 09:05-bussen til Skjærviken (om Begby) hadde mange flere passasjerer enn hva jeg var vant til. En mengde skoleelever som skulle til Borge skole stod og forgjeves ventet på bussen som skulle gått fra bussterminalen kl 08:40. Den gikk ikke i dag pga en driftsstans på en av våre gassbusser. Jeg aner ikke hva som skjedde med bussen, men den ble hentet av en fra verkstedet. Slikt kan jo selvfølgelig skje med våre dieselbusser også, men gassbussene har nok litt mer personlighet enn hva vi har vært vant til.

Frem til lunsj i dag kjørte jeg buss #160, som er vår faste buss på første del av dette skiftet (mot buss #143 i fjor). Etter lunsj tror jeg vi skal kjøre en av de nye gassbussene, jeg gjorde ihvertfall det sist torsdag. Det ser også ut til at De to nye gassbussene #167 og #177 går fast på Gluppe-Kongsten og Oredalen-Kongsten. Men jeg har ikke sjekket det ut for å få dette bekreftet. Det vil ihvertfall si at jeg vanligvis skal kjøre en av disse to på mine to halve turer med rute 353 Oredalen-Kongsten-Øra. Men i dag fikk jeg buss #112 som er en eldre dieselbuss. Om de to gassbussene har blitt sendt ut på andre skift i dag, eller om det har vært noen problemer vet jeg ikke, men det er ihvertfall #109 og #112 som har blitt brukt i dag. Ihvertfall når jeg var ute og kjørte rute 353 Oredalen-Kongsten.

Men det kan også bare være pga gassfylling at det har vært litt «bytting». Tidligere har det blit brukt dieselbusser på disse to byrutene, og de kan gå hele dagen og fylles når de kommer til garasjen. Gassbussene derimot fylles midt på dagen tror jeg, så da tas de ut av ruta underveis for å fylle gass hos Fredrikstad BioGass på Øra. Dette er ikke noe jeg har fått bekrftet, men bare ett inntrykk jeg har etter å ha observert bussene de siste ukene. Dette er den tredje uka på den nye «vinterplanen», og det har blitt en mengde endringer i forhold til hva vi har vært vant til tidligere, når det kommer til bussdisponeringer.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/31/torsnes-pa-kjolshunn/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.