Henning Solberg på 4. plass i Rally Sverige

Hadde det ikke vært for den lille feilen Henning Solbert gjorde i går og tapte 14-15 sekunder, hadde han nok kjempet helt inn til mål for å gå forbi Mikko Hirvonen og sikre seg en 3. plass i Rally Sverige. Men, en 4. plass er jo slettest ikke værst det heller, knappe 30 sekunder bak Mikko Hirvonen. Henning kjørte også inn til etappeseier på dagens andre etappe. Henning kjørte også inn til etappeseier i Argentina i fjor, men da delte han etappeseieren med bror Petter Solberg. På SS17 i Sverige var han alene om å være raskest! Dette er ikke Henning’s karrierebeste, det er fortsatt 3. plassen i Argentina i fjor, men Henning er strålende fornøyd med helgens resultat.

Henning endte 2 minutter og 4 sekunder bak vinnende Marcus Grönholm. Sebastian Loeb sikret seg 2. plassen, 49 sekunder bak Marcus. 3. plassen gikk som sagt til Mikko Hirvonen, 1:36 bak Marcus. På de neste poengplassende endte Daniel Carlsson, Tony Gardemeister, Manfred Stohl og Chris Atkinson. Chris Atkinson som er teamkollega med Petter lå på en 5. plass tidligere på dagen, men var uheldig og skadet bilen. Han måtte derfor kjøre med redusert fart og tapte derfor 5. plassen og endte på en 8. plass totalt. Mer om dette på vg.no og dagbladet.no!

Norske Mads Østberg imponerte stort denne helgen, blant annet med å kjøre inn til etappeseier på en publikumsetappe i går. Mads Østberg hadde som målsetning å være innenfor topp 10 denne helgen, men en etappeseier hadde han ikke regnet med. Etter at alle etapper var kjørt endte Mads Østberg på en fin 9. plass, 7:35 bak vinnende Marcus Grönholm. Mads Østberg er 19 år og drømmer å kjøre rally på heltid. Mer om dette på vg.no!

Petter Solberg valgte som sagt i går å bryte Rally Sverige for å spare bilen, dekk og for å ha mulighet til å bytte motor før Rally Norway neste helg. Etter at teamet fikk tatt bilen i nærmere øyesyn i går er Petter Solberg overlykkelig over den beslutningen. Det viste seg at motoren var på vei til å takke for seg, og at dette mest sannsynlig ville ha skjedd enten iløpet av de siste milene her i Sverige eller i begynnelsen av Rally Norway. Så istedenfor å fullføre Rally Sverige uten ett eneste poeng og risikere å måtte bryte Rally Norway første dag, er Petter overlykkelig over at de valgte å parkere bilen denne helgen! Neste helg i Rally Norway har Subaru-teamet mulighet til å ta med seg 21 av dekkene fra denne helgen i tillegg til de 66 dekkene de kan ha med til Rally Norway. I tillegg har de selvfølgelig mulighet til å bytte motor, noe som viste seg i ettertid å være livsnødvendig! Mer om dette på vg.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/11/henning-solberg-pa-4-plass-i-rally-sverige/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.