Petter Solberg på 6. plass i Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo er det rallyet Petter Solberg som regel har hatt størst problemer. Beste plassering hittil har vært en 6. plass. Denne helgen tangerte Petter Solberg denne plasseringen og må vel si seg fornøyd med resultatet denne helgen. Bilen er den samme som i fjor, den nye bilen kommer ikke før det 4. løpet som kjøres i Mexico. Petter har bare testet bilen med de nye BFGoodrich-dekkene to ganger før helgens løp og har derfor ikke alt for stor erfaring med disse dekkene. De første rapportene som kom fra Petter etter de første dagene av Rally Monte Carlo, var at dekkene rett og slett var så mye bedre enn Pirelli-dekkene, at han måtte legge om kjørestilen. Pirelli-dekkene hadde åpenbart mye dårligere grep enn de nye BFGoodrich-dekkene og Petter har derfor vært vant til at det har sluppet og glidd jevnt og trutt med Pirelli-dekkene. Spesielt på asfalt. Men etter at Petter får mer erfaring med de nye dekkene får han nok finpusset kjørestilen.

Teamkollega Christ Atkinson kjørte inn til en fin 4. plass og man må uten tvil si at dette er ett utrolig godt resultat for han. Tidligere år har Stephane Sarrazin vært andrefører på asfaltløpene mens Chris Atkinson har vært med som tredjefører for å få erfaring på asfalt. Men i år er Chris Atkinson andrefører i alle løpene og er derfor den føreren som skal sikre konstruktørpoeng for Subaru. Chris Atkinson og Petter Solberg endte til slutt henholdsvis 2m 28s og 3m 12s bak vinnende Sebastian Loeb. Det er ikke annet å gjøre enn å ta av seg hatten for Sebastian Loeb. Sebastian Loeb har vært ute med en skadet arm i lengre tid og debuterte denne helgen med Citroens nye bil C4. Tidligere når bilfabrikantene har debutert med ny bil har det som regel vært en del barnesykdommer og derfor hatt blandede resultater før disse barnesykdommene har blitt fikset. Men nå har riktignok Citroen hatt ett helt «sabbatsår» hvor de har kunnet utvikle nye C4 i fred og ro. Det kan man trygt si at de fikk uttelling på. Sebastian Loeb vant i bilens første løp og Dani Sordo tok 2. plassen bare 38 sekunder bak. Marcus Grönholm sikret seg 3. plassen 1m 22s bak Loeb og andrefører hos Ford, Mikko Hirvonen sikret seg 5. plassen 2m 38s bak Loeb.

Henning Solberg kjører som kjent for Ford i år og skal kjøre alle 16 VM-rundene for første gang. Vanligvis har Rally Monte Carlo både hatt asfalt, snø og is på veiene, men i år har dette vært ett rent asfaltløp. Henning Solberg har minimal med erfaring på asfalt og har derfor hatt sitt store strev med å finne en kjørestil og de rette linjene igjennom svingene. Hennings mål før løpet var ett poeng, men det måtte han fort så lenge etter. Hans viktigste mål var nok å fullføre løpet og skaffe seg så mye erfaring som mulig fra asfalt. Henning uttalte at han rett og slett ikke viste hvordan han skulle kjøre. Ikke bilen, fordi den vet han utmerket godt hvordan han skal kjøre, men han vet rett og slett ikke hvordan man skal kjøre effektivt på asfalt enda. Han håper derfor å få hjelp fra en eller flere andre førere som kan gi han noen gode tips. Tidligere har Solberg-brødrene delt erfaringer og derfor kunnet hjelpe hverandre på vei opp, men nå som de er konkurrenter er dette ikke mulig. Det er også begrensede muligheter for hvor mye testing de kan utføre.

Det har derimot vært snakk om at Henning Solberg og Jan Kopecky (Skoda-fører) skal utveksle erfaringer. Henning trenger hjelp og tips til kjøring på asfalt og Jan Kopecky trenger hjelp og tips til kjøring på grus. Grus og snø er noe Henning Solberg har veldig god erfaring med! Henning Solberg endte sitt første Rally Monte Carlo på en 14. plass 14m 44s bak vinnende Loeb. Jan Kopecky tok forøvrig en fin 8. plass. Citroen leder derfor naturlig nok konstruktørmesterskapet med 18 poeng med Ford på 2. plass med 10 poeng og Subaru på 3. plass med 8 poeng. De neste løpene er Rally Sverige den 9. til 11. februar med Rally Norway den 16. til 18. februar!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/21/petter-solberg-pa-6-plass-i-rally-monte-carlo/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.