Lange Flate Ballær

Jeg har idag sett Lange Flate Ballær for andre gang. Filmen er regissert av Bjørn Fast Nagell og produsert av Harald Zwart. Vi fra Fredrikstad vet ihvertfall utmerket godt hvem Harald Zwart er. Han står bak filmer som Hamilton, One Night At McCools og Agent Cody Banks. Harald Zwart er fra Fredrikstad og står også bak VG-reklamen med Vivi Haug. Lange Flate Ballær er en uhøytidelig film hvor en vennegjeng og kollegaer ved EdGarasjen i Fredrikstad er lidenskapelig opptatt av fotball, ihvertfall flesteparten av dem. Disse drar ut på tur til fotball-vm i Tyskland. På denne veien kan man trygt si at de opplever mye rart og klarer å havne opp i rimelig mange underlige situasjoner. Spesielt morsomt er det at jeg har gått på kurs sammen med Kai Helge som spiller Kai (bokstaven A i NORWAY) sist sommer. Kai er faktisk i virkeligheten slik som han er i filmen, en utrolig artig og pratsom kar!

Vivi Haug har også en liten rolle i starten av filmen hvor hu spiller mora til Øyvind (bokstaven O i NORWAY). Vivi er kanskje ikke like «koselig» i denne filmen, men selvfølgelig like skravlete som vi er vant til å se henne og som resten av Norge har blitt kjent med henne i VG-reklamen «Skravlekjærring». Den morsomste kommentaren i flimen er uten tvil «Helvette’a Kai, du har dreti i bidèn!» For oss som er fra Fredrikstad er nok ustyrtelig morsomt å høre vår egen dialekt på film, noe vi sjeldent opplever. Jeg kan på ingen måte si at fotball er interessant, men denne filmen var utrolig morsom! Den var rett og slett hysterisk morsom! Legg også merke til «In This Together» med Apoptygma Berzerk i det NORWAY-gjengen har «pauseinnslaget» i finalen! Harald Zwart har forøvrig nettopp fått 7,4 millioner i støtte til å lage oppfølgeren til Lange Flate Ballær. Denne gangen skal gjengen fra EdGarasjen på repetisjonsøvelse i militæret! Det gleder jeg meg virkelig til å se! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/21/lange-flate-ballaer/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.