Harry Potter 1-4

Det er ikke lengre tilbake enn til april 2006 at jeg så den første Harry Potter filmen. Jeg har aldri lest noen av bøkene, og har derfor heller aldri vært noen fan av Harry Potter. Men på bakgrunn av diverse trailere og klipp jeg hadde sett her og der, hadde jeg bestemt meg for at det var filmer jeg en eller annen gang skulle kjøpe, bare de dukket opp til rett pris. Men når jeg i april i fjor snublet over den første Harry Potter filmen på TV Norge, ble alle mine inntrykk og forhåpninger innfridd. Etter å sett den første filmen, var det bare å bestille opp resten av filmene på DVD!

Jeg har de 4 som hittil har blitt utgitt: Harry Potter And The Philosopher’s Stone, Harry Potter & The Chamber Of Secrets, Harry Potter And The Prisoners Of Azkaban og Harry Potter And The Goblet Of Fire. De siste ukene har jeg sett disse 4 filmene på nytt, denne gangen på vår nye 32″ Samsung LCD-TV. Når jeg så den første filmen på TV Norge var filmen tekstet på norsk, og jeg må innrømme at jeg ble rimelig forvirret av de norske oversettelsene. Jeg har derfor valgt å se resten av filmene med engelsk tekst. Årsaken til at jeg velger å ha tekst er fordi teksten er kjekk å ha som backup hvis man skulle overhøre noe eller ha vanskelig med å få med seg hva som blir sagt.

Siden jeg velger å skrive om disse 4 filmene samlet, og ikke hver for seg, blir det ganske generelt om disse 4 filmene. Jeg må si at jeg synes det er utrolig gøy å se disse filmene. Det er både gøy, spennende og fascinerende å se denne magiske verden som Harry Potter lever i. Heldigvis ser vi ikke så mye av den tiden Harry Potter tilbringer sammen med sine «fosterforeldre», da behandlingen av Harry Potter rett og slett irriterer meg. Snakk om ondskapsfulle og ekle mennesker. I de 3 første filmene startet filmene hos disse «fosterforeldrene», men i den fjerde filmen slapp vi heldigvis unna familien Dursley. Harry Potter blir åpenbart eldre mellom disse filmene, og handlingen blir også mørkere og mørkere, hindringene og utfordringene Harry Potter møter blir også hardere for hver gang.

Den neste filmen, Harry Potter and the Order of the Phoenix, som kommer på kino den 13. juli i år, blir nok den mørkeste hittil. Jeg har som sagt ikke lest bøkene, men etter coveret å dømme er Lord Voldemort tilbake, og da kan vi vel forvente ondskapen selv. Må si jeg gleder meg ganske mye til denne filmen kommer! Jeg kommer nok ikke til å gå og se den på kino, det pleier jeg uhyre sjeldent å gjøre, men jeg venter nok til at den kommer på dvd! En film som er verdt å se på kino, er garantert verdt å kjøpe på dvd også, så da dropper jeg kinoen. Penger spart er penger tjent. Når man har filmen på dvd kan man se filmen hjemme i sin egen stue i fred og ro. For ikke å snakke om at man kan se filmen så mange ganger man ønsker! Både alene og med venner, uten at det koster noe ekstra! hehe

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/21/harry-potter-1-4/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.