Samsung LCD-TV i hus

Vår gamle TV har i lang tid vist tegn til at den sang på siste verset, eller ihvertfall var på god vei til det siste verset. Det startet med at det ble ett veldig blåstikk i fargen nå og da, men det var bare i perioder. Men de siste ukene har TV’en vært helt håpløs å se på, bildet har vært veldig gult og grått at det til tider har vært omtrent helt håpløst å se hva som foregikk på TV’en. Vi har derfor måttet slå TV’en av og på innimellom for å kunne se hva som foregikk på skjermen. Hvis dette ikke ble gjort, ble bildet bare værre og værre og ble til slutt full av hvite parallelle streker som skrådde litt ned mot venstre. I tillegg til dette blinket også bildet til tider. Det har med andre ord ikke vært noen tvil om at ny TV måtte kjøpes inn veldig snart.

Vi har vippet litt mellom å kjøpe en 28 til 32 tommer ordinær bilderør-tv til å også snuse litt på LCD-TV. Vi tittet først på de rimeligste LCD-TV-modellene, men bildekvaliteten på disse TV’ene er rett og slett for dårlig til å brukes til noe fornuftig. Oppdateringen på disse skjermene går rett og slett for treigt og alt som foregår på skjermen får på en måte ett «slør» etter seg. I tillegg var kontrasten på disse rimelige LCD-TV’ene for dårlig. Uansett hva man ser på ville man aldri få helt svart på disse skjermene. Man bør derfor kjøpe seg en TV som har en oppdatering på 8 ms og minst 1000:1 i kontrast.

Vi vurderte en Sony TV, men endte opp med å kjøpe en Samsung LE-32S71B hos HiFi Klubben her i Fredrikstad. TV’en er en 32-tommer med en oppdatering på 8 ms og en kontrast på 3000:1. Den har både HDMI/DVI og VGA (PC)-inngang, slik at man kan overføre digitale signaler rett fra DVD-spilleren og fra PC’en. DVD-spilleren vi har idag har ikke HDMI-utgang, så forløpig benyttes S-VIDEO-inngangen. SCART går for å være bedre enn S-VIDEO har jeg inntrykk av, og jeg vurderer derfor å kjøpe meg en SCART-kabel til. Fra paraboltuneren (Canal Digital / Grundig) bruker jeg allerede SCART. Men det er mulig jeg avventer innkjøp av SCART-kabel (skal man ha noe bra, koster de noen kroner) til jeg kjøper en ny DVD-spiller, enten en vanlig DVD-spiller med HDMI eller en DVD-opptaker, som alle har HDMI-utgang.

HiFi Klubben har en interessant modell, en Samsung DVD-HR735 til 3.995 kr med DVD-opptak med 160gb harddisk, HDMI-utgang og støtte for DivX. Sistnevnte har jeg vært utrolig glad i den senere tid, da det er utrolig enkelt å bare brenne ut tv-serie-episoder på en cd-plate og legge i dvd-spilleren! Jeg har lest om dette tidligere, og har nå sett det i praksis. Dårlige tv-bilder/sendinger blir veldig avslørt på en LCD-TV. Altså, ett dårlig tv-bilde blir seende rimelig bedrøvelig ut på en LCD-TV enn hva man har vært vant til på en vanlig tv med bilderør. LCD-TV’ene er med andre ord litt mer kresne på bildekilden enn hva man er vant til. Men når man har en god kilde blir også bildet utrolig bra! Det første tv-bildet jeg fikk på skjermen når jeg monterte opp tv’en på tirsdag var Cheers på TV2. Og som alle vet, dette er en rimelig gammel tv-serie. Når det derimot litt senere kom en ny episode av Home and Away på TV2, var bildekvaliteten en helt annen ja! Utrolig skarp og fin!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/12/09/samsung-lcd-tv-i-hus/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.