Nattbuss i kveld/natt, Skjærhalden neste uke

I kveld starter jeg kl 18:30 og skal kjøre vanlige ruter frem til 23:30. Da har jeg pause frem til kl 0:05, da skal jeg nemlig kjøre nattbuss for første gang. Det blir totalt 5 avganger frem til siste avgang kl 3:15. Turene går til Moum-Begby, Gressvik-Vikane, Moum-Begby, Gressvik-Vikane og Moum-Sarpsborg. Etter hva jeg har blitt fortalt er det forholdsvis rolig på de fire første turene, men på den siste turen til Moum-Sarpsborg må jeg forvente at jeg får smekk full buss. Nå som julebordsesongen har startet, kan jeg vel vente meg litt folk på de fire første turene også, ihvertfall i forhold til hvordan det er ellers i året. Tidligere har jeg bare kjørt passasjerene til byen, men nå skal jeg med andre ord kjøre dem hjem også. Både prisene og soneinndelingene er annerledes når man kjører nattbuss, så det blir litt ekstra å sette seg inn i. Noen sier at det er helt greit å slippe å kjøre nattbuss, mens andre sier at det ikke er noe problem i det hele tatt, og at det går veldig bra. Søndag morgen kl 4:30 har jeg nok svaret, ihvertfall på hvordan det har gått i natt. Jeg skal også jobbe søndag kveld, starter kl 14:55 og er ferdig kl 23:45.

Neste uke skal jeg igjennom opplæring på Skjærhalden-planen, mandag til fredag. Tidligere har jeg bare hatt behov for ett par-tre dager med opplæring på nye planer, da det ikke har vært så veldig mange ruter og «sære ting», men på Skjærhalden-planen er det vist greit å få flere dager med opplæring har jeg inntrykk av. Det er vel bare Skjærhalden-ruta de kjører (som er nytt), men det er derimot flere varianter av denne ruta, både hvor mange steder man kjører innom, og hvilken retning man kjører. Når jeg kjørte første avgang av Torsnes-ruta forrige uke, hadde jeg med aviser til Coop-butikken på Vel i Torsnes, men på Skjærhalden-ruta er det vist en hel haug med aviser som skal være med til bensinstasjonen og butikker på vei ut til Skjærhalden. I tillegg deles vist en del av holdeplassene på vei fra Skjærhalden til Fredrikstad mellom to-tre forskjellige skift/busser. Nettopp derfor kan det nok være greit å komme igjennom disse turene noen ganger før man slippes avgårde alene! 🙂

Permen som jeg har alle skiftplanene i fra Lisleby-, Moum-, Veum-, Onsøy syd-, Onsøy vest- og Skjærhalden-planene hadde blitt så tykk at jeg ikke fikk plass til den nedi sjåførkofferten lengre, så jeg måtte revurdere opplegget jeg begynte med når jeg fikk utdelt Lisleby-planen. Da hadde jeg en skiftplan i hver plastlomme, men flere har tipset meg om at det kan være lurt å ha to skiftplaner i hver plastlomme, ellers blir permen altfor tykk. Og det skal jeg jaggu si at den ble også, for det første var det alt for mange plastlommer/skiftplaner i forhold til størrelsen på permen, i tillegg fikk jeg store problemer med å få plass til permen. Men etter å ha lagt to og to skiftplaner i plastlommene og dermed tatt ut en masse plastlommer, går det utrolig mye bedre! Årsaken til at jeg ble anbefalt å bare ha en skiftplan i hver plastlomme i starten, var for å unngå å skape misforståelser for meg selv ved å kanskje ha to skiftplaner som starter og slutter nogenlunde samtidig, og derfor risikere å se på feil side av plastlomma. Det er nemlig ikke særlig nødvendig at to sjåfører kjører samme rute! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/12/09/nattbuss-i-kveldnatt-skjaerhalden-neste-uke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.