Ed, Botne, Skjærhalden, Åsebu og Utgårdskilen

Jeg var på en skikkelig rundtur på Hvaler for en tid tilbake. Jeg startet nede på Edholmen. Jeg var vel ikke akkurat helt heldig med været denne dagen, ihvertfall ikke hvordan den startet. Det var ikke helgrått og ikke noe mønster i skylaget i det hele tatt, men jeg kunne ha tenkt meg litt med farger og mønster. Men ut og ta bilder hadde jeg ihvertfall lyst til! Selv om jeg har kjørt buss til Ed utallige ganger, har jeg aldri vært nede der jeg var og tok bilder denne dagen. Og det ser ut til at jeg bør ta meg en ny tur en dag jeg er litt heldigere med været.  Det lå forøvrig en eldre båt til kai på Edholmen som heter «Viljen» og hører tydeligvis hjemme i Oslo. På meg virket det som det bodde noen i denne båten? Siden jeg aldri har vært der nede noen gang, så kan jeg jo ikke noe om hvor lenge denne båten har ligget der.

Neste stopp på min Hvaler-runde var Botnekilen. Jeg har også med bussen passert Botne i ett sett, men aldri vært nede i Botnekilen. Og her var det jo også litt forskjellig å ta bilder av! Deriblant dette skuret som ihvertfall har vært brukt til båter. Om det er i bruk lengre er ikke godt å si. Hvis jeg skulle ha gjetta, så ville jeg vel ha gjetta at det ikke har vært i bruk på en god stund. Jeg var også på en del flere steder på min runde rundt Hvaler, men flere av stedene endte ikke opp med noen bilder. Et av stedene, jeg husker ikke navnet i farta, fikk jeg forsåvidt lyst til å ta litt bilder, men jeg følte at jeg forstyrret privatlivets fred. For før jeg visste ordet av det, så endte jeg opp midt inne på gårdsplassen til noen. Ikke godt å vite når man kjører litt på måfå for å se om man kan finne litt motiver.

Men neste stopp som faktisk resulterte i litt bilder var Skjærhalden. Og her fikk jeg ihvertfall litt lys og himmel som spritet opp bildene litt. På vei tilbake stoppet jeg ved Åsebu på Asmaløy, og som vanlig med steder jeg ikke har vært før, så blir det litt å bare begynne å gå og se hvor jeg ender opp. Det ble i grunn ganske mye gåing, mye mer enn jeg hadde sett for meg. Men jeg fikk tatt litt bilder nede ved vannet, som jeg ihvertfall mener heter Åsebu. Jeg hadde riktignok gummistøvler på meg, men jeg måtte ha hatt på meg enda høyere gummistøvler for å komme meg videre ut på «stien» mellom sivet. Vannstanden var litt for høyt for de jeg hadde på meg ihvertfall.

Siste stopp på Hvaler var Utgårdskilen. Her har jeg vært før, og det er alltid interessant å ta bilder av fiskeskøyter, garn og alt utstyret som ligger på kaia. Været var såpass dårlig for anledningen at absolutt alle fiskeskøytene lå inne til kai. Ikke mye fisk som ble hentet opp fra havet denne lørdagen. Men det ga meg jo enda mer å ta bilder av, jeg tror jeg faktisk aldri har sett så mange av fiskeskøytene inne på en gang. Om det var en eller annen luring som var ute på tur, vet jeg ikke helt sikkert, men mener å huske at jeg leste at absolutt alt som kunne krype og gå lå til kai akkurat denne helga.

Det er forøvrig ikke noen tvil om at jeg var mye mer heldig med lyset på slutten av turen, enn når jeg startet på Edholmen!

Edholmen

                      

Botnekilen

                                  

Skjærhalden

                  

Åsebu

          

Utgårdskilen

                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/02/26/ed-botne-skjarhalden-asebu-og-utgardskilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.