Mer Skjærhalden-kjøring til uka

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er veldig glad i kjøring til Skjærhalden og Hvaler generelt. Forrige uke kjørte jeg Hvaler Diverse tjenesteuke 1 og denne uka kjører jeg tjenesteuke 2. Neste uke skal jeg kjøre tjenesteuke 2 på Skjærhalden-planen. Den tjenesteuka består av samme kveldsskift mandag til torsdag, med fri fredag, lørdag og søndag. Men på tanke på hvor mye sykdom det er om dagen, regner jeg med å få mer å gjøre utover i uka. Jeg har ihvertfall lyst til å få noe å gjøre på fredag.

Kveldsskiftet starter kl 14:15 og er ferdig kl 22:25. Skiftet starter med en skoletur fra Kvernhuset skole til sentrum og resten av ettermiddagen og kvelden er kjøring til Skjærhalden og Utgårdskilen. Den første turen til Skjærhalden er rundt hele Kirkeøy, det vil si både Botne og Ed. En slik tur tar omlag 2,5 time før man er tilbake til Fredrikstad igjen. Den andre turen til Skjærhalden er rundt halve Kirkeøy, det vil si bare Botne. En slik tur tar ett par timer før man er tilbake i Fredrikstad igjen. Den tredje turen til Skjærhalden avsluttes ved Bratte Bakke, da jeg skal bytte buss med en annen sjåfør og kjøre Utgårdskilen-bussen tilbake til Fredrikstad. Siste tur for kvelden er en tur ut til Utgårdskilen (på Vesterøy) og tilbake til Fredrikstad. Det vil si at det blir ganske mange turer til Skjærhalden og Utgårdskilen neste uke, og det passer meg utmerket!

Denne uka kjører jeg som nevnt tjenesteuke 2 på Hvaler Diverse-planen, som i hovedsak er kjøring til Tangen, Utgårdskilen, Onsøy vest (Engelsviken-Skjæløy og Saltnes-Tomb) og siste tur går til Torsnes. Siden jeg har veldig sansen for både kjøring til Skjærhalden (Hvaler-øyene generelt sett) og Onsøy vest, passer jo Hvaler Diverse meg utmerket! Kanskje jeg er heldig å få en plass på enten Hvaler Diverse eller Skjærhalden en gang i fremtiden? Siden dette er veldig populære skiftplaner, tror jeg dog at det kan ta sin tid. Men jeg koser vettet av meg når jeg får kjøring på disse planene! 🙂

Ved ledige øyeblikk har jeg de to siste dagene benyttet anledningen til å ta noen bilder av den bussen jeg primært kjører denne uka, det vil si vår Volvo 8700 med internnummer #165. Dette er i tillegg til Volvo 7700 lavgulvbussene våre med gassdrift de nyeste bussene vi har. Hvis jeg ikke husker helt feil, fikk vi disse til Fredrikstad i høst. Disse bussene fremstår i interiøret, spesielt på førerplass, ganske mye mer moderne enn de andre bussene vi har. Jeg har lest at andre sjåfører i landet synes at bussen er undermotorisert (7 liter med omlag 290-300 hk) og irriterer vettet av seg over dørlåser og alarmer som går av hvis man ikke står stille når dørene åpnes/lukkes.

Jeg for min del har overhodet ingen problemer med dørlåsene og/eller det faktum at du må stå stille når dørene åpnes/lukkes. I forhold til de eldre bussene hvor dørene kan åpnes og lukkes når bussen er i bevegelse, føles det kanskje at man taper fryktelig mye tid med å måtte stå helt stille, men jeg har ihvertfall ingen problemer med å holde rutetidene, dørlås eller ei. Motormessig synes jeg også at bussene går mer enn bra nok, selv om man kanskje kunne tenke seg litt mer fraspark i bussen opp Hvalertunellen. Med ca 10% motbakke sier det seg selv at en buss på 12 tonn pluss passasjerer sliter litt med å holde farten oppe. De aller fleste bussene holder 40-45 km/t når vi kommer opp av Hvalertunellen. I tillegg er disse bussene ganske støysvake inni bussen i forhold til noen av de gamle bussene. Det er i grunn en av fordelene med at motoren er plassert helt bak i bussen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/28/mer-skjaerhalden-kjoring-til-uka/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.