Husk busskort/penger når du skal ta bussen!

Hvor vanskelig er det egentlig å sørge for å få med seg den ene tingen som skal sørge for at du kommer til og fra skolen eller jobben? Hva med å ha busskortet liggende i lommeboka og/eller andre ting som du alltid har med deg når du skal på skole eller jobb? Uansett om det er en ordinær rutebuss eller en skolebuss du skal være med, må du ha ett skolekort, ett månedskort, ett midlertidig reiserbevis (gjelder skoleelever) eller så må du betale ordinær billett. Etter ordinær rutekjøring idag hadde jeg en skoletur fra Borge ungdomsskole til Torsnes. Skolekjøringa går som regel alltid greit, har de glemt skolekortet har de som regel skaffet seg ett midlertidig reiserbevis. Det er dog enkelte som tar litt lett på dette og glemmer til stadighet.

Jeg hadde ett par elever idag som hadde glemt skolekortet i morges. Når det gjelder skoleelever på barneskolen tar vi dem med både til og fra skolen med beskjed om at de må huske skolekortet dagen etter. Når det gjelder skoleelever på ungdomsskolen tar vi dem med til skolen, men har de ikke skaffet seg ett midlertidig reiserbevis eller er villig til å betale for turen på vei hjem fra skolen, blir de avvist fra bussen. Når det gjelder skolelever på videregående skole blir de avvist både til og fra skolen hvis de ikke har med seg skolekort eller er villig til å betale for turen. Disse to elevene som hadde glemt skolekortet og glemt å skaffe seg midlertidig reisebevis (skolen utsteder disse når det enten er feil på kortet eller hvis eleven har glemt det hjemme).

Jeg krevde derfor at skoleelevene måtte betale for turen ellers kunne de ikke være med. Det ville selvfølgelig ikke skoleelevene akseptere og maste frem og tilbake om hvor vanskelig jeg var og hvor viktig det var for dem å komme hjem med skolebussen. Hvordan skulle de ellers komme seg hjem? Hvis det er slik at det er så forferdelig viktig for dem å komme hjem, så får de sørge for å ha med seg skolekortet eller skaffe seg midlertidig reiserbevis da vet du! Disse to skoleelevene hevdet også at jeg ikke kunne reglene for skolekort, og ba meg om å lese dem igjen. Hva er det egentlig å lese? Eleven har med seg skolekort og får være med bussen. Eleven har ikke med seg skolekort og får ikke være med bussen. Er det så vanskelig å forstå?

Videre hevdet skoleelvene at det måtte jo kunne gå ann å være med når de glemte skolekortet en gang i blant og ikke hele tiden. Det var vist også veldig viktig å legge vekt på at dette var første dag etter vinterferien. Etter mye om og men og gnål om hvor vanskelig jeg var å ha med å gjøre, måtte jeg bare si ifra at de enten måtte betale eller gå av bussen. Jeg kunne ikke stå utenfor skolen og blomstre mens alle de andre skolebussene allerede hadde kjørt avgårde. Disse to skoleelevene valgte til slutt å låne penger av noen andre slik at de kunne få bli med skolebussen hjem til Torsnes. Tilbudet om å låne disse pengene hadde kommet opp på ett ganske tidlig tidspunkt, men de prøvde i det lengste å mase seg til å slippe å betale på bussen.

For å være på den sikre siden, i tilfelle jeg skulle ha misforstått noe, valgte jeg å sjekke med Borg Buss når jeg var ferdig med skolekjøringen hva som var praksisen ved glemte skolekort på bussen. Som jeg trodde, jeg hadde ikke misforstått noe som helst. Jeg hadde med min fulle rett mitt på det rene når jeg krevde å få betaling for turen av disse to skoleelevene idag. Det virker forøvrig som enkelte tror at bussjåføren gir seg bare de gjentar seg selv ofte nok og haler det ut i tid. Men det nytter ihvertfall ikke på meg. Joda, jeg hadde sikkert fått en hyggeligere hverdag hvis jeg bare sa «Jada, det er greit det, bare sett deg inn i bussen» når passasjerene hadde glemt igjen busskortet eller pengene for den saks skyld. Men det er jo ikke slik det skal være. Når du kommer i kassa på Rimi og har veldig lyst på en flaske med brus, men har glemt igjen pengene. Så nytter det ikke å si «Jeg har glemt igjen pengene mine hjemme, går det greit eller?» Hvorfor har det seg slik at folk tar så lett på det faktum at man må betale for den tjenesten man faktisk får levert ved å være med bussen dit man skal?

Dagen startet dog litt bedre enn dette. Jeg har idag kjørt ett skift på Skjærhalden-planen og hatt 3 turer til Skjærhalden. Den første og siste var også rundt Kirkeøy, mens den andre turen bare var tur/retur Skjærhalden. Den første turen var om Kirkeøy på vei til Skjærhalden, mens den siste turen var rundt Kirkeøy på vei fra Skjærhalden til Fredrikstad. Jeg hadde ikke anledning til å ta noen bilder av det idag, men det var utrolig nydelig føre og vær på Kirkeøy idag. Skikkelig «winter wonderland» igjennom skogen var det! Skikkelig snøvær med heldekte veier og masse snø på trær overalt! På den første turen ble jeg noen få minutter forsinket på vei ut, men det er fordi jeg hadde med meg både VG og Dagbladet til Vesterøy og Skjærhalden. Da bruker man litt ekstra tid på å sortere og bære aviser inn og ut av bussen. Men ikke mer forsinket på vei ut enn at jeg hadde litt tid til overs når jeg kom til Skjærhalden. Derfor fikk jeg idag også tatt noen få bilder av vår Volvo 8700 med internnummer #165. Jeg skal kjøre denne bussen ihvertfall 3 ganger til denne uka, så mulighetene til å ta flere bilder er absolutt tilstede.

I morgen har jeg fått ett skoleskift som starter kl 06:50. Dette er ett rent skoleskift som er ferdig kl 09:00. Deretter har jeg opphold frem til kl 12:15. Dette skiftet består av turer til Tangen, Engelsviken-Skjæløy, Saltnes-Tomb, Utgårdskilen og Torsnes. Skiftet er ferdig kl 18:20, så det blir en forholdsvis lang dag i morgen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/26/husk-busskortpenger-nar-du-skal-ta-bussen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.