Katten vår Tom

29. juli i fjor fant vi to kattunger ute i garasjen her hvor vi bor. Kattungene var nok ungene til en av nabokattene som hadde valgt å føde ute i garasjen. De var så små og søte at vi ikke klarte å motstå å ta vare på dem. Dagen etter fant vi plutselig mora påkjørt ute i veien, så det er ikke godt å vite hva som hadde skjedd med kattungene hvis vi ikke hadde tatt vare på dem. Etter en ukes tid valgte vi dog å gi bort en av kattene, da det rett og slett ble for mye med to kattunger, som i tillegg var søsken. Det ble rett og slett for mye krangling og «hæla i taket» hele tiden. Med bare hankatten igjen ble han en helt annen katt med en gang. Mye roligere, og det passet oss veldig bra.

Ikke misforstå, Tom som vi kaller han, kan være rimelig propell innimellom og skikkelig raser fra seg, men han er i hovedsak en veldig stille og rolig katt. Tom kan dog være veldig pratete til tider, men det er som regel bare kost. Det er dog innimellom det kan bli litt vel masete. Når man kommer hjem sliten fra jobb er nok ikke det første du ønsker å møte når du kommer hjem en utrolig pratete og maste katt. Men han slår seg som regel til ro ganske fort. Og det gjør han ofte oppå pc’en min under skrivebordet mitt. Det vil si at han ligger så nærme som det overhodet er mulig å ligge inntil meg, uten å ligge på fanget mitt. Helt siden starten har Tom hele tiden vært i nærheten av oss. Hvis vi sitter i sofaen foran tv’en, er han i sofaen, flytter vi oss bort til kontoret, følger han etter, gjerne ved å legge seg oppå pc’en min. Tom er ikke alltid så lett å ta bilder av, han er ofte mye mer interessert i å snuse på kameraet og ikke minst snora på Nikon Coolpix S9’en. Men jeg klarte etter ett par forsøk å få tatt noen bilder av Tom idag. Dette er ikke akkurat bildet jeg har lagt mye jobb i, men det er allikevel morsomt å vise frem! 🙂

        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/25/katten-var-tom/

1 kommentar

  1. Tom passer seg som modell ser jeg. En nydelig og pratsom katt det der 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.