Takida – svensk musikk på engelsk

Jeg har kjøpt litt forskjellig musikk i det siste, deriblant Korn, Nickelback, Kings of Leon og Muse, for å nevne noen. Men jeg fikk et tips fra pappa her for noen dager siden, nemlig svenske Takida. Det var et band som var totalt ukjent for meg, selv om jeg har sett at han har hatt «Takida» som status på msn i det siste. Men jeg hiver meg ikke på alt som jeg snubler over, for da kommer jeg jo ikke til å gjøre noe annet enn å kjøpe cd’er. Men innimellom finner man musikk som sitter skikkelig. Jeg prøvde meg på Linkin Park her forleden, det var helt greit, men det var liksom ikke så bra at jeg var villig til å kjøpe cd’ene dems. Det er «Spotify-musikk» som jeg kaller det. Hvis jeg har lyst til å høre på det, kan jeg alltids streame det på Spotify med mitt Sonos-system. Men Takida endte jeg opp med å høre på i hele går kveld, og jeg klarte å komme meg igjennom nesten hele katalogen dems.

Det er ikke alltid jeg hører igjennom hele katalogen før jeg eventuelt kjøper musikk, men i går hadde jeg både tiden tilgjengelig og ikke minst, musikken var såpass bra at jeg hørte på disse utgivelsene: A Lession Learned – The Best Of (2012), Dark Lies Make The Heart Burn (2012), The Burning Heart (2011), The Darker Instinct (2009), Bury The Lies (2007) og deler av Make You Breathe (2006). Da kan man vel trygt si at jeg hadde et godt nok grunnlag til å bestemme meg for om jeg skulle kjøpe cd’ene til Takida eller om dette også skulle være «Spotify-musikk». Det var dog en av utgivelsene jeg droppa å kjøpe, nemlig Dark Lies Make The Heart Burn fra 2012. Årsaken til det er at det er et samlealbum som er gitt ut eksklusivt for det norske markedet. Men alle sangene på denne utgivelsen finner du på A Lession Learned – The Best Of (2012). Sistnevnte «internasjonale» best of-ugvielse er også på 2CD og inneholder mye mer materiale. Så det ville blitt rimelig smør på flesk å kjøpe begge to, spør du meg.

Men jeg ente opp med å kjøpe de 5 andre utgivelsene fra Takida. Du finner dem alle på cdon.no! Det er faktisk den eneste nettbutikken som har alt sammen. F.eks Platekompaniet har bare et par utgivelser, og internasjonalt er det vanskelig å få tak i. Men sånn er det ofte med «lokale» band. Gjennomsnittsprisen ble derfor også litt høyere enn jeg vanligvis er vant til å måtte betale for en hel backkatalog til et band. Men det kan jeg leve med. Med unntak av Best Of-plata som ble sluppet forrige måned, var alle de andre til redusert pris, så gjennomsnittsprisen ble 78 kroner cd’en. Musikken har status som «varene pakkes» hos cdon.no nå, så jeg regner ikke med at de blir sendt fra deres lager før på mandag. Men da bør jeg ha cd’ene i postkassa enten på tirsdag eller onsdag neste uke!

Musikken kalles på wikipedia for pop-rock, men jeg vil vel ikke akkurat kalle det så mye pop. Og selv om det ikke er den tyngste rocken som finnes, har den tidvis elementer av tungrock og litt metall-riff her og der. Det er rett og slett hærlig musikk å høre på! Og den er også litt varierende slik at den ikke går i samme «tempo» hele tiden. Men samtidig er dette musikk som det ikke er noe problem å sette på uansett hvem du måtte ha som gjest. Da er det nok en del av den andre musikken jeg har kjøpt i det siste som jeg ikke kan gjøre det med. For å nevne noen, Korn, Evile og Cauldron. Takida har forøvrig ikke kommet med noe studioalbum siden juli 2011, så da er det kanskje lov til å håpe på at de kommer med nytt materiale neste år? Takida er uten tvil et band jeg vil anbefale deg og ta en titt på, nærmere bestemt lytte på! Du finner Takida både på Spotify og Wimp!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/12/14/takida-svensk-musikk-pa-engelsk/

2 kommentarer

 1. Som jeg skrev til deg, 5 minutter etter at du tipsa meg om Takida, dette falt i smak for mine ører. I motsetning til deg, så kjøper jeg ikke hele katalogene om det faller i smak. Jeg har det liggende på Spotify og der betaler jeg 99 kr i måneden.

  Men selvfølgelig, noe musikk kjøper jeg. Og jeg regner med det blir en tur innom Platekompaniet i Trondheim når jeg er der nå i julen for å sjekke ut 2. etasjen etter «ny» musikk.

  • kak16 desember, 2012 kl 13:17
   Forfatter

  Hehe, og hvis man primært streamer musikk på Spotify, så har man 20 milloner sanger å velge mellom og det koster som du sier bare 99 kroner i måneden. Ikke noen tvil om at det er billig!

  Det er synd at Platekompaniet la ned butikken sin i Fredrikstad, det var jo den siste ordentlige platebutikken vi hadde igjen! Den eneste platebutikken i distriktet nå er vel Musikkverket i Storbyen (Sarpsborg). Men jeg synes de rett og slett er svindyre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.