Major Parkinson – spennende musikk fra Bergen

Jeg snublet over en anmeldelse av Major Parkinson sitt siste album, Twilight Cinema i Dagbladet her for en ukes tid siden. Årsaken til at jeg klikket meg inn på anmeldelsen var vel mest pga tittelen antar jeg. Tittelen var «Et forstyrret Kaizers Orchestra?» Kaizers Orchestra har jeg dog aldri klart å få dreisen på, men etter å ha lest anmeldelsen av «Twilight Cinema», måtte jeg jo høre på musikken på Spotify. Førsteinntrykket var at dette var åpenbart ganske spesielt. Så jeg var litt usikker på om jeg skulle gå videre og lytte mer på Major Parkinson. Mer eller mindre samtidig snubla jeg også over I Was A King. Begge bandene er norske og Major Parkinson kommer fra Bergen mens I Was A King kommer fra Egersund.

I Was A King er ikke så vanskelig å «like». Men det er kanskje ikke så veldig unikt heller, litt sånn tretten av på dusinet indierock. Men jeg har allikevel hørt en del på musikken til I Was A King. Men på ingen måte så mye som Major Parkinson. Etter å kommet meg over den første terskelen etter å ha hørt på det nyeste albumet en gang, så begynte musikken å sitte bedre og bedre. Ja, det er litt spesielt og det krever lytting, men det er ofte kjennetegnet på god musikk. De tre platene de har gitt ut hittil er også litt forskjellig fra hverandre. Det siste albumet skiller seg nok mer ut fra de to foregående. Men jeg syntes det er fantastisk annerledes og både gøy og interessant å høre på! Jeg har ikke testet ut musikken på så veldig mange andre enda, men noen har fått en link til en av sangene dems og jeg har fått litt blandet respons tilbake. Alt fra «dette var toppers, dette må jeg høre mer på» til «nei, dette var altfor spesielt».

De tre platene Major Parkinson har gitt ut hittil heter «Major Parkinson» (2008), «Songs from a solitary home» (2010) og «Twilight Cinema» (2014). I tillegg til at musikken dems er tilgjengelig på vinyl, cd, digital nedlasting og selvfølgelig som streaming hos Wimp og Spotify, kan man også kjøpe musikken dems i flac- eller et hvilket som helst annet format på bandcamp.com! Det er noe jeg virkelig liker, men forløpig lytter jeg bare til Major Parkinson på Spotify. Så fremt det ikke er tekniske problemer med enten Spotify eller internettforbindelsen, fungerer jo det bra.

Wikipeida beskriver musikken til Major Parkinson på denne måten: «They play energetic rock based on several genres – from classical melodious pop music to progressive and hardcore rock or cabaret rock.»

Bildet øverst er tatt av Jarle Hovda Moe.

Les anmeldelser av «Twilight Cinema» her:

dagbladet.no
spirit.no
rb.no
ostlendingen.no
bt.no

Dette er sangen som jeg «testet» på noen kjente:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/02/06/major-parkinson-spennende-musikk-fra-bergen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.