Fototur i distriktet etter mørkets frembrudd

Når jeg har lyst til å dra ut for å ta bilder, så er det som regel ikke så mye som hindrer meg. Enten vær, temperatur eller i dagens tilfelle, mørkets frembrudd. Vanligvis er jeg ute og tar bilder i dagslys, det er det «letteste» og man får frem mye mer detaljer da selvfølgelig. Men det er enkelte «nye» motiv som dukker opp etter mørkets frembrudd. Og disse bildene har uten tvil sin sjarm. Men en ting er å dra ut og ta bilder etter mørkets frembrudd, en annen ting er å dra ut å ta bilder når det regner i tillegg. Nå har det heldigvis ikke bøttet ned helt ville mengder i ettermiddag og kveld, men allikevel nok til at det får sine utfordringer. Bekledningen løser man jo lett med regntøy, da slipper man ihvertfall å bli våt. Neste utfordring er fotoutstyret.

Men såfremt det ikke regner alt for mye, så er ikke det noe stort problem. Så lenge man har et kamera som tåler litt vann, så skal dette gå helt fint. Men det er viktig å holde frontglasset på objektivet fritt for vanndråper, ellers får man noen uheldige effekter på bildene sine. En solblender er faktisk veldig praktisk til dette også! Men det er en fordel å ikke ta så mye bilder med kameraet vinklet oppover da, da hjelper det fint lite med en solblender. Så man bør ha med seg noe å tørke av frontglasset av innimellom i tillegg. Siden jeg reiste «lett» i dag og ikke hadde med meg alt sammen i Domke fotobaggen min, var det selvfølgelig noe som lå igjen hjemme. Blant annet mikrofiberkluten jeg har i fotobaggen. Men man bruker det man har, så jeg brukte foret eller innsiden av genseren jeg hadde på meg. Det viktigste er at man får vekk vanndråpene og at det ikke etterlater seg altfor mye «spor».

Neste utfordring er at det etterhvert blir dårlig med lys å ta bilder i. Men det løser man med høyere ISO, VR eller stativ for den saks skyld. Men stativ var ikke noe jeg hadde med på denne turen. Ser ikke helt for meg å stå og rigge opp et stativ i regnværet heller, det tar litt ekstra tid. Så da er det bare å skru opp ISO og bruke VR effektivt og være så stø som mulig på hånden! Da får man faktisk tatt ganske mye bilder allikevel etter mørkets frembrudd. Men helst av motiver som er litt lyssterke i seg selv da. Men jeg må si at jeg har blitt utrolig glad i VR, man kan ta bilder på ca 4 lavere lukkertid enn man normalt sett klarte å gjøre på frihånd. Og hvis man da tar bilder på vidvinkel, så er det ganske langt ned man kan gå med en litt stødig hånd i tillegg. Det gjør jo heller ikke noe at man kan bruke ganske høy ISO uten at det er noen krise. Med mitt gamle speilreflekskamera Nikon D70S, så var det helt håpløst å ta bilder med høy ISO. Bildene så rett og slett ikke ut.

Turen i dag startet med å kjøre rett ut til Puttesundbrua ytterst på Kjøkøy. Tok noen bilder både oppe på veien og nede fra vannkanten. Det regnet mer etterhvert, så det var veldig greit at jeg hadde på meg regntøy. Ikke bare regnbukse som jeg har brukt på en del turer nå i det siste, men også regnjakke. Hetta på regnjakka er kanskje litt stor og har en tendens til å skli litt ned i ansiktet på meg, så man må hele tiden dytte den litt opp. Neste gang får jeg ta med meg en sydvest, det løser den saken. Selv om man tar hetta på regnjakka utenpå sydvesten i tillegg, så vil sydvesten sørge for at hetta ikke glir ned i ansiktet på en. Det gjør det både litt kranglete å se når man går og ikke minst at hetta kommer i veien når man skal ta bilder. Men alt er til for å løses, ekstra lett å løse er det når man har en sydvest liggende.

Jeg kjørte videre utover til Hvaler, hadde egentlig lyst til å dra ned til fyret på Brattestø, men jeg får gjøre det en dag jeg både har litt bedre tid og bedre forberedt. Jeg hadde ikke tatt med meg noen brodder på denne turen, og jeg er veldig usikker på hvordan det er der ute nå. Mest sannsynlig hadde det gått bra, men jeg tar en tur ut dit ved en senere anledning. Jeg endte isteden opp nede i Vikerhavna. Tok et oversiktsbilde av havna og noen bilder av båter og diverse fiskeutstyr. På vei utover til Kråkerøy og Hvaler fikk jeg lyst til å ta noen bilder av bryggepromenaden fra Kråkerøybrua etter mørkets frembrudd, så det ble planlagt å gjøre på vei tilbake fra Hvaler. Jeg måtte bare en tur innom Bunnpris på Lunde, Kråkerøy for å kjøpe noe å drikke først. Jeg parkerte bilen i den ene sidegata til Kråkerøybrua og tok med meg kamera opp på brua. Jeg brukte rekkverket på brua som støtte, og klarte å ta ganske fine bilder med litt høyere ISO og bare med hjelp av VR. Jeg tok også noen bilder nede fra selve bryggepromenaden.

Deretter ble det noen bilder av gamlebyen fra Tollbodbrygga, Fredrikstadbrua, noen bilder inne fra gamlebyen og noen bilder fra Råbekken på vei hjem. Legg også merke til at gamle Tindlund Dagligvarer har gjenoppstått som Adriano pizza og storkiosk! Bilen min er ikke særlig ren og pen om dagen kan man si, tok et bilde av den etter at jeg parkerte den i kjelleren her. Men nå er det kanskje ikke så mye vits å vaske bilen nå om dagen heller, den blir vel nesten like fort møkkete igjen. Men vi får se senere om jeg kjører den igjennom vaskemaskinen eller ikke. Det er jo greit å få av litt gammel møkk også.

                                             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/02/07/fototur-i-distriktet-etter-morkets-frembrudd/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.