Omkjøring og kolonnekjøring i distriktet

Kolonnekjøringen i Hvalertunnelen har jeg allerede skrevet litt om, og for mitt vedkommende har det i grunn fungert ganske greit. 15:50-turen til Skjærhalden på mandag og tirsdag var så og si i rute. Jeg måtte bare vente i 5 minutter på hver side av Hvalertunnelen. I dag derimot ble det vel 15 minutter på vei tilbake fra Skjærhalden. Det er i grunn ikke noe stort problem i seg selv, siden det er den siste turen på mitt skift og bussen skal rett i garasjen. Men idèt jeg kjørte fra Skjærhalden ringte Borg Buss og lurte på om jeg hadde anledning til å ta 17:40-avgangen med Øyenkilen-Vikane. Jeg hadde vært i rute hele uka, og sa at det ikke var noe problem. Ifølge rutetiden skal jeg være i Fredrikstad ved 17:25-tiden og ville derfor ha litt tid til overs. Men siden jeg ble stående lengre enn normalt på Kirkeøy før jeg slapp igjennom Hvalertunnelen, ble det litt trangere på tiden enn jeg hadde regnet med. Men jeg kjørte vel fra jernbanen ett par minutter etter avgangstiden, og var i rute fra F2-sporet i sentrum utenfor Torvbyen.

Tidligere på dagen har det derimot vært mye større problemer i Hvalertunnelen. 10:00-avgangen gikk utover som normalt (det er første tur på det skiftet), men i dag som de to første dagene denne uka måtte 11:25-avgangen til Begby-Moen kjøres av en annen sjåfør. Jeg kjørte denne turen i dag også. 12:40-avgangen gikk også som normalt, da dette var første tur etter lunsj, men så ble det store problemer. Denne avgangen har retur kl 13:35 og ny tur til Skjærhalden kl 14:35. Men når denne bussen var på vei tilbake fra Skjærhalden var det en hydraulikkslange i en av lift’ene de bruker under arbeidet i Hvalertunnelen som røyk. Det ble derfor mye større forsinkelser enn normalt og det måtte derfor settes opp en ny buss for å ta 14:35-avgangen til Skjærhalden. Skjærhalden-bussen som kjørte fra Fredrikstad kl 12:40 var ikke å se i Fredrikstad før rett før kl 16, da var neste tur kl 16:15 til Torsnes. Ekstrabussen som kjørte fra Fredrikstad kl 14:35 møtte jeg ved Tunnel vest ca kl 16:30. Den var en time forsinket, siden avgang fra Skjærhalden skulle vært 15:25. Det var forøvrig like mørkt og trangt i Hvalertunnelen i dag, og jeg la merke til at de i dag arbeidet med å «pigge ut» en ny nødsplass på venstre side på vei ned i tunnelen på vei til Skjærhalden.

I tillegg til kolonnekjøringen igjennom Hvalertunnelen er det ett par omkjøringer i Fredrikstad-distriktet om dagen. Kl 15:05-avgangen til Glombo-Langøya var første tur jeg kjørte alternativ trasè for å unngå Vennelystveien som er stengt for kjøretøyer over 3,5 tonn. Den alternative trasèen gikk til venstre i rundkjøringa over Kråkerøybrua istedenfor til høyre, det vil si inn Verkstedveien og Bjølstadveien. Det vil i praksis si at man kjører den gamle veien til Glombo-Langøya. Denne veistrekningen er i utgangspunktet stengt for gjennomkjøring, men Glombo-Langøya-bussen har fått disp. så lenge gravearbeidene gjøres i Vennelystveien. Hvis vi ikke hadde fått kjøre den gamle veien hadde vi måttet kjøre helt ut til Kråkerøy kirke og inn forbi Kråkerøy ungdomsskole for å komme til Glombo. Da ville vi ha fått en veldig lang omvei, for ikke å snakke om at det hadde vært en mengde busstopp vi hadde «mistet».

Den andre omkjøringen i distriktet vil jeg snuble over i morgen når jeg kjører Lundheim-Begby. Denne ruta kjøres Begbyveien over Sperling forbi Petrikirken og en liten bit på riksvei 111 før man er tilbake på Lundheim. Begbyveien er i likhet med når jeg begynte å kjøre hos Borg Buss stengt. Vi må derfor kjøre helt ut til yx-stasjonen og kjøre Borgeveien til Roald Amundsensvei til vi er inne på den opprinnelige trasèen igjen. Dette resulterer selvfølgelig at det tar litt lengre tid å kjøre Lundheim-Begby, men det skal nok gå allikevel. Lundheim-Begby-turen er uansett min siste tur i morgen før jeg skal ha 2 timers opphold før skolekjøring.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/25/omkjoring-og-kolonnekjoring-i-distriktet/

3 kommentarer

 1. Hei du. Har vært mye og stri med både for dem som jobber i tunnellen, og dem som setter opp busser på de forskjellige rutene i dag skjønner jeg. Jeg tok ikke vesterøybussen i dag heller, men jeg møtte den ved 1630-tiden da jeg var på vei hjem fra bowlinga(se bloggen min for om dagens bowling), så den var i rute inn til byen igjen.

  Nå vet ikke jeg hvor mye Stig har kjørt inn og/eller «hoppa over» i dag, men det ble vel satt opp ekstra buss på 1330 til Skjærhalden tenker jeg si den det var problemer i tunellen. Sjåføren han skulle avløse i Bratte Bakke kl 1300(1240 fra Skjærhalden)sto vel å «stampa» ved tunellen en god stund i dag tenker jeg, men Stig hadde tydlig vis fått den til slutt.

 2. En liten oppdatering på situasjonen rundt tunnellen i går. Jeg fikk høre litt mer på bussen på morran i dag.

  For det første var Stig i rute fra byen kl.1330, men siden han ikke kom gjennom tunellen snudde han på Asmaløy og kjørte til byen igjen.

  For det andre ble en buss stående inne i tunnellen et par timer(sansynlig vis) da hydraulikkslangen på liften røk. Heldigvis var Kenneth alene i bussen.

  Ved Tunnell øst sto Appelgren og venta et par timer. Han hadde bussen full av 1.klassinger fra Floren skole. De ble vel rimelig masete etterhvert vil jeg tro. Det var dog med en assisent fra skolen som passet på elevene.

  Kristin fikk litt ekstra skolekjøring på grunn av dette, da hun blant annet måtta ta » runden» runt Vesterøya(for Appelgren) med skoleunger fra Åttekanten. Alt i alt mye som ikke var ved det vanlige i går altså.

  • kak26 april, 2007 kl 16:26
   Forfatter

  Det er mildt sagt rimelig kaotiske tilstander på Hvaler for tiden. I går var det også mer kø enn normalt i sentrum. Årsakene er nok at Storgata var stengt og fordi Vennelystveien på Kråkerøy var stengt for alt over 3,5 tonn. I tillegg var det bare en fil åpen.

  Ellers vil jeg si at det var hyggelig å omsider hilse på deg, Åsmund! Det ble dog en veldig kort prat i dag, da jeg skulle rekke Veum-bussen hjem! Vi får heller slå av en lengre prat en dag vi begge har mer tid tid! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.