Trangt i Hvalertunnelen i dag

I dag var jeg 2-3 minutter forsinket fra Skjærhalden (16:45-avgangen fra Skjærhalden), men når jeg kom til Fredrikstad var jeg i rute igjen. I dag var det trangere nede i tunnelen enn det var i går. De driver og «pigger ut» tunnelsidene om dagen, og dette resulterer i at det blir en del stein som må ut av tunnelen. Når jeg var igjennom tunnelen i dag var det en masse stein som lå på siden av tunnelen, en del av det også inn i veibanen. Siden de har satt opp kjegler på den ene siden ble det rimelig trangt å passere med bussen.

Når jeg hadde å velge mellom å kjøre unødvendig nærme en masse stein på den ene siden og kjegler på den andre siden, valgte jeg helt klart kjeglene. Jeg kjørte derfor over en av disse med bakhjulet på bussen, men jeg regner med at den skvatt like fort opp igjen. Det er ikke en kjegle i ordets rette forstand, men en slik flat reflekssak som står i en tyngre fot. Når de først skal åpne tunnelen for å slippe biler og busser igjennom, så kan det være ok at det faktisk er plass til å passere også. I tillegg gikk det forferdelig i røkk og napp i dag. Jeg skal kjøre den samme turen i morgen, så da får vi se om de har vært flinkere til å rydde plass da.

Men det virker som om jeg har vært heldigere enn de fleste som kjører på Hvaler om dagen. De fleste «småturene» Skjærhalden-sjåførene har imellom Skjærhalden-turene har som regel måttet bli kjørt av andre sjåfører denne uka. I dag kjørte jeg 11:25-avgangen til Begby-Moen. For å sette forsinkelsen litt i perspektiv, så kom jeg faktisk til sentrum etter å ha kjørt Begby-Moen ruta før Skjærhalden-bussen hadde kommet til sentrum. Skjærhalden-sjåførene kjører også ofte Torsnes-turer, men her må det også ofte settes inn andre busser i kaoset som arbeidene med Hvalertunnelen skaper.

Etter Begby-Moen-turen i dag skulle jeg kjøre en skoletur fra Borge ungdomsskole til Skjærviken. Dette er forøvrig eneste forskjell på skiftet jeg kjører mandag, tirsdag og onsdag. I dag har jeg hatt en ekstra skoletur før jeg kjørte Kjøkøy-Tangen, Glombo-Langøya og Skjærhalden-turene. Skoleelevene har en tendens til å miste og glemme skolekorta sine i titt og ofte, og når de har mistet skolekortet får de ett midlertidig reisebevis av skolen til de får ett nytt skolekort. Dette er gyldig i inntil 3 dager. Så fort de har funnet igjen eller fått ett nytt kort skal det midlertidige reiserbeviset leveres til bussjåføren. Jeg for min del har aldri opplevd at dette har skjedd, men det er ihvertfall det som står bak på disse midlertidige reisebevisene.

Når skoleelevene kommer med slike midlertidige reisebevisene har de en tendens til å bare «flashe» det foran meg mens de er på vei inn i bussen. Jeg for min del stopper dem alle for å ta en nærmere titt på dette midlertidige reiserbeviset. Årsaken er at jeg gjerne vil se hvilken dato som står det midlertidige reisebeviset. Det er også oppført ett navn, men det tar jeg meg ikke tid til å sjekke. Det var flere som hadde slike midlertidige reisebevis på skoleturen fra Borge undomsskole i dag, og den ene eleven jeg stoppet for å sjekke datoen hadde ett veldig slitt ett. Når jeg sjekket datoen var den utstedt den 15. februar i år, og var derfor bare gyldig for 15., 16. og 17. februar i år. Såvidt meg bekjent er det den 24. april i dag, og det er derfor over 2 måneder siden dette midlertidige reisebeviset var gyldig. I tillegg var det påført ett jentenavn, mens eleven som prøvde å bruke dette midlertidige reisebeviset var en gutt.

Skoleeleven fikk en sjanse til å betale for seg, men hadde enten ikke penger til dette, eller var ikke villig til å betale for seg. Han var heller ikke villig til å låne penger av en i klassen og fikk derfor beskjed om at han ikke fikk lov til å være med bussen. Det resulterte selvfølgelig i en masse gnål og unnskyldninger og ikke minst innblanding fra andre elever. Det tok også rimelig lang tid før jeg klarte å få han til å innse at han ikke fikk lov til å være med, og minst like lang tid på å geleide han ut av bussen. Skoleelever har en merkelig tendens til å dytte og mase noe forferdelig for å komme seg inn i bussen, og det var derfor ikke bare bare å få dem til å trekke seg tilbake slik at skoleeleven med det gamle midlertidige reisebeviset kunne gå av. Han maste forøvrig også for å få tilbake det midlertidige reisebeviset, men det beholdt jeg. For det første er det ikke gyldig lengre og for det andre er det stor sjanse for at han ville prøve å bruke det igjen. Etter denne «diskusjonen» og medfølgende marsjordre ut av bussen, stod resten av skoleelevene klare med enten (skole)busskort eller penger! 😉

Jeg skal heldigvis ikke ha den samme skoleturen i morgen. På lørdag har jeg forøvrig fått ett kveld/nattbusskift på Skjærhalden-planen. Det er nok det nattbusskiftet jeg har kjørt flest av de 3 nattbusskiftene vi har. Skiftet åpner med Begby-Moen, så Fredrikstad-Gluppe og Lisleby frem til 22:50-avgangen til Skjærhalden. Deretter er det dieselfylling, vask av buss og pause frem til nattbussturene kl 1:45 og 3:15. Det eneste som er litt kjedelig med dette skiftet, er den lange pausen frem til nattbussturene. Men om sommeren kjøres det 3 nattbussturer til Skjærhalden, så da blir det ett mindre opphold! I tillegg til 1:45 og 3:15-turene kjøres det om sommeren også en tur kl 0:20.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/24/trangt-i-hvalertunnelen-i-dag/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.