Mobildeking i Hvalertunnelen

Helt siden Hvalertunnelen ble åpnet 2. oktober 1989 har det vært dårlig med mobildekning i den 3755 meter lange tunnelen. Men nå har det endelig blitt mobildekning i Hvalertunnelen! Det er derfor ingen god unnskyldning å avslutte en mobilsamtale fordi man skal kjøre igjennom Hvalertunnelen lengre! Nå viser det seg at det har vært helt og delvis mobildekning i Hvalertunnelen i et par-tre uker allerede, men det er først i dag at jeg så bannerne som Netcom har hengt opp! Når disse dukket opp er jeg ikke sikker på, siden jeg ikke hva igjennom Hvalertunnelen en eneste gang i forrige uke, og før det igjen har jeg ikke vært på Kirkeøy siden 12. mai. Men det er ihvertfall en gledelig overraskelse at det endelig har blitt mobildekning i Hvalertunnelen!

Jeg mottok faktisk også min første mobilsamtale i Hvalertunnelen i dag, på vei opp på Asmaløy-siden. Nå synes jeg at Hvalertunnelen er såpass trang at det er greit å la være å prate noe særlig i mobilen i løpet av de 5 minuttene det tar å komme seg igjennom, men ringer telefonen går det jo ann å ta i mot korte beskjeder. Ellers har det vært en ganske vanlig dag på jobben i dag, jeg hadde dog noen «problemer» på den siste skoleturen i dag. En eller flere elever hadde vært fremme i bussen og satt i gang vindusviskere, tutet med hornet og skrevet ut en billett fra Hvaler til Fredrikstad pålydende 40 kroner.

Heldigvis hadde de bare klart å skrive ut en billett, slik at jeg kunne annullere den igjen. Det er nemlig ikke mulig å annullere noe mer enn den siste billetten. Men jeg må innrømme at jeg ble rimelig irritert og spurte elevene tilsammen fire ganger hvem som hadde skrevet ut denne billetten. Grunnen til at spørsmålet ble stilt fire ganger er fordi det tok sin tid å få oppmerksomheten fra elevene. Ingen hadde selvfølgelig skrevet ut denne billetten, men de fikk streng beskjed om å ligge unna billettmaskinen. Foruten å legge på kortet sitt selvfølgelig. Det var mildt sagt musestille i bussen etter dette.

Når jeg nærmet meg Åttekanten skole på Vesterøy var det ingen som trykket på stopp-knappen, og var det EN gang jeg skulle være litt «fandenivolsk» og bare kjøre rett forbi så var det i dag. De trykket omsider på knappen, men da hadde jeg kjørt forbi innkjøringen til Åttekanten skole. Elevene måtte derfor gå av på neste holdeplass. Ikke særlig fornøyd med dette kanskje, men kanskje de husker å trykke på stoppknappen neste gang? Elevene har i grunn ikke så veldig mange ting å forholde seg til: De skal ha med skolekortet sitt, de skal oppføre seg i bussen og de skal trykke på stoppknappen når de skal av. Men alle disse tre punktene er til tider fryktelig vanskelig å følge virker det som.

Etter jobb i dag har det vært hektisk, først var jeg en tur innom for å få siste utkast til neste skiftplan for Hvaler Diverse. Så var det bare hjem for å spise litt og slappe av en liten stund før jeg skulle tilbake på jobben for et styremøte. Styremøtet varte i nærmere tre timer før vi tok kvelden. Jeg skulle egentlig kjøre akkurat det samme skiftet i morgen, men i morgen står det andre gjøremål på tapetet.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/05/25/mobildeking-i-hvalertunnelen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.