Det må tas mer hensyn til lokalbussene i Hvalertunnelen

Med unntak av den siste uka før de tok sommerferie med arbeidene i Hvalertunnelen, fungerte det i grunn ikke så aller værst med kolonnekjøringen. Den siste uka gikk det over stokk og stein, da bar arbeidene og kolonnekjøringen veldig preg av at de prøvde å bli ferdig til de skulle ta sommerferie. Nå etter oppstarten etter sommerferien har det igjen vært store problemer for bussene igjennom Hvalertunnelen. Oslofjordekspressen blir alltid prioritert har jeg følelsen av, mens lokalbussene blir stående i kø i lange tider. Hittil har jeg ikke opplevd mer venting enn 30 minutter, men det skaper jaggu store problemer for oss som skal prøve å holde rutetidene våre. Når man på returen fra Skjærhalden er 45 minutter forsinka ved Bratte Bakke forstår jeg at passasjerene som står og venter blir litt frustrerte. Det er ikke lett for enten passasjerer eller bussjåførene å planlegge dagen.

Blir det så store forsinkelser at man ikke rekker å kjøre neste tur enten i rute eller med en forsinkelse innenfor rimelighetens grenser, har man ikke annet valg enn å ringe til Borg Buss og få dem til å sette inn en annen buss og sjåfør til å ta denne turen. Denne uka har jeg ikke kjørt 16:15-turen til Torsnes en eneste gang. Et av de andre skiftene har også hatt store problemer med 17:25-turen til Torsnes. Derfor har jeg tatt denne turen hele uka. Jeg vet at det har vært ett møte mellom Tunnelteknikk som står for arbeidene i Hvalertunnelen, Borg Buss og Fredrikstaddistriktets Rutebiler (det er de som kjører Oslofjordekspressen) hvor det har blitt diskutert løsninger for å få dette til å gå mer smidig fra neste uke av. Da blir det spennende om det møtet bærte frukter eller ikke! Og ikke minst hvordan det vil fungere i praksis.

Bildene jeg legger ut denne gangen bærer primært preg av at jeg har stått mye i kø, på onsdag stod køen også fra man kommer fra Alshus ut på riksvei 108 ved Fuglevik og helt inn til sentrum. Den dagen brukte jeg en halvtime på å komme meg inn fra Fuglevik til sentrum. Men heldigvis var Torsnes-turen allerede satt bort til en annen sjåfør, men jeg var skeptisk til om jeg ville rekke 17:25-turen. Men det gjorde jeg heldigvis, da jeg var i sentrum kl 17:00. Etter at jeg hadde stått i stillestående kø ved Fuglevik en stund, så jeg køen ble lengre og lengre og nærmet seg Kråkerøy kirke. Bildet av buss #142 ble tatt på torsdag når jeg tomkjørte til Skjærhalden for å starte første tur der. For å være på den sikre siden, startet jeg en halvtime før for ikke å komme skjevt ut allerede på første tur. På lørdag forsvant hele lunsjen min pga kø både på vei ut og tilbake fra Skjærhalden. Det var derfor ikke annet å gjøre enn å stikke en kjapp tur innom butikken å kjøpe seg en pose med rosinboller, slik at man fikk noe mat i kroppen. Neste uke skal jeg kjøre litt forskjellig, jeg starter med kjøring på Veum-planen på mandag og tirsdag, mens jeg skal kjøre på Diverse-planen på onsdag og fredag. Kjøringen er i hovedsak til Engelsviken-Skjæløy og Saltnes-Tom disse to dagene. Torsdag er det kjøring etter nærmere avtale og lørdag skal jeg kjøre Gluppe-Kongsten hele dagen (dagtid).

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/08/19/det-ma-tas-mer-hensyn-til-lokalbussene-i-hvalertunnelen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.