Fredrikstad-brua 50 år

I går, 18 august hadde Fredrikstad-brua 50 års jubileum. Brua ble åpnet 18. august 1957 av den gang kronprins Olav. Da hadde brua vært under bygging siden 1953, og sammen med Kråkerøy-brua bant den øst og vest sammen med Kråkerøy. Frem til dette hadde det gått ferger på begge strekningene. I 1957 så de nok ikke for seg den trafikken vi faktisk har på disse to bruene i dag, men de var forut for sin tid og Fredrikstad-brua er i dag selve symbolet på Fredrikstad. I går kveld rett før kl 22 ble brua stengt i begge retninger, det var bare ambulanser og noen få busser som fikk lov til å slippe igjennom. Frem til kl 22:55 var det lysshow og ble spilt musikk oppå brua. I tillegg til en tale fra noe jeg mener var ordfører Ole Haabeth.

Jeg hadde for anledningen plass på en veranda på Kapellfjellet og hadde kremutsikt til begivenheten. Det ble også kjørt en hel rekke av hvite busser fra Fredrikstaddistriktets rutebiler som stoppet på toppen og tutet med (kompressor)hornene sine på vei ned igjen. Kl 22:55 startet det mest spektakulære fyrverkeriet jeg har sett i Fredrikstad noensinne. Fyrverkeriet varte i 15-20 minutter og det ble sendt opp raketter i alle størrelser. Det smalt og drønnet over hele byen og fyrverkeriet ble også sett og hørt nabobyen Sarpsborg. Spesielt finalen var spektakulær og dundret så kraftig at man merket det i brystet. Deretter ble brua åpnet for vanlig biltrafikk igjen og Fredrikstad gikk tilbake til sitt vante jeg. Bildet ble tatt fra anlegget til Borg Buss på østsiden tidligere i uka. Mer om jubileet på f-b.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/08/19/fredrikstad-brua-50-ar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.