Fredrikstadbrua og dammen på Østsiden

Jeg går rett og slett ikke lei av å ta bilder av Fredrikstadbrua. Men det er kanskje andre som går lei av å se på bilder av Fredrikstadbrua. Men det må jeg innrømme at jeg bryr meg fint lite om. Hvis man ser bort fra et og annet bilde på Twitter, har jeg faktisk ikke tatt bilder av Fredrikstadbrua siden juni i år. Det er nok en lengre periode uten bilder av Fredrikstadbrua enn på lenge. Men denne fredagen hadde jeg tatt med meg kameraet på jobb til andre del av skiftet mitt, i håp om at det skulle bli en kurant solnegang. Vi hadde nemlig hatt noen spektakulære solnedganger i distriktet de to foregående dagene. Men disse hadde jeg ikke fått med meg, rett og slett fordi jeg går og legger meg ganske tidlig som bussjåfør. Og siden min veranda er vendt mot øst, ser jeg ikke nødvendigvis hva jeg går glipp av før det er for seint.

Men nå er det veldig vanskelig å få med seg hver eneste gang det er en fin, til og med spektakulær, soloppgang eller solnedgang! Men spesielt soloppgangene ser jeg veldig mye av når jeg er på jobb og kjører buss. Det er noen ganger det er et så vakkert syn at jeg kunne heller tenke meg å stoppe og ta bilder enn å kjøre buss. Men nå er det jo nettopp busskjøringa som sørger for at jeg har salt i maten eller smør i grøten, om du vil. Men innimellom er jeg på rett sted til rett tid, og jeg utnytter som regel dette til det ytterste! Den mest fargesprakende soloppgangen jeg har fanget på «film» hittil var av Fredrikstadbrua i januar i år. Jeg startet denne kvelden med å ta noen bilder av Fredrikstadbrua fra nede langs Glomma ved anlegget til Nettbuss Øst. Så tok jeg en tur bort til dammen på Østsiden som kan ta bilder av Fredrikstadbrua hvor den speiler seg i denne dammen! Det var i en gruppe på facebook at jeg så bilder av dette for aller første gang, og da tok det ikke så lang tid før jeg måtte ut og ta bilder der selv.

Dette var fortsatt ganske tidlig på kvelden, så solnedgangen var fortsatt litt frem i tid, men jeg hadde perfekte skyer og en sol på vei ned som ga noen fine farger! Jeg bare krysset fingrene for at det skulle bli like eller nesten like spektakulært som det hadde vært de to foregående dagene. Nettavisene, facebook og internett generelt sett hadde florert med solnedgangbilder i løpet av disse dagene! Men jeg for min del hadde ikke fått tatt et eneste bilde, der var derfor ikke lite jeg krysset fingrene for at jeg skulle ha flaks med å fange noe tilsvarende med mitt kamera den tredje dagen! Fredrikstadbrua var bare mitt første stopp denne kvelden, det kommer mye mer senere!

            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/11/01/fredrikstadbrua-og-dammen-pa-ostsiden/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.