Et utrolig fargespill over Dammen på Foten

Etter at jeg hadde hatt en «tørke» fra romjula og frem til søndag 17. januar hvor jeg var ute på en real runde hvor jeg besøkte Isegran, Hvalsund, Papper, Brattestø, Fredrikstadbrua, Saltholmen og Lervik, hadde jeg helt klart fått fyr på kameraet igjen. Og jeg bestemte meg rett og slett for å svi mens jernet var varmt og ta så mye vinterbilder som mulig i distriktet før mildværet ville komme. På mandagen var jeg en tur ute på Foten for å ta litt bilder, jeg hadde ikke vært der siden mai faktisk. Det så derimot veldig mørkt ut for at det skulle bli noe spennende å ta bilder av i det hele tatt, det var grått, overskyet og utrolig grått. Før jeg plutselig ble vitne til et fantastisk fargespill over Dammen ved Foten! Og dette fargespillet endret seg dramatisk fra minutt til minutt, så her var det bare om å gjøre å prøve å sikre seg så mange bilder og motiver på den korte tiden jeg hadde til rådighet.

Det åpnet utrolig grått og trist, så ble det ganske mye fargespill, før det roet seg litt ned og klinte til med en utrolig gulaktig himmel over det hele. Før det igjen roet seg ned og til slutt bare ble grått og kjedelig igjen. Da var det i grunn ikke mye vits å være mer ute på Foten. Jeg var forøvrig denne dagen bare skodd i «småsko» som man mildt sagt kan kalle uniformsskoene på jobben. Men jeg hadde fått på meg broddene, ellers hadde jeg garantert gått på rævva flere ganger. Det så ut som det hadde gått noen med en snøfreser og laget en sti utover Foten, forbi Dammen og i retning Strømtangen. Men under litt snø var det speilblank is. Og da er det mildt sagt godt å ha ganske mange stålpigger under skoa, så man i det hele tatt har en sjangs til å holde seg på bena! Men jeg nøyde meg ikke med å gå i den rydda stien, men måtte vasse i ganske mye snø litt frem og tilbake både her og der!

Det er ikke ofte jeg kommer hjem fra en fototur med bare rundt 100 bilder på minnebrikka, men fargespillet over Dammen på Foten var like fort overstått som det plutselig dukket opp. Fra det første bildet til det siste bildet har det bare gått 18 minutter. Spesielt stor forskjell ser man på det nest siste og det tredje siste bildet. De to bildene er bare tatt med 1 minutt og 15 sekunders mellomrom, men det er et hav av forskjell. Det tredje siste bildet har en tilnærnet helt fargeløs himmel, mens det neste bildet har vi ganske mye fargespill på «himmelpaletten» igjen! Det er utrolig gøy når man opplever slike «korte blaff» av fargespill over himmelen. På en dag som i grunn var helt overskyet, grå og trist! Jeg hadde aldri i verden trodd at jeg skulle komme hjem med disse bildene når jeg var på vei ut til Foten denne mandagen! Sist jeg opplevde noe tilsvarende var lille julaften på Saltholmen i Råde.

             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/02/04/et-utrolig-fargespill-over-dammen-pa-foten/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.