Saltholmen på lille julaften

Når jeg allikevel skulle ut en tur for å handle noen småting jeg hadde glemt før jul, tok jeg også med meg kameraet. Det har vært grått og trist og plasket ned tidligere i dag, men det var i ferd med å lysne opp litt når ettermiddagen nærmet seg i dag. Jeg var veldig usikker på hvor jeg skulle dra, det første jeg tenkte på var faktisk Børtevann, men jeg har vært der et par ganger nylig, så da valgte jeg heller å ta en tur til Saltholmen i Råde. Der er det ihvertfall litt over en måned siden jeg var sist. Og jeg skal si dere at det var høyvann i dag! Metrologene hadde også gått ut med OBS-varsel her i distriktet for høy vannstand, 50-80 cm høyere enn hva som står i tidevannstabellen. Det var såpass høyt vann at jeg ikke kom meg ut på venstre siden av stranda i Saltholmen i dag.

Selv om jeg var skodd med gummistøvler tok jeg overhodet ikke sjansen på å gå den lille biten det var snakk om, for jeg var ikke sikker på hvor dypt det var. Og var det noe jeg ikke hadde lyst til, så var det å «plumpe» og bli våt i beina. Legg også merke til hvor kort avstand det er fra vannet og opp til brygga som jeg også gikk en tur ut på i dag for å ta bilder inn mot land. Det er fordi etter at sola gikk ned under horisonten så ble himmelen rett over meg lyst opp og ble veldig gul. Utrolig stilig må jeg si! I dag var det nesten mer spennende med det som foregikk  i motsatt himmelretning enn der sola gikk ned. For ikke å snakke om rett over hodet på meg selv.

Egentlig skulle ja ha vært på jobb i dag, men siden skoleferien startet i dag, utgikk skiftet mitt helt da det bare består av skolekjøring, med unntak av den siste turen som går til Torsnes. Normalt sett har jeg da fått noe annet å gjøre på en slik dag, men det har tydeligvis vært litt «overskudd» på sjåfører i dag, siden det ikke var behov for meg på jobb. Jeg kan ikke si at det plager meg nevneverdig, det gjør absolutt ingenting å få en ekstra fridag, mer eller mindre helt ut av det blå! Det var i forrige uke at jeg ble satt opp som det vi kaller «FAUS» (fast ansatt uten skiftplan) i dag, det vil si at jeg var satt opp til å jobbe, men jeg visste bare ikke hva enda. Men siden det tydeligvis ikke var behov for meg i dag, har jeg ikke hørt noe som helst. Dermed en fridag sånn plutselig. Det er vel ikke så mange som sier nei takk til en ekstra fridag? Det er liksom ikke behov for mer enn en sjåfør per buss.

Ellers er det faktisk første gang siden begynnelsen av måneden jeg har vært ute og tatt bilder. Det har enten ikke vært noe særlig vær til å ta bilder, eller så har pausene mine vært for korte til at jeg hatt tid til det. I tillegg har jeg nok også vært litt glad i å slappe av foran tv’en med en god film eller en tv-serie i det siste. Men nå var det så lenge siden jeg hadde tatt noen bilder at jeg ville benytte anledningen når det ihvertfall var en antydning til at det kunne bli en fin avslutning på en ellers grå og regntung dag. Og hvis jeg skal få si det selv, så fikk jeg mye mer ut av dette enn jeg hadde vågd å håpe på! Utrolig gøy når naturen er litt leken og byr på slike gode fotomuligheter!

Julestemning må jeg derimot si at jeg ikke har noe særlig av, eller rettere sagt absolutt ingenting. Men det er kanskje ikke så rart når det er så varmt som det er nå om dagen, det er ikke et snøfnugg eller tegn til hvit jul på mange mange mil. Det er rett og slett meldt drittvær for hele landet i morgen! Her hos oss skal det regne og det ser ut til å komme ned i bøtter og spann på ettermiddagen og kvelden! Enda godt at man skal tilbringe julaften innendørs! Men jeg må si at det hadde vært utrolig hyggelig med en hvit jul, det er mye lettere å komme i julestemning når det har kommet litt snø før jula setter inn. Men vi må nok belage oss på at det blir et mer og mer sjeldent fenomen her i distriktet. Og etter at jeg ble bussjåfør, må jeg innrømme at hvis jeg ikke får hvit jul, så kan det være samma faen med hele snøen. Som yrkessjåfør må jeg si at jeg setter utrolig pris på såkalt ferdigmåka snø. Som fotograf må jeg derimot si at det er utrolig fint med snø. Men man kan liksom ikke få i både pose og sekk. Det spiller forsåvidt ingen rolle hva man foretrekker, man får det man får, ferdig med den saken.

Snø eller ei, jeg vil ihvertfall ønske dere en riktig GOD JUL, benytt fridagene til å være sammen med dem dere er glad i og kos dere masse!

                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/12/23/saltholmen-pa-lille-julaften/

2 kommentarer

  • Øyvind Ursin Kavåg23 desember, 2015 kl 20:28

  Fantastiske bra bilder. Jeg har vander langs stranden på kvelden på høst vinter når det ikke sne eller lite av det. Dvs. på vår hytte på Tjøme eller ved Drammensfjorden. En rar men artig stemning når bølgende slår mot stranden og det begynner å bli mørket. Gikk feil en gang, men det gikk bra. Vannet var ikke så kaldt. Også fascinerende å høre sjøfuglene som leter etter litt mat før de avslutter dagen. Har også hatt med lommelykt og lyst nerd i vannet. Da ser man godt alle de små kryp som strever omkring der nede, HA EN GOD JUL.

  • kak24 desember, 2015 kl 10:38
   Forfatter

  Tusen takk for det, Øyvind! Det er vanskelig å vite hva man kan forvente seg av en soloppgang og solnedgang før den faktisk er der, men noen ganger treffer man blink når man i et forsøk på å «spå» hvordan det vil bli. Jeg valgte ihvertfall i går å ta turen ut til Saltholmen i Råde for å se om det kunne skapes litt magi dagen før den store dagen! 🙂

  Det er alltid fint å gå tur ute ved sjøen. Jeg har ofte med meg iPod’en for å kunne sette meg ned og lytte til musikk, men det blir som regel aldri til at jeg lytter til noe musikk. Jeg sitter heller og lytter til naturen, kanskje til og med absolutt ingenting hvis det er helt stille. Det er utrolig avslappende å bare sitte der og se på utsikten og lytte til hva naturen har å komme med! 🙂

  Ha en riktig GOD JUL du også, Øyvind! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.