Stille og rolig lille julaften på jobb

Etter å ha «stått fast» i kø både på vei til jobb og med bussen på jobb i går, valgte jeg i dag å ikke kjøre hjem i pausa mi. Jeg tok derfor med meg speilrefleksen og hadde planer om å ta litt bilder i pausa på nesten 3,5 time isteden. Mat kan man jo alltids få kjøpt på butikken! Jeg hadde også et par «pauser» i første del av skiftet mitt, den første på en halvtime som jeg har hver gang jeg har det skiftet, og så en time litt senere fordi jeg vanligvis har skolekjøring på den tiden av døgnet. Så da hadde jeg bestemt meg for å ta litt bilder i løpet av disse pausene også. Det ble dog en ganske kjølig affære, for det var ikke spesielt varm i morges. Og jeg hadde ikke vett på å bruke hansker når jeg tok bilder. Ellers må jeg si at det var fullstendig dødt på turene jeg hadde på morgenkvisten i dag, først til Skjærviken, så en tur til Glombo-Langøya og så en tur til Moum-Sellebakk avslutningsvis.

I pausa mi var jeg litt frem og tilbake og tok ganske mye bilder. De vil dukke opp fortløpende. Andre del av skiftet mitt var jeg litt mer spent på. Hvordan det ville være med trafikken igjennom sentrum og Fredrikstadbrua i dag på lille julaften. Men der må jeg si at jeg nesten ble litt skuffa. Det var jo MYE mindre trafikk enn hva det pleier å være på en helt vanlig hverdag! Så det gikk mildt sagt mye bedre enn jeg hadde fryktet i dag! Jeg var i rute på alle turene mine, og det var nesten ikke passasjerer heller. Men det var jo en ganske stille og rolig avslutning før jeg skulle starte juleferien min! Hyggelig at det er litt sånn innimellom også! Det kan hende at det ikke hadde vært noe særlig problem med trafikken hjem i pausa mi heller. Men jeg fikk utnytta pausa mi til det fulle i dag og tatt en masse bilder!

Men en ting må jeg si, bilistene har vært ekstraordinært «hissige» og frekke i trafikken de to siste dagene! Jeg har sett nestenkollisjoner flere ganger, mye tett og optimisisk kjøring! For ikke å snakke om at man ligger ekstremt nærme bilene foran seg! På vei fra brannstasjonen på vei ut i rundkjøringa i ytre fil dag, så jeg at en SUV tok en ekstrem frekk en og smatt inn blant to biler i indre fil. Det han kanskje ikke var helt forberedt på, var at bilen foran stoppet opp og han måtte høgge inn bremsene så ABS’en jobba for harde livet! Det gikk heldigvis bra denne gangen også, men det har stått biler både her og der som har vært innblandet i mindre ulykker og har vært opptatt med å skrive skademeldinger!

Var forøvrig oppom bussterminalen ved et par anledninger i løpet av dagen for å komme meg på do, nå er det nok like før vi tar den i bruk igjen! Det skal jeg love deg at jeg ser frem til! Ikke det, det har fungert greit nok med de alterantive sporene rundt Torvbyen, men det er nok mer oversiktlig for alle når bussene er samlet oppe på bussterminalen. Det jeg savner mest er tilgangen på toaletter.

                                       

Mine to første bussbilder i HDR forresten:

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/12/23/stille-og-rolig-lille-julaften-pa-jobb/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.