Stille og rolig på bussen i skolens vinterferie

Er det noen uker i løpet av året som er utrolig behagelig på jobben, så er det skolens ferie. Det gjelder både høstferien, juleferien, vinterferien, påskeferien og ikke minst sommerferien. Denne uka er det som kjent vinterferie for skoleelevene, og da er det som vanlig stille og rolig på bussen. En annen fordel med disse feriene, er at vi slipper å kjøre skolekjøringen. Det vil i praksis si at det blir mer fritid!

Denne uka slapp jeg å kjøre skolekjøringen på «ettermiddagen» på mandag og morgenen på onsdag og fredag. Så istedenfor å begynne før kl 7 på onsdag og fredag, slipper jeg unna med å begynne kl 12:15 og 13:40. Ikke dumt det, eller hva? Jeg har ihvertfall ingenting imot å begynne litt senere på dagen slik at man kan være oppe litt lengre om kvelden. Da har man også mulighet til å se litt på tv uten å ha dårlig samvittighet fordi man burde vært i seng allerede!

I tillegg til at man slipper skolekjøringen, er det i tillegg ekstremt stille og rolig på bussen. Alle elevene som skal fraktes hit og dit med ordinær rutebuss er plutselig borte vekk. Igjen er kun «ordinære passasjerer» og noen skoleelever som må ut på tur for egne penger. Derfor er det prosentvis mye mer vanlig billettering i skolens ferie enn det er på en hvilken som helst skoledag. Skolekortene virker selvfølgelig ikke i ferien, og da må de gode gamle kontantene frem.

Men det kan selvfølgelig bli litt for stille og rolig også. Returen fra Vesterøy kl 16.45 og Torsnes kl 17.45 var helt blottet for passasjerer. Men alt er nok tilbake til det vanlige neste uke når elevene er tilbake på skolen igjen. Det samme gjelder selvfølgelig skolekjøringen. Neste uke skal jeg kjøre minibussen på Vesterøy igjen forøvrig. Det er en stille og rolig uke året rundt!

Som du ser av bildene nedenfor er det litt vått på veien om dagen, noe som resulterer i at bussene blir veldig møkkete. Lurer du forresten på hva som skinner opp bak mobiltelefonen i førermiljøet på buss #151? Jeg skjønte ikke hva som reflekterte noe fryktelig mye lys når jeg tok bildene i dag, men når jeg fikk se bildene større, skjønte jeg med en gang hva det var snakk om. Det lå nemlig en liten grå bamse klemt bak mobiltelefonen, det er åpenbart en refleksbamse! Jeg har aldri sett en bamse reflektere lys så godt noen gang!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/02/20/stille-og-rolig-pa-bussen-i-skolens-vinterferie/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.