Kjøringen i skolens sommerferie er klar

Nå er det nesten 2 uker siden sist jeg skrev ett bussrelatert innlegg, og det kommer nok litt av at jeg nå har jobbet 12 dager i strekk og at jeg har vært litt satt ut av varmen. Nå har vi riktignok hatt litt mer vettuge temperaturer denne uka, men jeg trives nok aller best når det er litt kjøligere rundt meg. Hele forrige uke jobbet jeg dagtid, med unntak av kveld på fredag, kveld/natt på lørdag og kveld på søndag. Denne uka har jeg som sagt jobbet kveld hver dag. Det har i grunn ikke skjedd noe spesielt, se bort fra det vanlige med at enkelte prøver å jukse seg til barnebillett, honnørbillett og de som spør om de kan få lov til å reise gratis. Prøver de sistnevnte å handle matvarer gratis i matvarebutikkene også kanskje? Ikke vet jeg. Hos meg er det ihvertfall ingen som får lov til å reise gratis. Hva slags holdning hadde vi da skapt?

På kvelds/nattbusskiftet jeg kjørte lørdag var det mye mer passasjerer enn hva jeg har vært vant til på det skiftet hittil. Starten av skiftet startet ganske stille og rolig, men siste ordinære tur til Skjærnhalden var det veldig mye passasjerer på. Det samme gjelder returen fra Skjærhalden. Etter en tur til garasjen for å fylle diesel og vaske buss og en pause på en times tid, var det i gang igjen med 2 nattbussturer til Skjærhalden. Begge disse to turene var det bra med passasjerer, men spesielt den siste avgangen kl 3:15 fra Fredrikstad. Men det som var nytt for meg var at det også var med veldig mange på returen fra Skjærhalden kl 2:25. Når jeg var ferdig på jobb søndag morgen var det bare å komme seg hjem, se litt på 24 timers løpet Le Mans på tv og komme seg i seng igjen. For dagen etter var det enda litt tv-titting og så på jobb igjen som stod på planen.

Denne uka har jeg startet kl 14:15 og første tur har vært en skoletur fra Kvernhuset og ned til sentrum. Denne turen har mildt sagt vært glissen denne uka, siden de aller fleste elevene har kommet seg hjem på egenhånd tidligere på dagen. Siste skoledag var også på onsdag, så denne turen ble naturligvis ikke kjørt torsdag og fredag. Alle de 3 turene til Skjærhalden på dette skiftet kjøres om jernbanen på vei ut, og det er en utfordring, spesielt kl 15:20, men også kl 18:20 var det mye trafikk i sentrum. Men når man kan snike seg litt frem her og der, så går det ikke så aller værst til slutt. Men det blir trangt på tiden, ikke noen tvil om det. Spesielt når vi får kolonnekjøringen i Hvalertunnelen i tillegg. På fredag hadde de heldigvis tatt tidlig helga i Hvalertunnelen, og det var fri ferdsel på alle mine turer. Det var enda godt, fordi fredagstrafikken var rimelig ekstrem denne gangen. Det har nok mye med at det er St. Hans helga, og da skal jo alle ut på hytta virker det som.

Men alt i alt har det gått veldig bra på Hvaler de to siste ukene. Jeg skal også kjøre på Skjærhalden-planen neste uke, jeg jobber kvelden mandag, tirsdag og onsdag. Torsdag har jeg fri og på fredag har jeg ett midtskift som startet ved 12-tiden og er ferdig ved 17:30-tiden. Lørdag skal jeg jobbe kvelden på Moum-planen, som avsluttes med 3-4 runder med Glommaringen, hvis jeg ikke husker feil. Forløpig har jeg fri på torsdag, men jeg ser ikke bort fra at det blir noe å gjøre da også.

Med neste uke har jeg hatt 4 uker på strak arm på Skjærhalden-planen, noe jeg er veldig fornøyd med. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er veldig glad i kjøring på Hvaler. I uke 27-31 har jeg i sammenheng med ferieavviklingen blitt satt opp med 2 uker på Moum-planen og 3 uker på Lisleby-planen. På noen av skiftene på Lisleby-planen er det en og annen Skjærhalden-tur som vanligvis ligger på Hvaler Diverse. Men den planen eksisterer ikke i skolens sommerferie. Fra mandag av skal det kjøres på sommerplan, og på de skiftene jeg skal kjøre neste uke er det såvidt jeg har sett ingen endringer, med unntak av at skiftet på fredag starter 2 timer senere enn ellers i året. Men når jeg begynner å kjøre på Moum- og Lisleby-planene i sommer vil jeg nok knapt nok kjenne igjen skiftplanene. Men det er i grunn ganske deilig å allerede nå ha en pekepinn på hva jeg skal kjøre de neste 6 ukene. Det skal også kjøres på sommerplanen i uke 32 og 33, men hva jeg skal kjøre disse to ukene er ikke avklart enda.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/06/24/kjoringen-i-skolens-sommerferie-er-klar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.