En natt i Nordskot i Steigen

Før jeg dro fra Brennviksanden lørdag, ble det til at jeg hadde litt kontorarbeid i bobilen. Det var grått og trist og det passet fint å jobbe med litt bilder. Jeg hadde hatt en runde nummer to på Batterie Dietl og det var ganske mange nye bilder jeg måtte gå igjennom, redigere og selvfølgelig skrive en del nytt i artikkelen. Det ble ikke mindre enn 244 nye bilder, 3.000 nye ord fordelt på 19 avsnitt. Jeg hadde også vært litt “uheldig” og måtte gjøre jobben med å redigere bildene tilsammen tre ganger. Det vil si, jeg redigerte dem først en gang, men så syntes jeg at jeg hadde redigert dem altfor lyse når jeg så igjennom dem etterpå. Så jeg gjorde dem alle litt mørkere. Men når jeg da eksporterte dem fra Adobe Lightroom, syntes jeg dem ble altfor mørke. Jeg tror jeg ble litt lurt av endrede lysforhold eller at skjermen på den bærbare automatisk hadde justert lysstyrken eller noe. For jeg har stilt den til å ha max lysstyrke hele tiden.

Så da var det å reversere, eller ihvertfall hoppe ett hakk tilbake i historikken på alle bildene og eksportere dem på nytt. Da var jeg endelig fornøyd med bildene og kunne publisere alt sammen. Jeg gir meg ikke før jeg er fornøyd, enkelt og greit. Men det betydde at det gikk litt mer tid enn jeg hadde sett for meg å bruke på denne oppdateringen, og det var kveld allerede når jeg dro fra Brennviksanden, målet var Nordskot denne kvelden. Selv om jeg bare hadde hatt tre netter siden jeg tømte spillvannstanken/toalettet og fylte opp ferskvannstanken sist, så stakk jeg allikevel innom tømmestasjonen ved Leinesfjord, når jeg allikevel kjørte forbi.

Jeg var fremme ved Norskot klokka 21 på kvelden, men det var jo ikke noen fare for at det skulle bli helt mørkt med det første, siden det er midnattssol her oppe frem til 23. juli. Det var veldig mye biler på parkeringsplassen ved Nordskot brygge, jeg parkerte først inne på siden ved innkjøringen på parkeringen. Så får jeg heller se om jeg finner noe bedre etterhvert. Eller om det var greit å stå der. Jeg var ganske sikker på at jeg ikke ville stå i veien for noen, men man vet jo aldri. Når jeg kom ut av bobilen for å ta meg en liten runde og ta litt bilder. Kommer det en gående og lurer på om jeg var langt hjemmefra. Ja, det kan man trygt si. Du så kanskje registreringsskiltet på bilen? Nei, det hadde han faktisk ikke gjort enda, men så fort at jeg var hjemmehørende i Østfold. Så hvordan han hadde konkludert med at jeg var langt hjemmefra vet jeg ikke. Men han var langt hjemmefra selv. Han var fra Oslo og hadde kommet seg til Nordskot med seilbåt. Og skulle videre til Lofoten dagen etter.

Selv om det var en gråværskveld i Nordskot og skylaget lå ganske lavt, ble det ganske fine bilder av Nordskot allikevel. Spesielt fint er det når disse skyene henger ned over fjelltoppene! Og for et utrolig vakkert blågrønt vann! Renere får man det vel ikke som her oppe? Nordskot er ikke et veldig stort sted, men jeg ruslet meg en liten tur før jeg stanget i “privat vei” den ene veien. Når jeg etterhvert returnerte til bobilen så tenkte jeg å lage meg noe middag omsider. Det hadde blitt ganske sent på kvelden allerede. Så kommer det noen biler forbi som stopper opp og som står og “lurer” på et eller annet. Om det er ledig parkeringsplass eller om de kommer seg forbi der jeg stod parkert eller hva? Ikke vet jeg.

Men jeg endte ihvertfall opp med å flytte på bobilen. For på den lille gårunden jeg hadde hatt i Nordskot, så jeg at det var en lomme helt innerst på parkeringsplassen som passet utmerket til bobilen. Jeg prøvde først å rygge inn, men da stod ikke bobilen i vater, men når jeg kjørte inn med fronten først og dermed ryggen mot det som eventuelt var av utsikt fra parkeringsplassen. Men jeg skulle i utgangspunktet bare sove her, så det var ikke noe problem. Det ble nå omsider middag på meg, marinert ytrefilet stekt i sursøt saus med ris til. Det smakte aldeles nydelig. Jeg nevnte vel sist jeg hadde brukt sursøt saus at det ikke er favoritten min, men lørdag kveld må jeg si at det smakte helt himmelsk. Det var mye mer smak i kjøttet enn det er i nakkekoteletter som jeg brukte sist, i tillegg var jeg nok veldig sulten.

Dette ville være den siste natta jeg skulle ha i Steigen. En tur ut til Steigen og Engeløya for å utforske Batterie Dietl endte opp med at jeg ble i Steigen i litt over en uke. Hvem hadde trodd det? Hvis jeg ikke hadde hatt noen flere mål med denne turen, hadde jeg overhodet ikke hatt noen problemer med å bruke hele ferien min i Steigen. Det er et fantastisk område. Men det kommer vi nok tilbake til. Nå skulle det ihvertfall bli godt med en god natts søvn i min egen seng i bobilen! Genialt å bare dra ned rullegardinene, trekke for gardinene, pusse tenna og legge seg bak i senga i bobilen når man er på tur! Jeg må si at dette er en ferieform som passer meg utmerket!

Ikke så mye aktivitet i løpet av lørdagen, så det ble med 1.312 skritt.

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/16/en-natt-i-nordskot-i-steigen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.