Midnattssol over Forsan i Steigen

Etter å ha spist litt sen middag i kveld titta etterhvert sola frem bak små sprekker i skylaget. Etterhvert som lettet mer og mer så vi mer og mer av sola her fra rasteplassen på Forsan i Steigen! Det er første gang jeg er i Nord-Norge og dermed også første gang jeg opplever midnattssol. Når jeg kom sist natt var det riktignok lyst, men jeg så ikke noe til sola på grunn av skylaget. Nå har klokka passert midnatt og det er helt håpløst å vite hvor mye klokka er, for sola går jo ikke ned. Det er lyst som bare det og det er noen fantastiske farger over himmelen her. Det er vanskelig å gi seg å ta bilder, for fargene og himmelen forandrer seg jo hele tiden.

Men før eller siden må man jo komme seg i seng for det er en dag i morgen også. Og det har jo ikke noe for seg å snu døgnet helt rundt heller! Men jeg har hatt en utrolig fin dag her på rasteplassen på Forsan i Steigen i dag. Men jeg ser frem til en god natt søvn. Jeg tror ikke jeg kommer til å ha noen problemer med å sovne i kveld, for her har jeg rimelig bra hvilepuls her jeg sitter i bobilen og nyter solskinnet fra midnattssola! Etter hva jeg har forstått vil sola være oppe døgnet rundt frem til den 23. juli, da vil den gå ned sent på kvelden, men komme opp ganske raskt igjen på natta. Tiden den er nede under horisonten blir dog lengre for hver dag etter det. Men innen den tid tipper jeg at jeg kommer til å få ganske mange sjanser til å ta bilder av fantastiske solnedganger, selv om den faktisk ikke går helt ned da. Man kan også si at det er utrolig gode ladeforhold for solcellepanelet på taket av bobilen om dagen! Bobilen har stått rolig i hele dag, men ifølge skrittelleren har jeg gått 1.218 skritt her på rasteplassen! Men nå er det god natt her fra Forsan på Steigen!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/08/midnattssol-over-forsan-i-steigen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.