En natt og midnattssol ved Selfjorden i Lofoten

Jeg hadde først funnet et sted i Bobilguiden for Nord-Norge og Midt-Norge som jeg hadde planlagt å parkere for kvelden. Stedet heter Avløysinga vest på Torvøya i Lofoten. Men når jeg kommer frem dit har grunneier tydeligvis sett sitt snitt i å begynne å ta betalt for å parkere der etter at Bobilguiden kom ut. Det var ingen stor sum riktignok, men jeg valgte derfor å kjøre litt tilbake til en større grusplass jeg hadde sett langs E10 ved Selfjorden. Det var ikke lengre unna at jeg kunne se bort til bruene ved Avløysinga fra der jeg parkerte! Det var riktignok langs E10, men allikevel en såpass stor grusplass at man kom litt bort fra europaveien.

Jeg fikk også parkert her uten å benytte meg av nivåklossene. Nå som jeg har klart meg uten nivåklossene på hvert eneste sted jeg har stått parkert med bobilen på denne turen, går det litt sport i å fortsette den trenden. Utsikten var det ikke noe å si på. Ihverfall ikke hvis man tok turen ut av bobilen og gikk noen få meter, da hadde man en fantastisk utsikt! Jeg brukte litt tid på å lure på hva jeg skulle gjøre når det kom til Lofoten. Førsteinntrykket var at jeg kunne egentlig ikke komme meg bort fort nok. Men jeg hadde samtidig lyst til å dra innom noen få steder til før jeg dro fra Lofoten igjen. Når jeg først hadde tatt turen helt til Lofoten. Hvis jeg ene og alene skulle finne vakker natur og fine steder å parkere og overnatte, hadde jeg sikkert funnet flere fine steder rundt på Lofoten med bobilen. Men jeg hadde mest lyst til å kjøre videre og enda lengre nord.

Men jeg regna med at jeg kom til å trenge en dag og en natt til før jeg var i “mål” med de stedene jeg syntes jeg burde ta en tur innom i Lofoten. Så får jeg heller bare gjøre det beste ut av det. En ting hadde jeg vel mer eller mindre konkludert på dette tidspunktet, og det var at turen til Lofoten ville ikke vare 1,5 uke men vi snakket derimot om noen få dager. Såpass fortjente Lofoten kanskje å få av oppmerksomhet. Man kan vel ikke ha kjørt hele veien til Å i Lofoten og så bare kjøre tilbake igjen heller. Foruten at jeg allerede hadde både vært en tur i Å og i Reine da.

I tillegg til å legge litt slagplan for resten av turen, var jeg i løpet av ettermiddagen og kvelden ute med kameraet for å ta bilder flere ganger. Til slutt sola på vei ned og midnattssol! Det siste bildet ble tatt klokka 01.13 på natta faktisk! Siden sola er oppe døgnet rundt her oppe om dagen, så er det liksom aldri for dårlig lys til å ta bilder, og lyset, skyene og stemningen endrer seg hele tiden. Så man kan rett og slett gå ut og ta bilder med kameraet til man ikke gidder lenger, eller bare bestemmer seg for at nå er det kanskje nok for i dag. Sistnevnte er vel ikke akkurat en lett konklusjon å komme frem til når man er såpass glad i å ta bildet som det jeg er.

Etter å ha roet ned her ved Selfjorden i Lofoten torsdag ettermiddag og kveld, kom jeg litt over sjokket over hvor forferdelig mange turister det var i Lofoten nå om sommeren. Og bestemte meg for å gjøre prøve å nyte den lille tiden jeg til slutt har valgt å tilbringe i Lofoten. Men det er tross alt ikke noen vits å bruke mer tid på steder man ikke liker seg så godt enn nødvendig. Da er det bare å reise videre og finne nye steder man liker bedre. Jeg hadde faktisk også i tankene å ta en liten retur til Steigen. Men det var bare en tanke som streifet meg. Ikke noe jeg vurderte seriøst. Selv om jeg skal tilbake til Steigen og Engeløya senere, men allerede nå på den samme turen er kanskje litt tidlig.

Selv om jeg nå stod parkert langs e10, var det faktisk mindre støy og trafikk her enn det var på parkeringsplassen i Å i Lofoten. Trafikken roer seg jo ganske mye ned utover kvelden og natta. På parkeringsplassen i Å derimot var det ganske mye trafikk hele tiden. Det virker ikke som jeg er den eneste som har litt forskjøvet døgnrytme her oppe i nord! Nå skulle det bli godt med en god natts søvn og se hvordan resten av turen i Lofoten ville utarte seg i morgen!

Det hadde vært en aktiv dag i Lofoten, og skrittelleren ga seg ikke før den hadde kommet til 11.241 skritt denne torsdagen! Følg med for neste oppdatering!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Reine i Lofoten (23.07.19)
Videre til Lofoten: Å i Lofoten (22.07.19)
En natt og midnattssol ved Nupen i Kåfjord (22.07.19)
Trondenes fort i Harstad (22.07.19)
Med bobilen på ferga fra Bognes til Lødingen i Ofoten (19.07.19)
To netter og midnattssol ved Beinhusvika i Hamarøy (18.07.19)
Tranøy fyr i Hamarøy (18.07.19)
På vei til Hamarøy med bobilen (17.07.19)
Fantastiske Steigen – men nå går turen videre (16.07.19)
En natt i Nordskot i Steigen (16.07.19)
En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                                                                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/23/en-natt-og-midnattssol-ved-selfjorden-i-lofoten/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.