To netter og midnattssol ved Beinhusvika i Hamarøy

På vei ut til Tranøy fyr hadde jeg sett et par steder som var veldig aktuelle for å parkere for kvelden og campe om du vil. På det ene stedet som det parkert en personbil når jeg passerte, men jeg regnet ikke med at vedkommende fortsatt var der. Virket som hu bare hadde stoppet for å ta noen bilder. På det neste stedet som er like etter derimot, stod det parkert tre bobiler. De regnet jeg med at fortsatt stod der. Og det gjorde de, men på det neste stedet stod det ingen parkert. Så da var det duket for at jeg skulle kunne parkere for kvelden ved Beinhusvika i Hamarøy. Beinhusvika er like etter der det lille fyret jeg hadde tatt bilder av på vei ut til Tranøy fyr. Jeg kunne faktisk se bort til det lille fyret fra Beinhusvika.

Siden det skrådde litt oppover helt innerst på denne plassen benyttet jeg muligheten til å kjøre bobilen litt opp der, for da ble den i perfekt vater! Min delintegrerte bobil heller i utgangspunktet litt fremover i bilen, så hvis underlaget er 100% i vater, så har jeg fall fremover i bobilen. Så det beste er at det skrår litt oppover når jeg skal parkere bobilen. Alternativt kan jeg parkere bobilen “bak frem” eller selvfølgelig bruke nivåklossene. Men jeg prøver å gjøre jobben med å parkere bobilen så nøye som mulig, slik at jeg i de aller fleste tilfellene slipper å bruke nivåklossene. Og på denne turen hadde jeg ikke hatt noe behov for å bruke nivåklossene hittil. Bagatellmessig for de fleste sikkert, men det går litt sport i å både få til å fricampe og slippe å bruke nivåklossene når jeg parkerer bobilen.

Hvis jeg fant meg et veldig fint sted å stå med bobilen, hadde jeg også åpnet for at jeg kanskje kunne ta to netter her. For å ta livet med ro, slappe av, redigere litt bilder og kanskje få skrevet litt også. Ha ferie rett og slett, selv om jeg sitter og pusler med litt bilder, skriver noen artikler, koser meg med mat og drikke (Pepsi Max) og ikke minst litt is til dessert. Jeg har alltid med meg is i fryseren når jeg er på tur med bobilen! Må ha litt kos på kveldene. I tillegg har jeg med meg litt snacks i form av potetgull og sjokolade. Men jeg har ikke spist noe av det enda. Men det kommer nok.

Før denne turen hadde jeg hatt en helgetur hvor jeg hadde testet ut mobilt bredbånd for å sjekke hvor mye mobilt bredbånd som måtte til for å kunne se litt film med Netflix streamet via Chromecast direkte på TV’en i bobilen. Det var turen med bobilen til Enningdalen, Krokstrand og Hälle. Etter denne turen konkluderte jeg med at å ha mobilt bredbånd til å kunne se film var rett og slett et håpløst prosjekt. Det gikk rett og slett med for mange gigabyte med mobildata til dette til at jeg kunne forsvare utgiften. Så jeg sa opp mobilt brebånd-abonnementet hos Telenor og jeg returnerte routeren jeg hadde kjøpt hos Elkjøp. Rykket tilbake til start, med andre ord. I ettertid er jeg egentlig veldig glad for at jeg fikk testet det ut og vraket hele prosjektet. For på denne turen har jeg ikke sett en eneste film.

Den tiden jeg tidligere har brukt til å se film og sikkert også litt av den tiden jeg normalt sett har vært på internett for å lese nyheter, være på sosiale medier osv, har blitt brukt til noe helt annet. På denne turen har jeg redigert bilder og skrevet artiklene fra turen fortløpende. Nå har jeg riktignok ikke klart å være helt “live” eller up-to-date hele tiden. Og det er nok Batterie Dietl som har gjort at jeg har kommet litt på etterskudd, for det var et stort prosjekt. På første runde tok jeg 2.083 bilder og på andre runde nye 541 bilder. Artikkelen ble skrevet ferdig etter første runde, og så oppdatert på nytt etter andre runde. Så nå i skrivende stund er det torsdag, men jeg skriver om hvor jeg parkerte bobilen søndag kveld. Nå har jeg et “større prosjekt” til, dog ikke like stort, liggende i kø fra Harstad, men resten av turen blir det nok ingen store prosjekter.

Men blant annet derfor, trenger jeg litt tid til kontortid innimellom for å pusle med bilder og skrive litt. Om dette er noe jeg kommer til å gjenta, får jeg ta en evaluering på etter at jeg er ferdig med denne turen. Først og fremst må jeg si at det er litt gøy å publisere fortløpende og kanskje til og med være sånn ca ajour når jeg kommer hjem. De siste årene har jeg hengt så lenge etter med å redigere bilder og skrive artiklene fra turene mine at det ikke har vært uvanlig at de først har blitt publisert seks måneder etter at jeg har kommet hjem. Det har skapt noen misforståelser og overraskelser for folk. Sånn som f.eks når jeg kommer på min lokale Kiwi, så får jeg spørsmål.. men var ikke du…. på et eller annet sted de hadde lest om. Joa, for seks måneder siden var jeg der. Jeg henger bare litt etter. For å si det forsiktig.

Ulempen med å gjøre jobben fortløpende på tur er jo selvfølgelig at jeg kunne ha brukt den tiden til noe annet. Hvis det er å sitte og se på film på kveldene, så er det jo selvfølgelig bare en prioriteringssak om man vil se film eller redigere bilder. Hvis det derimot går ut over den tiden jeg normalt sett ville vært ute og gått tur, tatt bilder, nye opplevelser og slik, så er jeg ikke så sikker på om det er rett prioritering. Men hvis det bare går ut over å se film og andre aktiviteter i bobilen, så synes jeg det er mer fornuftig å gjøre dette. Men en ting er ihvertfall helt sikkert, nå skriver jeg meg helt bort.

Tilbake til emnet, jeg var kjempefornøyd med plassen jeg hadde funnet ved Beinhusvika i Hamarøy og rigget meg på plass for å gjøre litt “kontorarbeid”. Middag måtte selvfølgelig også til. Etterhvert dukka det også opp en nabo. En eldre LAIKA bobil bygd på en Mercedes Sprinter parkerte på min høyre side. Det viste seg etterhvert å være en barnefamilie. Men jeg regnet med at de kom til å kjøre videre dagen etter. Etter en god natts søvn i bobilen så tok det ikke så lang tid før de reiste videre, i retning Tranøy fyr (antar jeg). Det var ihvertfall nordover og ikke sydover. Men det tok ikke lang tid før det dukket opp en ny nabo, nå en eldre campingvogn med et tysk ektepar i en Volkswagen Passat. Det var ikke så vanskelig å skjønne at de hadde tenkt til å bli der litt, at det ikke bare var et stopp for å ta noen bilder, for de sveivet ned støttebeina på campingvogna.

Når jeg kom til Beinhusvika søndag kveld var det overskyet og jeg tok noen få bilder bare. Men i løpet av mandag var det strålende vær og spesielt på kvelden ble det utrolig fint med midnattssola og det hele. Jeg var ute av bobilen med kameraet flere ganger for å ta bilder. Det var naboen også, så det var ikke bare jeg som syntes det var vakkert med midnattssola. Hvis jeg får si det selv, så ble bildene veldig fine. Alle sammen er forresten tatt med mitt Sony RX100 III kompaktkamera forøvrig. Det siste bildet jeg tok ble tatt 2 minutter over midnatt, og da var det vel greit å begynne å tenke på refrenget. Dagen etter var planen å kjøre videre nordover mot Harstad. Jeg hadde store planer for Harstad, det var en av de tingene jeg hadde bestemte meg på forhånd for å besøke. Følg med på neste oppdatering!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Tranøy fyr i Hamarøy (18.07.19)
På vei til Hamarøy med bobilen (17.07.19)
Fantastiske Steigen – men nå går turen videre (16.07.19)
En natt i Nordskot i Steigen (16.07.19)
En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/18/to-netter-og-midnattssol-ved-beinhusvika-i-hamaroy/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.