To netter ved Senjahopen på Senja

Mandag fikk jeg en epost fra Autopass for ferje som viste at de hadde trukket fergeturen jeg hadde fra Bognes til Skarberget i starten av ferien den 25. juli. De hadde belastet meg for mye, jeg hadde blitt belastet for en bobil på 6,01 til 8,0 meter. 399 kroner / 199,50 med rabatt. Men det er jo ikke nødvendig å betale mer enn man skal, så da tenkte jeg å ta kontakt for å få dette rettet opp. Jeg sjekket nettsiden til Autopass for ferje først, der leste jeg at hvis man hadde blitt belastet for mye, skulle man ta direkte kontakt med fergeselskapet. Så jeg ringer til Torghatten Nord og kommer igjennom etter 6-7 minutter. Jeg forklarer problemet, men ender opp med at jeg må ringe til Autopass for ferje. De setter meg over, men det tar en evighet å komme igjennom, etter 36 minutter (totalt) gidder jeg ikke å vente lengre og trykker 1 for at de skal ringe meg opp igjen. Man beholder plassen sin i køen.

De ringer meg opp etterhvert, og jeg forklarer problemet igjen. Da blir jeg spurt om jeg hadde påmontert et sykkelstativ eller lignende på bobilen. Men som jeg sa, nei sykkelstativet skrudde jeg av for snart 2 år siden. Og så lurer hu på om festene til sykkelstativet stikker ut. Det er bakfangeren som stikker mest ut sier jeg, men den er originalt sånn og bobilen er bare på 5,99 meter totalt. Hu skal rette opp feilen og hele turen forsvinner fra kontoen min, før den blir lagt inn på nytt og nå er prisen 180 / 90 kroner med rabatt. Jeg har fortsatt 2.913 kroner igjen av de 3.500 kronene jeg innbetalte 09.04.19. 100 kroner av dette gikk til to fergekort, ett til bobilen og ett til personbilen. Jeg har nok reist mye mindre med ferger enn det jeg hadde regnet med på forhånd. Men pengene på kontoen går jo ikke ut på dato, så de varer bare litt lengre enn jeg hadde regnet med. Men så fort jeg f.eks tar turen langs Helgelandskysten / Kystriksveien, så vil nok penga fly ut fra kontoen i et mye høyere tempo. Fra jeg ringte til Torghatten Nord til jeg hadde snakket ferdig med Autopass for ferje så hadde det gått tilsammen 50 minutter.

Jeg var den siste bobil/bilen som kjørte ut fra plassen mellom fjella i Ersfjord klokka 13.40 og jeg tok turen til Matkroken i Senjahopen for å etterfylle kjøleskapet litt. I tillegg til matvarer så ble det også med en isboks som jeg skulle kose meg med senere! Jeg stoppet rett bortenfor butikken for å ta noen bilder av noen fiskebåter som lå til kai der. Det var utrolig fint og sjarmerende her med alle fiskebåtene, sjøbua helt nede ved vannet og alle fjellene rundt! Det er i grunn ikke så veldig rart at man hadde lyst til å stoppe opp for å ta noen kjappe bilder! Videre gikk turen til Senjahopen rasteplass som jeg hadde vært en liten tur innom dagen før, men da var det veldig mye biler der. Nå var det bar 2-3 biler på plassen og den tyskregistrerte bobilen som hadde rygga seg på plass på “kremplassen” på stedet hadde kjørt videre. Så da var det bare for meg å rygge inn på samme plass og rigge meg på plass! Her fant jeg en plass som jeg stod i vater uten nivåklossene! Perfekt, det er slik jeg foretrekker det!

Optimalt står jeg kanskje litt nærme autovernet og veien på venstre side, men det er ikke så mye trafikk forbi her. Og det roer seg selvfølgelig uansett ned på kvelden og natta. Så jeg ser ikke på det som noe problem. Idyllisk utsikt, uansett retning, foruten til venstre da. Jeg følger litt med på været når jeg er på tur, da er det enklere å planlegge hvor man skal reise, om man like godt kan bli en natt til eller lignende. Langtidsværet for Senja så ikke så veldig bra ut fremover. Væromslag og regn fra i morgen tirsdag. Onsdag så dog bra ut, men resten av langtidsvarselet melder de regn. Det ser bedre ut på Nordkapp, der kommer ikke regnet før på lørdag. Sydover ser det ut til at man må til Trondheim eller enda lengre syd for å slippe unna regnværet. Spent på hvor mye regn som kommer, blir det hele dagen, døgnet rundt eller er det bare snakk om noen byger nå og da? Yr melder ikke de store mengdene med regn ihvertfall, men fare for regn hver dag fremover, med unntak av onsdag. Så det blir interessant å se hva jeg ender opp med. Ikke stort å gjøre med uansett.

   

Etter å ha tatt litt bilder av Senjahopen rasteplass og der jeg står rigger jeg meg på plass i bobilen for å se litt film. Jeg ser filmene Birdman fra 2014, Natten som varte i 12 år fra 2018 og Johnny English Strikes Again fra 2018. En rolig dag uten de helt store utskeielsene med andre ord. Ikke langt hadde jeg kjørt heller, selv med “omveien” bortom Matkroken i Senjahopen ble det bare 8,2 kilometer denne dagen. Jeg var forresten en liten tur ute ved 22.45-tiden for å ta bilder av solnedgangen! Etter den siste filmen tok det ikke så lang tid før jeg gjorde meg klar for å sove og hadde hodet på puta klokka 01.35. Da var det 87% igjen på batteriet. Når jeg våknet tirsdag var det 83% igjen på batteriet. Denne dagen skulle “regne bort”, så jeg hadde allerede mandag bestemt meg for at jeg skulle bli her på Senjahopen rasteplass en natt til! Fint plass, fantastisk utsikt, så det var ingen vits å kjøre noe videre tenkte jeg! Ikke noe stress, det var ikke noe spesielt jeg skulle rekke, så da tok jeg heller en stille og rolig dag i Senjahopen med masse kos – og selvfølgelig masse film!

Jeg så filmene The Last Days of American Crime fra 2020, Jakten på Rød Oktober fra 1990, The Adjustment Bureau fra 2011 og Halloween fra 2018. Men selv om det ble mye film denne tirsdagen, så var jeg ute og tok noen bilder mellom bygene også. Blant annet når jeg så at et forferdelig regnvær var på vei inn fra havet. Det var gøy å se og morsomt å få med på bildene! Da så jeg også at det var en åpen båt som var på vei i full fres på vei inn fjorden med regnværet i helene! Det var ikke noe for tidlig at han valgte å komme seg inn mot land tenker jeg! Må forøvrig si at det var utrolig fin og kreativ gjenbruk av gummidekk som de hadde malt i forskjellige farger og brukte som blomsterkasser her på Senjahopen rasteplass! Det var flere av dem rundt på plassen! I tillegg til noen enkeltdekk med blomster i så var det også flere store “oppsatser” hvor man hadde samlet flere dekk i alle mulige farger! Utrolig fargerikt og kult synes jeg!

   

Etter den siste filmen for kvelden var klokka 01.35 når jeg hadde hodet på puta denne kvelden også og det var 65% igjen på batteriet. Når jeg våknet onsdag var det 60% igjen på batteriet. Så selv med en skikkelig gråværsdag dagen før og med ekstremt lite lading fra solcellepanelet, klarer jeg meg utmerket med dette 96 Ah lithiumbatteriet fra Skanbatt som jeg oppgraderte til i februar! Batteriet var på 63% når jeg dro fra Senjahopen klokka 10.32!

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja (13.03.21)
Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                                                                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/03/14/to-netter-ved-senjahopen-pa-senja/

2 kommentarer

  • Siv.19 mars, 2021 kl 13:35

  Fantastisk flott reiseblogg! Takk for mange gode tips! Skriver du mens du er på tur, eller skriver du om turene i etterkant? Det så ut som en helt annen årstid på Senja, så jeg bare lurte:)

  • kak20 mars, 2021 kl 10:32
   Forfatter

  Takk for veldig hyggelig tilbakemelding på den jobben jeg legger i websiden/reisebloggen om du vil! Den har eksistert i mange år nå og jeg har hvis jeg ikke husker feil publisert 1.981 innlegg hittil. Hva jeg har skrevet om og hva som har vært mine «fokusområder» har endret seg en del i løpet av disse årene riktignok. Men det har blitt veldig mye reiser og ikke minst min lidenskap for fotografering de siste årene!

  Historisk sett startet jeg i sin tid med å skrive mens jeg var på tur, men dette ble bare mer og mer tidkrevende etterhvert som man tok mer og mer bilder og når man i tillegg har mye på hjertet og gjerne vil se så mye som overhodet mulig, så tar det rett og slett for mye tid. Derfor skriver jeg i all hovedsak i ettertid for tiden. Med unntak av turen jeg hadde til Nord-Norge i 2019, min alle første tur til Nord-Norge. Da hadde jeg bestemt meg på forhånd at jeg ville skrive «live» fra turen igjen, og se hvordan det ville fungere. Det fungerte veldig bra i starten og så begynte arbeidsmengden å bli veldig stor. Innen jeg var ferdig med ferien og turen til Nord-Norge, som var til Steigen, Lofoten, Vesterålen og Andøya, så hang jeg en uke etter med skrivingen.

  Nå er riktignok det å ligge en uke som småtteri å regne i forhold til nå. Jeg skriver jo i disse dager om turen jeg hadde til Senja sommeren 2020, det er 7 måneder siden! Etter at jeg kjøpte meg bobil så er jeg jo ikke bare på tur i feriene mine, men jeg er på tur hele året, så da blir jeg hengende litt etter. Men jeg lever i håpet å komme meg ajour på et eller annet tidspunkt. Jeg pleier som regel å være det EN gang i året! 😀

  Sommerturen til Senja i 2020 startet forøvrig 23. juli og jeg var hjemme igjen søndag 16. august. Jeg er ikke ferdig med å skrive ferdig den turen enda, så det kommer mer tips fremover! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.