Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja

Etter både første og andre tur innom det militære anlegget fra den kalde krigen i Stormoa på Senja var jeg en tur innom utkikksplattformen som har blitt laget over Bergsbotn på Senja! Dette er en del av Nasjonale turistveger – Senja. Nasjonale turistveger – Senja starter i Gryllefjord og er på 102 kilometer og ender opp i Botnhamn, med avstikkere til Mefjordvær og Husøy. Planen var å prøve å kjøre hele denne turistvegen og få med meg de attraksjonene som er underveis! Det er ikke noen tvil om at utkikksplattformen som har blitt bygd over Bergsbotn er spektakulær! Gråvær den første gangen jeg var innom, men med strålende sol når jeg var innom den andre gangen. Men jeg må faktisk si at det var aller finest og best stemning og ga de beste bildene når det var gråvær på fredagen! På søndagen skinte sola fra nesten helt skyfri blå himmel!

Men det var såpass med trafikk innom den lille (parkerings)plassen ved utkikksplattformen at jeg måtte kjøre litt lengre ned i bakken og parkere langs veien. Men det ga ingen trafikale utfordringer for de andre som skulle forbi, da jeg fikk nesten 2/3 av bredden på bobilen utenfor hvitstripa på veien. Ikke var det så veldig langt å gå tilbake til utkikksplattformen heller. Men på andre tur innom fikk jeg plass inne på (parkerings)plassen til utkikksplattformen, da benyttet jeg selvfølgelig anledningen til å ta noen noen bilder av bobilen her også! Etterpå triller jeg bare ned fra fjellet mot Skaland og tar tur innom den lokale Joker for å handle litt middag, Polarbrød, bananer og is. Viktig å etterfylle kjøleskapet og fryseren når man er forbi en butikk på veien!

   

Jeg hadde funnet noen steder i park4night-appen mellom Skaland og Bø som så veldig interessante ut. Jeg tenkte at jeg kjører ut til den siste og så får vi se hvem av dem som er ledig. Jeg passerte derfor de andre stedene på veien og fikk dermed tatt en titt på vei vestover. Den siste plassen hadde det dukket opp et privat skilt med “camping/parkering forbudt”, i tillegg lå det veldig tett på et bolighus. Så jeg bare snudde og kjørte tilbake igjen. Noen få dager senere dukka det faktisk opp en artikkel i en av nettavisene som faktisk omtalte denne plassen. På vei tilbake i retning Skaland igjen stoppet jeg opp ved Stamnesvika, en bitte liten plass som også var i park4night-appen. På bildet i appen hadde en bobil parkert bak frem, men jeg var overhodet ikke interessert i å parkere bak frem og dermed gå glipp av utsikten. Så jeg kjørte inn på plassen med fronten og det var bare å få frem nivåklossene først som sist. Opp på nivå tre på nivåklossene foran så stod bobilen i perfekt vater! Noe særlig nærmere vannet enn dette var det ikke mulig å komme heller! Hadde jeg kjørt enda nærmere, måtte jeg nok ha ringt en redningsbil for å dra ut bobilen igjen.

Jeg må selvfølgelig ut en tur og ta litt bilder av Stamnesvika og den fantastiske plassen jeg hadde funnet for kvelden! Etter middag rigger jeg meg på plass for å se litt film på kvelden! Først så jeg 2012 fra 2009 og så Event Horizon fra 1997. Når jeg kom til Stamnesvika var det lavvann, og siden jeg hadde parkert såpass nærme vannet, så hadde jeg sjekket tidevannstabellen for å finne ut når vannet ville være på det høyeste. Så jeg var litt på vakt utover kvelden for å sjekke vannivået. Hvis dekkene på bobilen ikke ble våte når vannet var på det høyeste på kvelden, så skulle det gå på formiddagen dagen etter også. Jeg var ute litt før klokka 23 på kvelden for å ta noen bilder når vannet var på det høyeste, og jeg var heldigvis trygg. Hvis ikke hadde jeg nok flytta bobilen.

   

Det ble en forholdvis sen kveld, jeg var i seng klokka 02.18 natt til lørdag og da hadde jeg 85% igjen på batteriet. Når jeg våknet var det 82% igjen på batteriet med forholdvis dårlig lading fra solcellepanelet med overskyet vær. Jeg får bedre lading utover dagen når skylaget bryter opp og jeg får opptil 6,5 A lading uten forbrukere på. Jeg rusler meg en liten tur med 14-tiden for å ta litt bilder i godværet. Må si at dette var et utrolig fint sted å stå med bobilen! Rett og slett fantastisk! Jeg setter meg etterhvert ned på en stein på stranda og nyter både utsikten og været! Sola skinner og jeg har det som plommen i egget! Nå som sola skinner fra en blå himmel med bare litt skyer, så blir alt så mye mer fargerikt og det er utrolig mye å ta bilder av også!

Det skyer til litt utover ettermiddagen. Ved 19-tiden på kvelden er jeg ute og går meg en liten tur igjen, sitter på en stein på stranda og nyter utsikten før jeg tar frem en campingstol og mitt lille campingbord og rigger meg på plass rett utenfor bobilen! Det er ikke så mye fluer her, men litt er det. Men ikke slike mengder som jeg hadde opplevd tidligere på turen! Da var det jo mulig å sitte ute og kose seg i sola også med et glass kald Cola! Dette er rett og slett fantastisk med det å ha bobil! Man kan parkere nesten hvor som helst, enten for å overnatte, for å nyte utsikten eller begge deler for den saks skyld! Man har med seg både senga og kjøkkenet på tur og er selvforsynt med alt man måtte trenge, så lenge man sørger for å ha vann på vanntanken og mat og drikke i kjøleskapet!

Klokka 19.10 er batteriet på 99% og jeg trekker etterhvert inn i bobilen igjen for å se litt film. Jeg ser på filmene 3 Days to Kill fra 2014 og The Old Guard fra 2020. I løpet av dagen og kvelden har det kommet 3 biler med hvert sitt telt som har blitt satt opp i området til venstre for meg. Det siste teltet ble satt opp ved midnatt. De kom riktignok litt tidligere. Det er mange steder man kan sette opp telt i nærheten, men det er litt begrenset med parkeringsmuligheter. Batteriet er på 90% når jeg går og legger meg klokka 01.15 natt til søndag. Søndag er det 90% på batteriet når jeg våkner. Sola skinner fra skyfri blå himmel og det er god lading fra solcellepanelet på taket! Etter en dusj og frokost var det 97% strøm på batteriet når jeg dro fra Stamnesvika rett før klokka 13. Da tok jeg som skrevet tidligere en ny tur tilbake til det militære anlegget fra den kalde krigen oppe i Stormoa og til utkikksplattformen ved Bergsbotn på nytt.

   

Som dere sikkert skjønner, jeg tar livet rimelig med ro på tur med bobilen på min sakte men sikre runde rundt Senja!

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                                                                                                                                                                                    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/03/11/tur-til-bergsbotn-og-to-netter-ved-stamnesvika-pa-senja/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.