Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja

Tirsdag formiddag dro jeg fra Sifjordbotn og opp over Kaperskaret i retning fastlandet. Det ble flere stopp underveis for å ta litt bilder. Det er jo så utrolig mye fint å ta bilder av! Deretter gikk turen til Finnsnes på fastlandet for litt “praktiske ting”, det vil si en tur innom tømmestasjonen og et apotek for å kjøpe MYGGA 50% DEET i håp om at det kunne hjelpe litt med å holde myggen og kanskje andre insekter litt på avstand. I tillegg var jeg innom Rema 1000, Kiwi og Eurospar for å handle litt for de neste dagene. Ute på Senja var det bare Joker og Matkroken-butikker med litt begrenset utvalg. Så når jeg først var på fastlandet var det greit å bunkre opp med så mye som mulig. Jeg hadde blant annet benyttet muligheten til å fylle opp “lageret” med brus baki bobilen. I tillegg til vanlige matvarer og drikke hadde man også behov for tørkepapir og litt snacks.

Etter de praktiske gjøremålene gikk turen tilbake ut på Senja og i retning Finnsæter, der hadde jeg i Bobilguiden sett et sted som het Laukvika som kanskje kunne fungere for en natt. Litt før Finnsæter ble det en stopp ved Trongstraumen bru, en 141 meter lang hengebru som ble åpnet i 1963. Den krysser Trongstraumen mellom Straumsbotn og Grashopkjosen. Men når jeg så hvor smalt det var å komme seg ned til Laukvika, så droppa jeg det veldig fort. Jeg var sikkert på at jeg kom til å finne meg et bedre sted langs veien. Jeg kjørte derfor videre mot Gryllefjord. Men her viste det seg å være lengre mellom mulighetene enn jeg hadde opplevd hittil. Parkeringa oppe ved Torskeskaret (fjellpasset over til Torsken) var også rimelig kjip, på grunn av en del veiarbeid så var det masse hensatte ting på plassen. Jeg kjørte derfor videre til Torsken, når jeg først var så nærme. Et bitte lite sted, ikke noe egnet sted å stå, ikke uten å tråkke noen på tærne ihvertfall. Kjører så tilbake og tenkte å kjøre til Gryllefjord. Men jeg stopper i en av hårnålssvingene rett ovenfor den nye tunnelen og brua over Gryllefjorden. Her var det jo faktisk en ganske fin plass å stå med bobilen og jeg fikk den faktisk i vater uten å bruke nivåklossene også.

   

Jeg tok litt bilder og vurderte ganske raskt å stå her en natt. Litt trafikk på veien forbi her, men det roer seg fort ned. Og det er ekstremt lav hastighet igjennom hårnålssvingen uansett. Jeg tok noen bilder med speilrefleksen og med 14 mm også. Det ga noen spektakulære bilder av en utrolig kul parkering med imponerende utsikt! Det ble middag og noen filmer utover kvelden. Jeg var ute og tok litt bilder flere ganger, blant annet ved solnedgang klokka 21.22 på kvelden. Filmene jeg så var Erin Brockovich fra 2000 og 2 Guns fra 2013. Batteriet var på 90% når jeg fant veien opp i senga klokka 01.45 natt til onsdag. Onsdag var batteriet på 88% når jeg våknet.

   

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                                                                                                                                                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/03/03/tur-til-finnsnes-torsken-og-en-natt-ved-gryllefjord-pa-senja/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.