Eldorado av modellbiler

I sammenheng med en tur til svigerfar som bor i Sverige var vi en tur innom Ole i Eda som ligger mellom Magnor og Charlottenberg. Det er første gang jeg er innom Ole i Eda og jeg er redd det er lett å overse denne butikken. Ole i Eda har butikken sin i 1. etasje på en enebolig, blå mener jeg å huske. Det står dog ett forholdsvis stort skilt med «MODELL BILAR» på husveggen. På utsiden finner man litt av hvert, hagenisser og andre ting man kan ha i sin hage. Det er først når man kommer inn døren at det begynner å bli interessant.

Prismelamper, gamle kassetter, kopper og krus er det første som møter deg, men når du kommer forbi dette forholdsvis uinteressante, ihvertfall for meg, kommer du til den største samlingen av modellbiler jeg har sett noensinne. Det er flere rom med modellbiler, og de står stablet i høyden, bredden og ikke minst i dybden. For å få en oversikt over absolutt alle modellbilene Ole i Eda har inne, må du bruke mye tid. Du må nemlig flytte på alle «lagene» og stablene med modellbiler for å se hva som befinner seg bakover i mylderet av modellbiler. Det oppleves nesten som en russisk dukke hvor det dukker opp en ny dukke for hver eneste du åpner! Jeg tok noen kjappe bilder fra modellbilavdelingen hos Ole i Eda, dog bare med mobilen. Men man får ett godt inntrykk av hvor store mengder man snakker om!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/28/eldorado-av-modellbiler/

1 kommentar

  • Øyvind30 november, 2008 kl 01:17

  Hei

  Er helt enig med deg!
  Er der hver gang jeg er i Sverige, bare MÅ 😀
  Har selv brukt ca 4 lapper i bare modell biler……de er jo ganske detaljert noen av dem!
  Kjøpte en Audi A6 Avant for ca 1 lapp, hadde til og med teppe rpå gulvene og nylons belter….Så denne butikken anbefales på det sterkeste!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.