Seigmen – Fra X til døden utsatt!

Jeg skrev om Seigmens nye liveplate «Roskilde» live-dvd «Fra X til døden» her og her. «Rockefeller» ble sluppet 12. juni og «Fra X til døden» skulle slippes 3. juli. Nå ser jeg derimot til min store skuffelse at «Fra X til døden» har blitt utsatt i 3 uker, og at ny lanseringsdato er 24. juli. Live-DVD’en inneholder 6 timer med godsaker for enhver Seigmen-fan, her er en oppsummering av innholdet:

Det startet med Seigmens avskjedskonsert i 1999. Tre kameraer dokumenterte to følelsesladde timer uten noen plan for hva videotapene skulle brukes til. I 2002 startet dedikerte fans en underskriftskampanje for å få utgitt opptakene og tre år senere var «Seigmen DVD petition page» oppe i nesten 2000 underskrifter. Seigmens gjenforening i 2005 blåste liv i ideen om å lage en DVD, og gjennom ti måneders intenst arbeid har produsentene Pål Martin Rossing og Lars Martin Kræmer tatt prosjektet fra idestadiet og fram til den mest omfattende og ambisiøse musikk-DVDen som har blitt produsert om og med et norsk band.

«Fra X til døden» gir deg gjenforeningskonserten i Dødens Dal foran 5300 ekstatiske fans, foreviget med 14 kameraer og i 5.1 dolby sorround.

Her får du være med i øvingslokalet i månedene før konserten mens bandet jobber med å finne formen og å lege gamle sår. Her er mengder av bonusmateriale som f.eks. musikkvideoer, bildegalleri, gamle liveopptak og private opptak fra innspillingen av «Metropolis». På toppen av dette får du en definnitiv og nådeløst ærlig dokumentar om Seigmen fra starten i 1989 til det var slutt ti år senere, fortalt av bandet selv og av folk som sto dem nær.

«Fra X til døden» inneholder hele seks timer materiale på to disker og er et «must» for alle som har eller hadde et forhold til et av våre viktigste og mest særegne rockband gjennom tidene.

– Over 6 timer med musikk og bonusmateriale
– 2 dokumentarer
– Gjeforeningskonserten i Dødens Dal (5.300 tilskuere)
– 2 DVD
– 5.1 Dolby Surround + stereo

Oversikten er hentet fra cdon.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/30/seigmen-fra-x-til-doden-utsatt/

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • kak24 juli, 2006 kl 19:36
   Forfatter

  I dag på den annonserte releasedagen for «Fra X til døden»-dvd’en har jeg fått beskjed om fra cdon.com at den har blitt utsatt igjen. Forløpig releasedato er nå 14. august! 🙁 Jeg kan dessverre ikke gjøre annet enn å smøre meg med ytterligere tålmodighet.

 1. 14.august er den endelige datoen. I dette øyeblikk sendes dvd’ene ut til alle de som har forhåndsbestilt via http://www.seigmen.com. Ryktene sier at den er vel verdt ventetiden. Selv har jeg ikke fått min enda, men krysser alle fingre for at den kommer i morgen 😉

  • Bomsen3 august, 2006 kl 00:39

  dersom du hadde reist tilbake i tid og forhåndsbestilt, så hadde du kanskje vore ein av oss som nett no sitter med denne «konfekteska» i handa, og ikkje minst kunne lese ditt eige navn i bookleten 😀

  • kak3 august, 2006 kl 00:48
   Forfatter

  Jeg er som du skjønner ikke blant de som som forhåndsbestilte dvd’en, men jeg var nr 409 som skrev under på oppropet for å få laget dvd’en. Totalt består oppropet av 2.016 underskrifter.

  Men dvd’en dukker nok opp omsider.

 2. DVD motatt, sett og elsket 😀 6 timer og 5 minutter med overdose av Seigmen. HERLIG!!! 🙂

  • kak11 august, 2006 kl 00:35
   Forfatter

  Torsdag (10. august) fikk meg mail fra cdon.com at «Fra X til døden» var på vei i posten. Jeg regner derfor med at jeg kan nyte innholdet på dvd’en på lørdag eller mandag! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.