Varg Veum – Din til døden

Etter å ha sett Varg Veum-filmene Bitre blomster og Tornerose i går kveld og natt, måtte jeg selvfølgelig også se den siste filmen i Varg Veum-boksen, Din til døden i dag. Etter å ha gått på en skikkelig nedtur pga den utrolig dårlige dialogen i Bitre blomster, var det med stor spenning jeg snurret i gang den andre filmen i natt. Heldigvis var Tornerose en opptur. Både fordi dialogen satt bedre og fordi historien i seg selv også var actionfylt. Det var med enda større spenning jeg skulle se den tredje filmen i dag. Var Tornerose bare ett blaff eller var det bare Bitre blomster som var litt treig til å få igang Varg Veum-filmene? Det er isåfall ikke første gang man opplever. Andre serier som startet litt svakt var Wallander, Van Veeteren og ikke minst CSI: New York. Men det var full musikk fra andre episode/film.

"Varg Veum har fått i oppdrag å finne en stjålet bil for sin klient, Jonas Andresen. Han leter høyt og lavt i Bergens gater, mens det samtidig pågår et brutalt ran på travbanen. Når Veum finner bilen viser det seg at den ikke er stjålet, men at ekskona til Jonas, Wenche Andresen, har solgt bilen til en tvilsom bruktbilselger uten å fortelle ham om det. Varg Veum blir fort vitne til at de tidligere ektefellene ikke kommer særlig godt overens. Når Jonas blir brutalt drept, retter politiet raskt sine mistanker mot ekskonen. Varg Veum må bruke alle sine krefter for å bevise hennes uskyld." (sitat cdon.com)

Denne filmen oppleves som mye mer stille og rolig enn den andre filmen, selv om det er øyeblikk med både spenning og action. Men det gjør den på ingen måte kjedelig av den grunn. Det må ikke skytes, ekslodere og være bilscener i fart for å gjøre en kriminalfilm spennende. Her får vi også se flere ting som i utgangspunktet later til å ikke ha noe med hverandre å gjøre, være innviklet i hverandre på flere måter. Varg Veum virker å både være en pest og en plage for politietterforsker Hamre, men også til veldig stor hjelp. For meg virker det ikke som om Hamre er noe særlig dyktig politietterforsker, da det ser ut til at Varg Veum løser alle hans gåter og problemer.

De to har forøvrig fått en bedre dialog seg imellom. Jeg har faktisk vent meg til Bjørn Floberg. Jeg synes på ingen måte at han er en dyktig skuespiller, det er han for lite allsidig til å kunne kalles. Men denne rollen ser det faktisk ut til passer Bjørn Floberg ypperlig. Han er litt tafatt, kjedelig og ikke minst ganske dårlig til å gjøre den jobben han skal gjøre. Det kan se ut som om Varg Veum og Hamre har ett hat/elsk forhold. De fleiper og mobber hverandre, de er irritert på hverandre fordi de hele tiden støter på hverandre og er åpenbart veldig glad for å hjelpe hverandre.

Nå gleder jeg meg virkelig til de neste 9 Varg Veum-filmene. Jeg vet ikke når de siste 6 vil komme, men Falne Engler kommer på dvd i slutten av august, Kvinnen i kjøleskapet kommer i midten av september og Begravde hunder kommer i midten av oktober. Men jeg venter nok til Samleboks 2 kommer med disse filmene.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/07/13/varg-veum-din-til-doden/

1 kommentar

    • SeaLion19 juli, 2008 kl 18:29

    Dette er helt sprøtt, den siste blog-posten din få dager før Anders døde var altså om «Din til døden». Underlig sammentreff.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.