Varg Veum – Tornerose

Siden jeg hadde hatt en så gedigen nedtur med den første Varg Veum-filmen, Bitre Blomster, valgte vi å for å se den neste også, Tornerose. Kunne vi skrinlegge håpet om Varg Veum som Norges svar på Beck, Wallander og Van Veeteren, eller var det faktisk håp i hengende snøre? Fra den første filmen var det vel bare Trond Espen Seim som Varg Veum, Bjørn Floberg som Hamre og hans assistent vi fikk se igjen. Jeg går ut ifra at det er de eneste personene vi får se fast i Varg Veum-filmene.

"Varg Veum får i oppdrag å finne 16 år gamle Lisa som har rømt hjemmefra. Veum finner henne på horestrøket i København. Han får henne hjem til foreldrene. Vel hjemme i Bergen blir han raskt kontaktet av foreldrene til Lisas kjæreste, Peter, som også er forsvunnet. For å løse sakene tvinges Varg til å grave dypt i de to familienes fortid. En historie full av fortielser og mørke hemmeligheter blir til grusom virkelighet." (sitat dvd)

I motsetning til den første filmen, fungerte faktisk dialogen mye bedre i Tornerose. I tillegg gjorde det sikkert ikke noe at vi fikk se litt mindre til Bjørn Floberg som Hamre, enn vi opplevde i Bitre Blomster. Bjørn Floberg er ett kapittel for seg selv, finnes det en skuespiller som er mindre allsidig enn han? Uansett hva han prøver å spille, så ser det helt likt ut. Jeg håper ikke Bjørn Floberg er en spesielt godt betalt skuespilelr her i landet.

Men som sagt, dialogen fungerte veldig mye bedre i denne filmen, det var spennende og det var faktisk lagt inn en vittig kommentar og hendelse her og der også. Etter å ha sett Tornerose, kan jeg derfor ikke skrinlegge Varg Veum helt, og må derfor se Din til døden så fort som mulig. Det blir nok ikke i natt, men kanskje i morgen. Såvidt jeg klarte å få med meg når jeg skummet igjennom noen anmeldelser av Varg Veum-filmene tidligere i kveld, så fikk jeg inntrykk av at de mente at den andre filmen var svakere enn den første. Jeg for min del synes det er stikk motsatt.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/07/13/varg-veum-tornerose/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.