Fortsatt mye Glommaringen, Veum neste uke

Som jeg skrev for 2 uker siden, det har vært ganske mye Glommaringen i det siste. Men det er i grunn ikke så veldig rart. Det har en tendens til å bli ganske mye Glommaringen når man sitter og kjører på Lisleby og Moum skiftplanene. Det er i grunn ikke noe galt med Glommaringen, det kan til tider være veldig hektisk, men det er tross alt bedre enn at man tomkjører. Det blir dog ganske mye bussbytting når man skal kjøre Glommaringen, siden Glommaringen kjøres med egne dekorerte busser. Med unntak av mellom 13 og 17 hvor andre busser kommer inn og kjører en eller to runder for å fange opp forsinkelser. Jeg har også hatt noen turer til Skjærhalden nå og da. Det ble vel totalt 3 turer forrige uke og 2 turer denne uka!

Dere har sikkert lagt merke til at det ikke blir like mange oppdateringer på bloggen for tiden, det har nok noe med at det ikke har vært så mange ting som har skjedd, eller ting å irritere seg over den senere tid. Etterhvert som man har kjørt en stund så blir man også vant til det meste og det blir en del av hverdagen. Men noen ting har det jo vært: En av de værste episodene var når jeg kommer kjørende med Glommaringen inn Gunnar Nilsens gate mot sentrum og rett ved det nye Radisson SAS-hotellet svinger det brått en syklist ut i fotgjengerfeltet uten å se seg for. Han hadde nok syklet paralellt med meg på den andre siden av de parkerte bilene, for jeg hadde ikke lagt merke til syklisten. Men jeg skal love dere at jeg la merke til han når han plutselig vrenger ut i fotgjengerfeltet uten å se seg for, rett foran bussen! Jeg for min del fatter ikke at man tør å gjøre slike stunt!

Tidligere i uka kom jeg kjørende fra Kjølshunn ned mot Vispen på en av de første turene til Skjærviken om morgenen og ser at det kommer et rådyr løpende/hoppende igjennom kornet fra venstre til høyre side av veien. Rådyret løper over veien og fortsetter på den andre siden. Disse dyrene har en tendens til å komme flere samtidig, så jeg slakker av og avventer litt. Det ser ut til at de neste rådyrene var litt mer skeptiske og redde enn den første, og når de omsider tør å komme ut i veien, skjønner jeg hvorfor. Dette er to rådyr-barn, eller hva det nå heter for noe. Den første var da tydligvis mora og stod på den andre siden av veien og lurte på hvor det ble av de to andre. De to unge rådyrene blir tydligvis litt skremt av motorlyden på bussen og legger seg på firsprang den samme veien som de kom fra. Jeg kjører derfor videre, og regner med at mor og barn fant frem til hverandre igjen.

Det var vel i grunn høydepunktene. Jeg skulle egentlig kjørt på Lisleby-planen neste uke også, men har isteden fått tildelt skift fra Veum-planen. Det vil si at jeg hele neste uke skal kjøre Øyenkilen-Vikane, Oredalen-Veum, Gressvik-Vikerkilen og Begby-Moen-rutene! Forløpig er jeg ikke satt opp med noe neste helg, i morgen derimot skal jeg på jobb igjen. Med bildene nedenfor har jeg faktisk rundet 500 bussrelaterte bilder her på blog.kak.net! Dere får ha en riktig god helg!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/07/28/fortsatt-mye-glommaringen-veum-neste-uke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.