Jeg har sjekket ut fra Veum

Etter jobb i dag var det en tur innom en blomsterforretning for å kjøpe en blomsterbukett til huseieren min på Veum og vaske siste rest av leiligheten! Pappa hjalp meg med det i dag også, så jeg slapp å gjøre alt selv! Nå var det kanskje ikke noe sjakktrekk å bare ha med seg ei t-trøye å skifte med og måtte bruke uniformsbuksa. Men pappa kom heldigvis i litt mer passende arbeidstøy! Men jeg skura toalettet, dusjkabinettet og noen andre småting. Lampa i gangen måtte også vaskes, steike der lå det ett ekstremt tykt lag med støv. Ser ikke ut til at noen har tørket støv der på en stund! Jeg hadde vært smart og fylt toalettet og karet til dusjkabinettet med Domestos før jeg tok kvelden i går, slik at det skulle bli lettere å få av møkka!

Og det tror jeg nok at jeg fikk igjen for i dag, fordi toalettet og dusjkabinettet har ikke vært så rent på veldig lenge. Dusjkabinettet bør vel egentlig bare rives ned og sendes på Øra, men det får jo huseieren avgjøre. Det var gammelt og sliten allerede når Anders og jeg flytta inn for 8,5 år siden. I tillegg til at det er slitt, stygt og rustent, lekker den også som ei tesil. Men det er ikke mitt problem lengre! Når jeg tenkte jeg skulle lese av strømmåleren kom jeg plutselig til å tenke på noe. Nøkkelskapet som jeg hadde oppe i gangen kjørte jeg opp i min nye leilighet her om dagen. Og gjett hvilken nøkkel som befant seg der? Nettopp, nøkkelen til sikringsskapet. Jeg måtte derfor kjøre en tur til Krokstien for å hente den før jeg fikk overlevert leiligheten.

Pappa ble med opp for å hjelpe meg opp med en stor eske som inneholder masse modellbiler som skal selges for en billig penge. Henvendelsene har strømmet på etter at jeg nevnte det for litt over en uke siden på twitter! I tillegg fikk vi gjort noen småting i sammenheng med vaskemaskinen på badet. Jeg fant frem nøkkelen til sikringsskapet og satte kursen tilbake til Veum igjen. Jeg leste først av strømmåleren som er i trappegangen, før jeg tok noen bilder fra den tomme leiligheten. Bilden ble ikke spesielt bra, men det hadde jeg ikke regnet med heller. Det er ikke noe lys i leiligheten lengre, det var mørkt ute og med kompaktkameraet mitt så blir det ikke spesielt bra bilder. Men man ser jo hva det er, selv om det kanskje kan se ut som bildene har blitt tatt med en mobiltelefon! Jeg måtte også ta et bilde av blomstene jeg kjøpte til min kjære huseier Anna de siste 8,5 årene! Hærlig dame som jeg synes det er kjipt å måtte forlate. Mest av alt fordi jeg vet hvor mye hun satt pris på å ha folk i huset etter at Brede døde for en del år tilbake.

Nå er det bare «kosejobben» igjen, nemlig å komme i orden i min nye leilighet her i Krokstien. Men det er uten tidspress, ihvertfall utenfra. Jeg ønsker selvfølgelig å komme i orden så fort som mulig, men det må tas i det tempoet som er mulig å jobbe. Jeg er jo i full jobb og i morgen går startskuddet for «modul 0» i kompetanseløftet. Det vil si et innledende «kick-off» informasjonsmøte hvor alle sjåførene må møte for blant annet å få utdelt brukernavn og passord. Vi skal ha seks av disse informasjonsmøtene de neste to ukene. Etter det går det primært på selvstudie, men som instruktør må jeg regne med å få telefoner både nå og da fra kollegaer som trenger hjelp! Jeg har også 50 pc’er som skal klargjøres for å sendes til Kosovo den 25. september. Jeg regner derfor ikke med å bli arbeidsledig med det første!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/08/30/jeg-har-sjekket-ut-fra-veum/

3 kommentarer

 1. Selv om jeg kun har hengt på Veum i halvannet år, må jeg si at dette var ett vemodig innlegg.

  Tenker tilbake på alle de Formel 1 løpene jeg har sett hos deg, all den gode teen vi har drukket og all den gode maten.

  Men nå har du satt to streker under dette kapittelet og starter på blanke ark (og tegnestifter til :p). Vet dette er noe du har sett frem til. Har jo pratet mye om at du ønsket deg en egen plass i den stunden vi har kjent hverandre.

  Og endelig fikk du det Ken. Ble ille glad den dagen du fortalte meg at du hadde fått tilslaget, selv om ventetiden for deg ble ille lang.

  Takk for gjestfriheten din på Veum.

  • kak31 august, 2010 kl 22:35
   Forfatter

  Vi har hatt mange hyggelig stunder på Veum, ikke noen tvil om det! Jeg for min del har bodd der i nesten 8,5 år, og hvis man ser bort fra hjemme hos foreldrene mine, så er det forløpig det stedet jeg har bodd lengst hittil! Ikke noen tvil om jeg trivdes på Veum og med Anna som huseier!

  Men det var på tide å få kjøpt seg noe selv, nå er den drømmen endelig oppfylt! Jeg har jobbet hardt for det og hatt den drømmen lenge! Det er jo snart allerede to måneder siden jeg kjøpte leiligheten, det vil si fikk aksept for budet jeg la inn. Men ventetiden frem til forkjøpsretten var avklart og overtagelsen fant sted den 15. august har vært laaaaang! Nå har jeg endelig fått ut alt fra min gamle leilighet på Veum, vasket ut, levert nøklene og kan nå konsentrere meg 100% om min nye leilighet! Oppvaskmaskinen går for andre gang i dag nå. Masse som skal en tur innom oppvaskmaskinen før det skal settes på plass i skap og skuffer! 🙂

  • Ragnar10 september, 2010 kl 23:15

  Selv om jeg fikk kort fartstid på Veum, var det veldig vemodig og se bildet av den tomme stuen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.