Det blir 6 nye Varg Veum-filmer

Den fjerde Varg Veum-filmen har nettopp kommet på kino, den femte filmes  og en sjette er på trappene. Nå har det også blitt offentliggjort at det blir ytterligere seks Varg Veum-filmer med  Trond Espen Seim som Varg Veum og Bjørn Floberg som politimannen Hamre. Produsenten bak Varg Veum-filmene valgte å ikke bestemme seg for ytterligere seks filmer før de hadde sett hvilken mottagelse Falne Engler fikk på kino. I løpet av premierehelgen så 31.000 den femte Varg Veum-filmen på kino. Dette var det som skulle til for at produsenten ville gå for ytterligere seks filmer.

De filmene som har blitt sluppet hittil er Bitre Blomster, Tornerose, Din til døden og Falne Engler. Den femte filmen som spilles inn i øyeblikket heter Kvinnen i kjøleskapet. I likhet med Tornerose og Din til døden vil også Kvinnen i kjøleskapet slippes rett på DVD. Bitre Blomster og Falne engler har derimot blitt vist på kino først. Ifølge wikipedia.org vil den sjette filmen hete Begravde hunder. Det finnes totalt 13 bøker om Varg Veum skrevet av Gunnar Staalesen, men hvem de seks neste filmen er, vet jeg ikke. Men det er tydligvis en av disse 13 bøkene det ikke vil bli film av i denne omgang.

Jeg har ikke fått sett noen av Varg Veum-filmene enda, men det er uten tvil filmer jeg både skal se og kjøpe. Men jeg er nok litt treig til å gå til anskaffelse av filmer generelt sett. Jeg venter som regel til de kommer til en lavere pris. Varg Veum-filmene har i grunn holdt seg ganske høyt i pris hittil, men nå ser jeg også på cdon.com at en boks med de tre første filmene er på trappene. Varg Veum Samleboks 1 vil inneholde filmene Bitre Blomster, Tornerose og Din til døden. Samleboksen slippes ifølge cdon.com den 4. juni 2008 og vil koste 269 kroner. Når det totalt sett er snakk om 12 timer, passer det utmerket med samlebokser med 3 filmer i hver!

Filmene har fått veldig gode kritikker og alle de jeg kjenner som har sett filmene, skryter veldig av filmene. Jeg gleder meg til å få mitt eksemplar av Varg Veum-samleboksen, slik at jeg også kan få sett hvor bra dette er. Som kjent er jeg veldig svak for politikrim, derfor har jeg alt som er å oppdrive av Beck, Van Veeteren og Wallander. Det blir spennende å se om norske Varg Veum klarer å hamle opp mot disse utrolig gode svenske politikrim-filmene!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/10/det-blir-6-nye-varg-veum-filmer/

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Det mest overraskende med dette er at Trond Espen Seim har sagt ja. Jeg så ham intervjuet på Parkteatret for en måned siden, og da sa han at han allerede var drittlei av rollen. Kanskje de ga ham et tilbud han ikke kunne avslå?

  • kak11 april, 2008 kl 22:33
   Forfatter

  Jeg har ikke sett det aktuelle intervjuet, men det er utrolig hva penger kan få en til å gjøre! 😉

  Med de kommende 6 filmene, blir det totalt 12 Varg Veum-filmer. Det er dog ett stykke igjen til de 24 BECK-filmene!

  • km18 januar, 2010 kl 14:05

  jeg elsker varg veum men værsåsnill å finn en annen i rollen hans enn Trond E Seim da… han leser jo opp fra rolleheftet jo, ødelegger hele filmen for meg i hvertfall. PLEASE

  • Knut I.17 juli, 2010 kl 18:57

  » og da sa han at han allerede var drittlei av rollen»

  Det han er drittlei av er vel Bergen. Uansett, så vil jo de nye filmene innspilles i Oslo (som da skal forestille Bergen). Fordi det er for langt for norske skulespillere å reise fra Oslo til Bergen. haha! Er det rart at norsk film stort sett er lavmål?
  Nå er det over to år siden klarsignalet for 6 nye Veum filmer ble gitt. Hvor er de?

  • kak19 juli, 2010 kl 12:29
   Forfatter

  Såvidt jeg kan se på imdb.com kommer den første av de nye Varg Veum-filmene «Skriften på veggen» den 27. august! Det er jo ikke så lenge til! 🙂

  Det blir kult med 6 nye Varg Veum-filmer! Jeg likte de 6 første filmene veldig godt! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.